2018. október 2., kedd

# könyvek # krimi

Top 3 kívánságlista

Megjöttem újabb 3 kívánsággal.
Bárcsak néznék a szeretteim is miket írok ide. :) Talán meríthetnének belőle, hogy mit vegyenek karácsonyra. Ha-ha-ha! :D Azt hiszem, az ilyen könyvblogos oldalakat csak azok figyelik és olvasák akik tényleg szeretnek olvasni vagy az internet szeretik böngészni. Na mindegy jöhet az a bizonyos három könyv.

1. Böszörményi Gyula - Leányrablás Budapesten
Olyan sok jót lehet róla olvasni. Rengetegen olvasták már és az a bizonyos százalék is bőven 95 felett van. Annyira jó ez a könyv, sőt a sorozat összes darabja, hogy biztosan nem fogom kihagyni a megszerzésüket. Egyébként egy krimi könyvről van szó

Fülszöveg:
Budapest, ​1896.
A város a millenniumi ünnepségek lázában ég. A békebeli Monarchia minden zugából tízezerszám tódulnak az emberek, hogy megcsodálják az ezeréves Magyarország egybehordott kincseit. Köztük van a Marosvásárhelyről érkezett, 16 éves Hangay Emma kisasszony is, akinek a rendezvények második napján nyoma vész.
Négy évvel később titokzatos távirat érkezik az azóta is gyászoló, idős édesapa, Hangay Árpád címére: a különös üzenetet Emma, a rég halottnak hitt lány küldte! Az ekkor 17 éves Mili kisasszony, Emma húga azonnal a fővárosba utazik, hogy nővére keresésére induljon.
A talpraesett, éles eszű lány nem sejti, hogy midőn felszáll a vonatra, rémálmokhoz hasonló kalandok sora veszi kezdetét, melyek kibogozásában egyetlen támasza a jó hírű, ám igen zord természetű mesterdetektív, Ambrózy Richárd báró lesz.

2. J. K. Rowling - Harry Potter és a Tűz Serlege
Három részt olvastam. Nem lehet a sorozatot abba hagyni. Amikor végeztem az azkabani fogollyal hiányzott ez a boszorkányvilág. Nem hiába van világranglistán. Tehetséges az írónő.

Fülszöveg:
Harry Potter vakációja a szokásosnál jobbnak ígérkezik: részt vehet a varázsvilág legnagyobb sportünnepén, a Kviddics Világkupán. Ám az egybegyűltek szórakozása korántsem alakul felhőtlenül: baljós történések zavarják meg az eseményt. A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába visszatérő diákok azonban hamar elfeledkeznek a meccsről, mivel kiderül, hogy ez évben a Roxfortban rendezik meg a Trimágus Tusát. Harry csak szurkolni készül a bajnokoknak, ám váratlanul maga is köztük találja magát. A próbák életveszélyesek, így gyanítható, hogy aki tudtán kívül benevezte Harryt a tusára, az bizony az életére tör.

3. George R. R. Martin - Trónok harca
Ebből a történetből készült egy sorozat is. Úgy gondolom, mivel sokan imádják a sorozatot és a könyvet is, nem lehet nagy tévedés a minősége iránt. Szóval szintén kívánság listás a könyv.

Fülszöveg: 
A Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg.
Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel.
Martin legnagyobb erőssége hogy meg tudja újítani, élettel tölti fel azt a műfajt, amit a sok populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A jég és tűz dalának első kötete egy világteremtő fantasy eposz nagyszabású felütése.


Jövőhéten jövök újabb három könyvvel. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates