2009. november 16., hétfő

# életmód-nevelés-társadalomtudomány-tudomány

Tanya Byron - Sacha Baveystock: Kicsi angyalkák

Először a tv-ben találkoztam Tanya Byronnal a Vásott kölykök sorozatban. Gyereknevelési reality :-) kiválasztott családok költöztek be a gyerekközpontú mintaházba, ő figyelt, beszélgetett a szülőkkel, majd mindenféle feladatokat adott nekik. Mindig kiderült számomra, hogy a "kezelendő" a szülő, a szülők kapcsolata egymáshoz. Közben mindenféle taktikával könnyítette meg az anyukák, apukák hétköznapjait, hogy a már tartósan berögzült rossz szokásaikból, egymással játszott köreikből kikeveredjenek.
A könyv mindenféle problémára próbál leginkább gyakorlati útmutatóval szolgálni, mint az evészavarok, alvási zavarok, csillapíthatatlan hiszti, agresszió..
Bízom benne, hasonlóan súlyos helyzetbe nem keveredünk, de azt is gondolom, ehhez kell némi érdeklődés, tudás, információ, tudatosság is az ösztönös reagálások mellett.


Dr. Tanya Byron egy brit pszichológus, aki 2004-2005 körül vált híressé, amikor a Little Angels, House of Tiny Tearaways (Vásott kölykök) című műsorok vezető szakértőjeként lépett fel. Ezen kívük társszerzője volt a Little Angels show-n alapuló nevelési tanácsokat tartalmazó könyvnek.

2 megjegyzés:

  1. Terhesen sokat néztem a műsort, igyekeztem a trükköket jól megfigyelni. ;) Bár nagyon remélem, hogy kamatoztatnom sose kell őket. :S
    Hasonló témájú Jo Frost "Szuperdada" c. könyve is, neki is van műsora valamelyik csatornán.

    VálaszTörlés
  2. Ja tényleg, Segítség szülő lettem! valami eszement sok része van! :-)

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates