2018. május 3., csütörtök

# házaspár # Japán

Hiraide Takasi: A macskavendég

Hiraide Takasi: A macskavendég


Szokás szerint nem terveztem könyvvásárlást, de megláttam ezt a könyvet a facebook egyik könyves oldalán és mivel szeretem a cicákat, kíváncsi lettem rá. Eredeti árához képest nagyon olcsón vettem meg, ez volt a másik érv mellette, mert a könyvtárunk elég kevés új könyvet vásárol.


 


„Egy házaspár Tokió egyik csendes részén kis házat bérel, amelyhez hatalmas, a hagyományok szerint megtervezett kert is tartozik. Mindketten a harmincas éveikben járnak, szabadúszóként  otthon dolgoznak. Kis konyhájukban egyszer csak megjelenik egy  macska. Kisvássrtatva elmegy, de másnap megint jön, aztán megint.  A házaspár finom falatokat készít, külön neki, és amikor nincs ott,  élvezettel idézik fel, mi mindent csinált legutóbbi látogatásakor.  Vendégként kezelik, nem házi kedvencként. Hirtelen mintha új  értelemmel telt volna meg a férj és a feleség élete – több lett  benne a fény és a szín, mígnem egy napon történik valami…”



A történet betekintést enged egy japán házaspár életébe, ami különösen kedvemre való, mivel szeretek más kultúrákat megismerni. Részletes bemutatást kapunk a ház berendezéséről, a csodálatos kertről, valamint a szomszédokról. Érdekelt a történet azért is, mert pár hónapja került hozzám egy kiscica, akit akár vendégmacskának is nevezhetnék, bár mostanra befogadtuk teljesen. Ugyanakkor mindig is voltak nálam úgy nevezett „kosztos” macskák, akik csak enni jártak ide.
A történet fő szála igazából a szomszéd kisfiú macskájáról szól, aki úgy döntött, hogy több gazdát is „tart” magának. Láthatjuk, amint a házaspár élete, minden napjai, igazodnak a macska igényeihez. Több sajnálatos esemény is történik, amik jelentősen befolyásolják a macska és a házaspár életét, bár a felvezetőben csak egyet említenek. Ezeket természetesen nem részletezem, hogy érdemes legyen elolvasni a könyvet. Minden esetre úgy gondolom, hogy a végén minden jóra fordul, még ha nem is úgy, ahogy gondolnánk. Ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretik a cicákat és azoknak is, akik nem döntötték el, hogy nem szeretik őket.

Petronella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates