2018. szeptember 24., hétfő

# fantasy # filmadaptáció

Top 3 kívánságlista.

Nektek van kívánságlistátok?

Én elkezdtem eggyet kialakítani. Ebben a témában olyan könyveket fogok bemutatni, amiket nagyon szeretnék elolvasni, ezért fel is kerülnek a várólistámra. A moly.hu-n van a lista amit bővítek, mert hát aki szeret olvasni annak szerintem a folyamatosan bővülő könyverdőben mindig lesz amire nagyon vár. :) Azért csak hármat mutatok hetente, mert higgyétek el, hogy így is rohamos tempóban fog gyarapodni ez a lista, és valjuk be néha-néha csökkenteni is kell a várólistát. Szóval ha esetleg van kifejezetten amiről szeretnétek olvasni véleményt a varólistámról, akkor írjátok meg és előre veszem. :)

1. Margaret Atwood - A szolgálólány meséje

Fülszöveg: 
A ​regény – egy orwelli ihletésű disztópia – egy jövőbeli, vallási fundamentalista államban játszódik, ahol a főhősnőt csupán azért tartják becsben, mert azon kevesek egyike, akinek termékenysége az atomerőművek által okozott sugárszennyezést követően is megmaradt. Az ultrakonzervatív Gileád Köztársaság – a jövő Amerikája? – szigorú törvények szerint él. A megmaradt kevéske termékeny nőnek átnevelő táborba kell vonulnia, hogy az ott beléjük vert regula szerint hozzák világra az uralkodó osztály gyermekeit. Fredének is csupán egy rendeltetése van az idősödő Serena Joy és pártvezér férje házánál: hogy megtermékenyüljön. Ha letér erről az útról, mint minden eltévelyedettet, őt is felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre, hogy ott haljon meg sugárbetegségben. Ám egy ilyen elnyomó állam sem tudja elnyomni a vágyat – sem Fredéét, sem a két férfiét, akiktől a jövője függ… 

Nagyon kíváncsi vagyok arra a világra ami ebben a könyvben történik. A nők sorsa, amibe beleszülettek és nem tudnak változtazni rajta.

2. Alessandra Torre - Hollywoodi mocsok

Fülszöveg: 
Cole Masten. Hollywood Tökéletes Férjéből Hollywood Legszexibb Agglegénye lett, miután szupersztár felesége elhagyta. Most minden partiban benne van, és mindenkit megfektet, akit tud. Los Angeles, vigyázz: új rosszfiú van a városban!
Summer Jenkins. Ez én vagyok. Kisvárosi lány, aki a Georgia állambeli Quincyben ragadt. A csirkés kajáim mennyeiek, a pókerasztalnál ki tudok forgatni egy felnőtt férfit a vagyonából, és az érettségi évében közfelkiáltással választottak meg a Legbarátságosabbnak.
Más világban éltünk. Nem is lett volna szabad találkoznunk. Csakhogy Cole Masten elolvasott egy könyvet az én kis városomról. Hat hónappal később pedig leszállt a magángépével a poros kis repterünkön, és magával hozta Hollywoodot.
Azonnal tudtam, hogy ez bajt jelent. A városnak ‒ és nekem is.
Néha az ellentéteknek nagyon nem kellene vonzania egymást.

Mivel fogott meg? Nem tudom. De várom, hogy a kezembe legyen és lapozhassam, hogy beszívjam az eseményeket. Menő csávó + iskolás kislány! Ugyan mi sülhet ki belőle? :)

3. Sarah J. Maas - Throne of Glass / Üvegtrón 

Fülszöveg:
Az ​ismert világ leghíresebb orgyilkosa. Celaena Sardothien gyönyörű és halálos. A sors nagy dolgokat tartogat a lenyűgöző, ifjú nő számára.
Távolvég sötét, nyomorúsággal teli sóbányáinak mélyén egy megviselt,tizennyolc éves lány robotol a rabszolgák között. Életfogytiglanig tartó kényszermunkára ítélték. Hiába képezték ki a földrész legjobb orgyilkosai. Hiába lett a halálos mesterség leghíresebb művésze. Elkövetett egy végzetes hibát. Elfogták.
A kegyetlen börtönbe egy napon különös látogató érkezik. Az ifjú és felettébb jóképű Westfall kapitány meglepő ajánlatot tesz a rettegett orgyilkosnak. Szabad lehet, ha előtte végrehajt egy hihetetlenül vakmerő és elképesztően nehéz feladatot. Az ország koronahercege bajnokot akar küldeni az apja halálos versenyére. Csatasorba állnak a birodalom legtehetségesebb tolvajai és legkönyörtelenebb harcosai. A küzdelem tétje az életben maradás. Ha győz, Celaena visszanyeri a szabadságát. Függetlenül attól, hogy képes lesz-e megnyerni a kegyetlen versengést, megrázó felfedezés vár az ifjú hölgyre. Már csupán az a nagy kérdés, hogy meglágyulhat-e egy orgyilkos kőszíve.

Nagyon kecsegtet mostanában a fantasy világ. Konkrétan ennyit tudok írni róla. Rendkívül izgalmas egy olyan világba csöppenni ami a normál életben szóba sem jöhet. Egy olyan képzeletbeli tündérmese aminek csak a saját eszünk szabhat határt.


Olvastátok már valamelyiket?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates