2010. január 28., csütörtök

# szépirodalom # szórakoztató irodalom

Vámos Miklós : Utazások Erotikában ( Ki a franc az a Goethe?)


Mär mäsodszorra olvasom. Nagyon jo. Legaläbbis en nagyon jokat szorakozom rajta. Lehet kicsit elfogult vagyok Vámos Miklós rajongo leven, de melegen ajänlom mindenkinek.
A könyv leginkäbb Jänoskärol szol ( dr Mester Jänos) valamint az ö bibliogräfiäjärol egy kicsit mäs oldalrol megközelitve. Hogy mennyire az erotika felöl? - erre nem tudnek välaszolni, de mindenkepp szerepet jätszik benne.
Erdekes pärhuzamban probälja a sajät szerelmi eletet Goethejevel összehasonlitani, mindeközben utaläsokat teve Goethe munkässägänak egyes szakaszaira, magäneleti mozzanataira es müveire. Ez azert is erdekes lehet, mert akinek eleddig fogalama nem volt Goetheröl, kaphat egy cseppet belöle, esetleg a könyv reven kezebe veszi a benne szereplö iräsät-iräsait.
Fanyar humorral, talän egy kicsi rejtett egoizmussal (szämomra nem keves humorral )reszese az olvaso egy idöutazäsnak, szerelemnek, szeretetnek, häzassägnak, munkänak, barätoknak es 2 orszäg tärsadalom kritikäjänak. Nemetorszäg es Magyarorszäg, az NDK-tol/ NSZK-tol es a Magyar Nepköztärsasägtol az egyesült Nemetorszägig es Magyar Köztärsasägig.
Az iro negativ szemelynek irta meg a föszereplöt. Szemely szerint nem Johann Meistert, hanem a könyv alaphangulatät tartom negativnak a béta- him csapongäsain keresztül. S hogy miert nem alfa? Ezt döntse el mindenki maga, aki esetleg kedvet kap a könyv elolvsasäsähoz. Garantältan szorakoztato irodalom sok elgondolkodtato dologgal. S ki tudja? - hätha valaki magära ismer benne ;o)

2 megjegyzés:

  1. Juhé! Végre téged is üdvözölhetünk a szerzőink között. ;o)
    Jobb ha nem is mondom, mióta szemezek ezzel a könyvével a könyvtárban, de engem annyira megfogott az Apák könyve, hogy attól félek, annál jobb semmi sem lehet és csalódni fogok más műveiben.

    VálaszTörlés
  2. ez teljesen mäsjellegü :o) nem fogsz :o) De ha ennyire felsz, akkor szerintem kezd a New York- Budapest Metroval levezeteskepp es felvezeteskepp :o)

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates