2019. december 13., péntek

# doxa # könyvek

Dr. Hendrie Weisinger: Zseniális ösztöneink - HVG Könyvek

Halihó, bogárkáim!

Úgy gondoltam, hogy most egy igazi barátnős ajánlással készülök. Nem gondolom, hogy mindannyian, de sokunk biztosan szereti arrébb lökni megérzéseit. AMI utólag mindig kiderül, az az, hogy ez rossz döntés volt és csak fogjuk a fejünk, hogy

már megint miért nem hallgattam magamra, pedig azt kellett volna

Majd legyünk őszinték megy a belső hiszti és önvádlás. Jó sokáig. Pedig nem kellene kötelezően így lennie. Néha tényleg kicsit megállhatnánk és végig gondolhatnánk mi a benyomásunk egy helyzetről, egy történésről vagy épp egy személyről. Itt nem az érzelmekre hanem az ösztönös megérzésekre, gondolok. 

Amennyiben nektek is volt már ilyen problémátok, akkor olvassátok velem a Zseniális ösztöneink című könyvet.



Bárki, még az is, aki nem hiszi el a majomból ember lett evolúciós tézist (ahogy én sem) talál benne olyat ami építi és elgondolkodtatja. Weisinger nagyon ügyesen ötvözi az elméletet, a pszichológusi és tanácsadói gyakorlatát, valamint a gyakorlati tanácsokat könyvében. Zseniális, ahogyan rávezet miért is vannak és működnek ezek az ösztönök, hogy miért bízhatunk meg bennük és hogy hogyan fejleszthetjük magunkat abban, hogy tényleg belevonjuk ösztöneinket a döntés hozatalba. De még tovább is megy; véleménye alapján kizárólag ezek alapján kellene döntenünk.


Ajánlom tehát mindenkinek, kortól és nemtől függetlenül, hiszen végre


 fel kell szabadulnunk az önmagunk tiszteletére. Igen is hallgatnunk kell arra, ha azt érezzük "nekem rossz itt" vagy azt, hogy "szeretek itt lenni". 

Végül befotózom nektek kedves barátaim a könyv fülszövegét, ami részletezi az ösztönöket és remélem még több kedvet csinál majd az olvasáshoz.  😏


Olvassatok sokat! Olvassatok velem!

Doxa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates