2010. január 28., csütörtök

# életmód-nevelés-társadalomtudomány-tudomány

Szakácskönyveim

Szeretek sütni-főzni, többnyire szívdobbanásra, ahogy jól esik. Nem jellemző rám, hogy recepteket bújva, centiről centire, betűről betűre úgy csináljam ahogy leírta s szerző. Mégis szeretem a szakácskönyvet, Tulajdonképpen szórakoztató irodalomként forgatom őket.Egy-egy tipp elleséséhez, praktikus fogások összeállításához, vagy épp ötletbörzéhez, hogy "mit főzzek ma?" - használom őket.
Karácsonyra kaptam egy babakonyhásat,ami nagyon tetszett és ebből az apropóból jutott eszembe,hogy megosszam Veletek azokat, amiket én szívesen bújok.
Farkasházy Réka- Juga Veronika : Csemetéink csemegéi
Először meglepődtem a címen... Azt gondoltam nem sok újat fog nekem nyújtani, de az előszó barátságos hangneme rávett, hogy azonnyomban nézzem át.
Szépen összeszedett babakonyhás könyvről van szó, a hozzátáplálástól az ovis korig. Nekem ugyan nem jutott eszembe rizsnyákkal indítani a hozzátáplálást, pedig anyukám is mesélt róla. De a főtt rizst én is alkalmazom nagyon sok ételhez, elsőszámú gabonatermék még mindig a nagyobbik fiam étrendjében.
Rengeteg hasznos recept van benne sok-sok ínyencséggel, könnyen elkészíthetőek. Szerintem nagyon jó ötletek vannak benne. Nem csak babáknak.
1 Millió Menü (Szalay kiadó)
Ha már előző este óta töröm fejem és még másnap 11kor se tudom mit főzzek, akkor szoktam felütni. Bár mostanában egy hétre előre gyártok menüsorokat, akkor is nagy segítség. Gyönyörű képekkel, röviden és tömören megírt receptekkel. Szerintem a szerkesztése is arra utal,a mire használom; gondoljuk tovább bátran a recepteket.

Frank Júlia nagy szakácskönyve

Tökéletes első szakácskönyv, minden benne van amit egy kezdő "szakács"-nak tudni kell, hogy utána legyen miből alkotni. Én anyukámtól kaptam a 23. születésnapomra.
A mai napig belelapozok, hogyan is csinálta ezt a nagy Frank Júlia. Ebben gyűjtöm a különleges recept "cetliket" is.
Pákozdi Judit - Mikrohullámmal
Ha nincs kedvem a tűzhely mellett állni, nincs kedvem pepecselni, vagy egészen egyszerűen csak kíváncsi vagyok mi sül ki Mikrohullámmal, akkor ezt szoktam felütni.

Hihetetlen mennyi mindent meglehet csinálni vele!


Egy kis játék... Nektek mi kedvenc szakácskönyvetek?

2 megjegyzés:

  1. Én imádok kísérletezgetni. :o)
    Szakácskönyvem csak 2 van, de leginkább a gasztroblogok és a Nők Lapja Konyha adja nekem az ihletet. Ezeket szeretem ezek a téren bújni. :o)

    VálaszTörlés
  2. Jamie Oliver összes, mindmegette.hu, Fűszeres Eszter, Nigella, és egy ősi nagy magyar szakácskönyv :-) BBC 101 vega étele..

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates