2010. február 18., csütörtök

# szórakoztató irodalom

Sophie Kinsella: Emlékszel rám?

Nagy hévvel estem neki a könyvnek, mivel jónak tartottam a történetet. ... Nem mondhatom azt, hogy csalódtam, mert tényleg szórakoztató volt, csak nekem valami plusz azért hiányzott belőle. Úgy érzem, hogy ebből a történetből jóval többet ki lehetett volna hozni, mert az "alapváz" tényleg nagyon jó, csak a körítés valahogy túl bugyutácska lett.

A sztori lényege az, hogy van egy 24 éves fiatal nő, akinek teljesen átlagos az élete, a külseje.
Balesetet szenved és amikor a kórházban magához tér, döbbenve tapasztalja, hogy az utolsó emléke óta eltelt 3 év, külsőleg teljesen megváltozott, gazdag férje van, és teljesen kicserélődött az élete. Először boldog, hisz 24 évesen ilyen életre vágyott, de aztán kezd arra rájönni, hogy ez még sem ő. Eltűntek a barátai, feltűnik a színen egy állítólagos szerető, mindenki utálja, és persze fogalma sincs, miért alakult így az élete, miért lett ő ilyen, stb.

Szóval a történet tényleg jó, csak valahogy a körítés lehetett volna jobb is.
Bár, jókat derültem a mintaházasságán. A legnagyobb poén az volt, amikor a férje a kezébe nyomott egy kis könyvecskét, a házasságuk útmutatóját, amiben az is le volt írva, mikor szeretkeznek, hogy csinálják, stb. ... :o)


"A főhős egy huszonnégy éves, lófogú, csúnyácska lány, aki egy kollegáival töltött görbe este után hiába várja, hogy barátja érte jöjjön a zuhogó esőben és hazavigye. Taxiért tülekedve megcsúszik a vizes lépcsőn és elesik... Lexi „másnap" kórházi ágyon ébred, és azonnal távozni akar, hisz csak a fejét verte be egy kicsit a lépcsőn. A körülötte foglalatoskodó nővér hívja a kezelőorvost, aki elmondja, hogy öt napja, egy autóbaleset után került a kórházba: sajnos alaposan átlépte a megengedett sebességet. Lexi egyik képtelen furcsaságot a másik után tapasztalja: anyját idősebbnek látja, a saját tükörképén is megütközik, olyan az egész, mint egy lidérces álom. Főleg, amikor bebizonyítják, hogy 2004 helyett már 2007-et írunk, ő pedig már nem a padlóosztályon dolgozó egyik lány, hanem huszonnyolc éves osztályvezető, gyöngyfogsorral, bombázó alakkal és oldalán egy szívdöglesztő kinézetű, dúsgazdag férjjel. Vajon hogyan került a majdnem szegénységből ilyen mesebeli körülmények közé? Nem hisz a szerencséjének, különösen, amikor meglátja fantasztikus új otthonát. Reménykedik, hogy hamar visszatér az emlékezete, és folytathatja mintaházasságát. A cél érdekében férje összeállít számára egy házassági útmutatót. Ahogy múlnak a napok, úgy szaporodnak a tündérmese árnyoldalai is: régi barátai utálják, közvetlen munkatársa az állására pályázik, anyja és húga kihasználják. Aztán felbukkan egy kissé zilált, borzas különc, és furcsaságokat állít, aminek nyomán néha-néha mintha derengene valami a sűrű homályban. Nem érti, mi a csuda történhetett vele! Kérdéses, hogy visszanyeri-e az emlékezetét valaha. És vajon jó lesz-e, ha mindenre emlékezni fog...? Aki elolvassa Sophie Kinsella szórakoztató és rendkívül izgalmas regényét, kezébe kapja a rejtély kulcsát is!"


Sophie Kinsella 1969-ben született.

Tanárként és pénzügyi újságíróként dolgozott.

3 gyermeke van.

Első könyve,
Egy boltkóros naplója itthon, 2002-ben jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates