2019. november 26., kedd

# könyv # Tiszavirág

rupi kaur : tej és méz

  Szép könyv. A borítója különösen szép bársonyos tapintásával és a tükörsima, hófehér betűivel. Sőt! Rögtön üzen, hogy a mondanivalót kell figyelni a külalak helyett. Kisbetűivel talán a történet közepére utal. A rovarok is több asszociációt engednek meg. ( nekem először legyeknek tűntek ) Majd belelapoztam és...
Eláll a lélegzet. A belső olyan csodálatosan őszinte és valós, hogy bennakad a szó. Elszoktam az ilyen fajta nyers igazmondástól. Kikímélt szemem és elmém nehezen fogja fel a szavak jelentését. Majd sorról sorra haladva megértem, hogy tényleg arról szól. Tényleg úgy írta le és valóban azokat a kifejezéseket használta. Az ERŐSZAKOT adja kezembe teljes meztelenségében az áldozat lelkén át. Nagyon szélsőséges esetet használ. Hajlamos lennék azt gondolni, hogy túl távoli az esemény, a leírás, a történet. Velem soha nem eshet meg. Vagy?
  Apa tündéri hercegnője mire lánnyá, majd nővé cseperedik, bizony számtalan olyan eseményt és negatív élményt él át, ami megtanítja óvakodni a gátlástalan, kéjenc szexuális ragadozóktól. Csak pár példát felsorakoztatva: kacsintós postás, fejet simogató szülői munkatársak, csak neked hagyott hely a buszsofőr mögött, kezet simogató trafikos...(már biztosan tudnád sorolni ). Szóval, a különösen erőszakosan bántalmazottakat leszámítva, a nők többsége megtanítja magát túllépni. A könyv viszont fel kell, hogy ébressze a belső vívódás lendületét és egyre többen és hangosabban kell kiállni nőtársaink mellett. Akik az elbeszélés szerint is nagyon nehezen élik meg saját létezésüket. Hiszen torzult tükörképet teremtettek önnön vágyaikról is. Megrendítő, igaz?
  Rupi szüfrazsettként munkálkodik. Nem kíván szépirodalmi munkásságáért dicséretet kapni. Ettől sokkal fontosabb eszköze a nyíltság. Valamit nagyon jól csinál, még ha most pár napig forgolódom is. Elolvastam könyvét és úgy döntöttem, hogy ajánlom minden anyának, nővérnek, húgnak, apának, testvérnek, rokonnak, mindenkinek, aki kapcsolatban van a női nemmel. A csendes bólogatás nem mindig beleegyezés. Vigyázzunk egymásra!
 Nagyon köszönöm a lehetőséget a maikönyv.hu csapatának! Olyan könyvet kaptam, mely új dimenziót nyitott számomra.
  Ha ismertek hasonlóan őszinte műveket az irodalomban, kérlek osszátok meg velem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates