2020. január 9., csütörtök

# ifjújsági # könyvek

Cecelia Ahern: a Vétkes


vetkes.jpg

Ha Vétünk annak ára van!  Celestine North vétet?

A lány, aki mindenkit ismer! Egy tökéletes világban akar élni, a logika betartása hajtja és hibátlan. De vajon élhet-e így valaki? Képes-e az ember, emberi gyarlóságát megtagadni? Elvárhatjuk-e egyáltalán másoktól, hogy ne hibázzanak? ÉS MAGUNKTÓL?

Ilyen kérdéseket feszeget és ezekre keresi a választ Cecelia Ahern: a Vétkes c. könyve.


Az olvasása közben egy századokkal ez utáni világba csöppenünk. Láthatjuk egy család életét, jellemeket, akik nem akarnak kilógni. Melyben, nem engedi a társadalom az egyediséget és az önkifejezést. Ezen felül, ha bármilyen erkölcsi törvényt megszegnek a társadalom tagjai, rájuk sütik a bélyeget.
Ami éget és örök védjegye a vétküknek.

v.JPG

Isten megbocsájt, de a Vizsgálóbizottság soha!
Vagy az ő szabályaik szerint élsz, vagy üldözött, kinézett és kirekesztett leszel.
A mai, jelen társadalom megfelelési kényszerét felnagyítva, egy utópisztikus világban, ahol nem az ember számít. Csak az, amit tesz.
Vajon főhősünk mit csinál, mikor segítenie kellene egy vétkest? Mit tesznek a környezetében lévők? Mi a megoldás az uralomra? Létezik-e megoldás? Ki ben bízhat meg az ember?
Megtanultam, hogy bátornak lenni azt jelenti: végig érzed magadban a félelmet. A bátorság nem tünteti el a rettegést, csak harcol, megküzd vele minden szó, minden lépés előtt. Csatázik vagy táncol vele, hogy kiderüljön, felül tud-e kerekedni rajta. Bátorság kell ahhoz, hogy legyőzd a félelmeidet, de ahhoz, hogy bátor lehess, kell a félelem is, amin felülkerekedhetsz azután.
Izgalmas, lebilincselő és elgondolkodtató!

Tartalom:
A skarlát betű és A beavatott izgalmas és gondolatébresztő ötvözete a bestsellerszerző, Cecelia Ahern lélegzetelállító regényében.
Celestine North minden szempontból tökéletes életet él. Példás testvér és gyermek, osztálytársai és tanárai kedvelik, és a barátja is lenyűgöző pasi. Egy nap azonban váratlan helyzetben találja magát, és ösztönösen dönt. Szabályt szeg, ez pedig hatással lehet egész életére. Akár börtönbe is kerülhet. Kiközösíthetik, megbélyegezhetik, billogot süthetnek rá. Lehet, hogy Vétkessé nyilvánítják.
Az ismert sikerszerző, Cecelia Ahern fiatal felnőtteknek írt első regényének társadalmában csak az engedelmeseknek van helye, a lázadást csírájában elfojtják. Egy fiatal lány, aki kiáll magáért, mindent elveszíthet.

További izgi írásaimért katt -> Doxa' s Wonderland

Olvassatok sokat!

Doxa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates