2018. szeptember 25., kedd

# 21. század # CICERÓ Könyvstúdió

Papp Dóra: Bolyongó

Másnéven, Papp Dóra: Szepes Norbert. :)
Nem is tudom hol kezdjem. Talán ott, hogy ezt a könyvet a Mini-könyvklub 11-hez kellett kézbe venni és elolvasni. Nem bántam meg. Igaz a saját időbeosztásomhoz képest kicsit elhúztam az olvasást, hamarabb kellett volna befejeznem de nem bírtam. Ez egy kihívás teljesítése volt amivel a szeptemberi könyvet ki is pipálhatom.
Tehát a Mini-könyvklub szerint minden egyes hónapban, csoport által kiálasztott könyvet kell elolvasni, amit értékelni kell és a későbbiekben a tagokkal meg lehet beszélni kinek mennyire tetszett, vagy mi tetszett benne. Ezért egyértelmű nekem is kell róla írnom, meg hát nem is csinálnék mást. Szeretnék mindenkinek egy kis vágyat adni arra hogy megjöjjön a kedvük az olvasáshoz. Talán pont ehez a könyvhöz.

Fülszöveg!
Szepes Norbert szeptemberben új esélyt kap a helyi hatosztályos gimnázium egyik végzős osztályában. De nem egyszerű a beilleszkedés. Tetoválásai láttán többen összesúgnak a háta mögött, mások őrültnek tartják különös szokásai miatt. És persze fontos kérdés, hogy mit szól hozzá az osztály legmenőbb rockere, nem beszélve az éles szemű Farkas Míráról, aki olyan gyanakvón néz rá, mintha küldetésének tekintené, hogy minél többet megtudjon titokzatos új osztálytársáról. 
Norbit azonban évek óta nem érdekli a cikizés. Ami igazán számít neki, az az anyjának tett ígérete, az Őry család baráti oltalma, Mikko, a finn tökfej, a városszéli tölgyerdő, az akácméz, és egy félkarú isten. Csakhogy hamarosan felbukkan egy árny a múltból, aki mintha Norbi saját árnyéka lenne – és a fiú kénytelen számot vetni mindazzal, ami miatt ott kellett hagynia régi iskoláját, és meg kell hoznia egy olyan döntést, amelyben nem biztos, hogy a sors istennői a segítségére lesznek…

Nagyjából a lényeg le is van írva. Szepes Norbertet valamiért mindig piszkálják. Mostani gimnáziumban sincs másképp. De fordul a kocka és már nem lesz egyedül az osztálytársainak köszönhetően, ezért a régmúltban kapott sérelmeit, bántalmazásait megoldja barátai segítségével. Konkrétan csak ott van a szeretet a szívében és erőt ad magának ezzel, hogy újra szabad legyen. Szerintem ez nagy szó, hogy az ember 12 év után tud csak igazán szabad lenni, friss levegőt szívni, leesik minden teher a válláról és mintha egy új ember lenne. Amiért oly sokáig szenvedett elmúlt.... megdolgozott a jóért és meg is érdemelte. 

Két és fél hónap alatt olyan közeli viszonyba lépett az osztálytársaival, amire azt mondanám, hogy hihetetlen. Rövid idő alatt nagyon eseménydús volt a főszereplő élete. Lett egy szerelme, Farkas Míra. A farkaslány... a kedves Míra. Megjegyzem nagyon tetszett ez a megszólítás. 
Míra félt és tartott ettől a barbár vikingtől, de ahogy megismerte, rájött, hogy nincs mitől tartania. Fülig szerelmesek lettek egymásba, mégsem úgy alakult a mese vége ahogy vártam. 

Gabesz aki jó barátja lett, szintén konfliktus volt közöttük. A két vagány gyerek nem fért meg egy gatyában.  Rájött, hogy félreismerte.
A szüleivel is jó viszonyban volt, ahhoz képest hogy sokszor bajba került és az iskolát sem szerette. Viszont okos gyerek volt ez a Norbi gyerek. Szeretett nyelveket tanulni, szerette a történelmet. Szeretett dolgozni, mindig tisztességgel csinálta amibe belefogott. 
A személyisége is fantasztikus volt. Türelmes, mindig higgadt volt. Tehát okos, izmos, dolgos ember, szeretett főzni és jól is csinálta, valamint szerette a természetet. Egy balesetben rájött hogy nagy ereje van az anyatermészetnek, ezért mindig tisztelte és óvta. Nem utolsósorban az állatokat is szerette.

Sajnos volt egy régről ismert ember akivel nagyon nem szerették egymást. Harcoltak, dúltak lélekben, de ami jár az jár. Ez a gonosz személy akit Daninak hívnak, megkapta méltó büntetését, sajnos nagyon későn, de megkapta. 

Összességében tetszett a témakör, tetszett benne, hogy kicsit tanulhattunk Tyrről, Odinról, a Narnákról.... az északi mitológiáról. Szerettem benne a szerelmet, szerettem a két főszereplőt. Szívemhez nőtt Norbi és Míra is. Nem utolsó sorban a könyvborító is csodaszép.  Számomra 5 csillagot ér! :)

Köszönöm Norbi ezt az alakítást!
Köszönöm Papp Dóra ezt a történetet!
Köszönöm a CICERÓ Könyvstúdiónak!

Képek a pinterestről vannak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates