2018. május 8., kedd

# dráma # film

If I stay - Ha maradnék


Egy újabb young adult történet, egy könyvfeldolgozás, ami komoly témát penget meg. Gayle Forman azonos című regénye alapján adott egy fiatal csellista lány, Mia, akinek fantasztikus élete van. Mindene megvan: szerető, ex-hippi szülők, kedves, vidám kisöcs, odaadó, kedves legjobb-barátnő és rocksztár szerelem. És persze nagy esély van rá, hogy elérje az álmait és bejusson New York legjobb zeneiskolájába, a Juilliardba. Mindez azonban egy csapásra megváltozik egy tragikus baleset következményeként.

SPOILER

A balesetet követően Mia egy köztes világban tér magához, ahol látja, hogyan halnak meg egymás után azok, akik a legközelebb áltak hozzá, az egész családja. A kórházban várakozva, a családját keresve eleveníti fel az addigi tökéletes életét, a szüleivel való viszonyát, a rokker pasija megismerését, kapcsulatuk alakulását. Lepereg előtte minden, amit elveszített és visszavonhatatlanul a múltté lett. Vajon maradt bármi is, amiért érdemes maradnia és az életet választania?

SPOILER VÉGE

Mivel nem olvastam a könyvet, tiszta lappal indulhat a sztori. Engem magával is ragadott a történet. Szeretem a fiatalok szélsőséges érzelmeit, ahogy át tudják érezni a szerelem egészét, izgulni az első találkozáskor, zavarba jönni az elkapott pillantásoktól, belefeledkezni egy szenvedélyes csókba. De a történet ellenpontjaként ott van a főhős tragikus sorsa, az érzelmi zűrzavar, ami az addigi életét és a szerencsétlenséget követő érzéseit állítja szembe. A filmben nincsennek negatív karakterek, amit sokan hátránynak tartanak, mindenki kedves és szimpatikus, de nekem egyáltalán nem hiányzik a történetből a negatív személyiség vagy az intrika, a film mondanivalója ettől teljesen független.

A filmet nőknek, csajoknak ajánlom, akik szeretnének egy romantikus, sírós estét, akik nem félnek az érzelmek hullámvasútján feloldódni. Egy olyan estére ajánlom, amikor nem zavarnak meg a pasik, nem egy pörgős vagy vidám romkom történetre, hanem egy kis szomorúságra vagyunk ráhangolva. Nem mély mondanivalót kell keresni a történetben, hisz a sztori nem újszerű, inkább egy fiatal lány érzelemgazdag életét, az első szerelem megismerését, a fájdalom megélését nyújtja nekünk a történet.



Műfaj: filmdráma
Megjelenés 2014
Időtartam: 107 perc
Forgalmazó: Fórum Hungary
Rendező: R.J. Cutler
Forgatókönyv: Shauna Cross, Gayle Forman

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates