2010. február 17., szerda

# szórakoztató irodalom

David A. Vise, Mark Malseed: A Google sztori


Férjemnek választottam ezt a könyvet, de igazából azért, mert engem is érdekelt a Google története, melyet nap mint nap használok. Érdekes volt bepillantást nyerni a "kulisszák mögé", hogyan lett a két lelkes egyetemista vállalkozásából sikertörténet, és hogyan fejlődött a nagy internetes kereső.

Ami nem tetszett a könyvben, hogy nagyon "amerikai stílusú"- túl dicsőítő, és túl egyszerű nyelvezetű – bár férjem szerint csupán iszonyú pocsék a fordítás. Úgyhogy én "pergőnek" nem mondanám - mint ahogy az ajánlóban írják (ld. lent).


Hasznos a könyv végén a "23 Google keresési tipp" c. függelék. (Kár hogy többhöz is oda van írva, hogy sajnos magyar nyelven nem működik.)

Ajánló:
1988-ban a moszkvai születésű Szergej Brin és az amerikai Larry Page nem kisebb tervvel hagyták maguk mögött a Stanford Egyetemet, mint hogy – az ő szavaikkal – egy kiterjedt keresőrendszer alkalmazásával megváltoztassák a világot. Az elképzelés: a világháló minden egyes információját rendszerbe foglalni és ingyenesen elérhetővé tenni.
E pergő beszámoló lelkiismeretes kutatásokra és a Google-lal való kivételes kapcsolatra támaszkodva bepillantást enged ennek az emberközeli cégnek az alapításába és terjeszkedésébe, melynek szokatlan módszerei lehetővé tették, hogy megtörje a Microsoft dominanciáját, felrázza a Wall Streetet és – lévén egy 130 billiós óriás – átírja a hirdetés szabályait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates