2020. január 8., szerda

# ifjúsági # könyv

Kelly Oram: Sz mint szűz



Szűznek lenni szívás. Valerie-t eddig is sokan hülyének nézték, amiért a házasságig várni akar a szexszel, az viszont már nagyon gáz, hogy emiatt a pasija szakít vele, Val nyilvános kiborulása pedig felkerül a YouTube-ra. De a lány kitart az elvei mellett, és ha már úgyis milliók röhögnek rajta, elindítja a „V mint vigyázz a szüzességedre!”-kampányt, ami pillanatok alatt országos méretűre nő. A szívdöglesztő rocksztár, Kyle Hamilton is hall Valerie fogadalmáról, és mindent elkövet, hogy a lány khm… meggondolja magát. Ellenállni „Az év legszexibb pasijá"-nak, amikor hódító üzemmódba kapcsol? Sok sikert, Szűz Val! 
SPOILER található a bejegyzésben!
Ha egy kis lazulásra vágyom, egy olyan történetre, ami egyszerű, magával ragad, könnyen olvasható, akkor az esetek többségében LOL könyveket választok. Minden van benne, amire szükségem van olyankor, amikor már nem akarok gondolkodni, nem akarok megrázó könyvet olvasni, és amikor visszavágyom a tini koromba, ami most már olyan gondtalannak tűnik.
Ez a könyv mégis valahogy másabb volt, mint a megszokott LOL könyvek. Viszont ez is olvastatta magát. Egy aktuális, a fiatalokat leginkább foglalkoztató témát dolgoz fel, ami nem más, mint a szüzességük elvesztése. A 'szűznek lenni középiskolában nem szégyen' kampány legnagyobb aktivistája Valerie, akivel 15 évesen lett terhes az édesanyja, emiatt örökbe is adta, és akivel azért szakított a barátja, mert nem akart vele lefeküdni. Az anyja példájából tanulva Valerie eldöntötte, hogy az esküvőjéig nem fekszik le senkivel. Emellett ki is áll, még akkor is, amikor szakítanak vele, és amikor az egész iskola előtt felszólal. 
Ez a bizonyos rögtönzött beszéde a telefonok és az internet világában nagyon gyorsan elhíresült lesz. Blogot indít, és megtervezi a saját ékszereit. Egy neves ékszergyártó cég is felfigyel a középiskolás lányra, és szerződik vele a saját ékszerei forgalmazására. Azonban ez a hírnév egy idő után már túlnő rajta, és összecsapnak felette a hullámok.
Az sem segít rajta, hogy közben 2 pasi is ostromolja. Az egyikük nem titkolt céllal, akivel már az első pillanattól kezdve izzik köztük a levegő, a másikuk viszont mindenben támogatja Valerie terveit, dögös is, és a menők csapatába tartozik. 
Nálam abszolút Kyle a befutó, egy népszerű banda énekese, és nem mellesleg ő a tipikus rosszfiú. Én meg történetesen imádom a könyvekben a rosszfiúkat. :) 
Való igaz, hogy a könyv helyenként (főleg a végén) elég sziruposra sikeredett, és életkorban még véletlenül sem én vagyok a célközönség, ennek ellenére én nagyon szerettem olvasni a történetet. Tetszett, hogy Valerie akkor is kiállt az elvei mellett amikor gyakorlatilag mindenki róla beszélt, és figyelte minden lépését, viszont voltak benne számomra erőltetett részek.
A barátnőjéről inkább nem mondok semmit. Vagyis inkább mégis idebiggyesztek egy közhelyet: akinek ilyen barátai vannak, nincs szüksége ellenségre! Ennyi elég is volt róla.
Végezetül amit megemlítenék, az a könyv borítója. Ez valahogy nagyon nem illett a történethez. Tudom, mostanában divat, hogy emberek kerülnek a borítóra, de itt valahogy a leányzó nem illett bele. Nem Valerie-s. De ez csak az én véleményem. :)
Adjatok egy esélyt ennek a könyvnek, szerintem megéri.

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates