2021. április 6., kedd

# könyv # thriller

Ludányi Bettina: Mögötted!

Bár az írónőtől több könyv is a polcomon sorakozik, az első olvasmányom a Kettőnk titka volt még a tavalyi év végén, amivel igencsak magasra tette a mércét. Kíváncsian vártam, vajon a Mögötted! is hasonlóan le fog-e nyűgözni.

Fülszöveg: 

„Ludányi ​Bettina mesterien használja könyvében a félelem és a rettegés elemeit.” 

– Anarchia Könyvblog 

 

Mindig nézz a hátad mögé! 

 

Scott C. Flynn nyomozót egy brutális gyilkossághoz hívják. Az áldozat egy húszas éveiben járó nő, akit a Herman Brown Parkban találnak meg. A rendőrség megkezdi a nyomozást, ám sajnos elegendő bizonyíték hiányában nem sikerül közelebb kerülni a gyilkoshoz. Amikor feltűnik egy újabb holttest, a nyomok egy szektához vezetnek. 

 

Caroline R. Hutchinson szélhámosként éli az életét: lop, csal, hazudik, bárkit képes átverni. Egyik éjjel nagyon rossz áldozatot választ magának, így a sorsa megpecsételődik. Úgy tűnik, csak akkor menekülhet meg, ha a rendőrökhöz fordul segítségért. 

 

Vajon mi az összefüggés Flynn nyomozó és Caroline esete között? Mit tesz a rendőrség, amikor szembetalálja magát egy szektával? Hogyan képes egy szektavezér mindenkit irányítani és átverni maga körül? 

 

Ludányi Bettina Mögötted! című regényében megismerhetjük a szekták működésének pszichológiáját és bepillantást nyerhetünk a jogtalan befolyásolás rejtelmeibe. 

 

Bevallom, én egy kicsit féltem ettől a szektás témától. Sejtettem, hogy a könyv során betekintést nyerhetünk ebbe a világba, de picit tartottam tőle, ez hogyan lesz átadva az olvasónak úgy, ne váljanak az információk szárazzá, nehezen emészthetővé. Bettina viszont nagyon jól megtalálta az arany középutat. Ennek tükrében pedig, ahogyan azt a Kettőnk titkánál is megjegyeztem, értékelem a szokatlan témaválasztást.

 

A könyv erősen indít, ugyanis már a prológus után egy gyilkosság történik. A rendőrségre rendkívül nagy nyomás nehezedik, hogy minél előbb kiderítse, ki ölte meg a fiatal lányt a parkban. A nyomozást Scott Flynn vezeti, aki segítséget kap egy szakember, Daisy Carvalho Serra személyében. A rendőr társával, Paullal ugyanis már az elején gyanítja, hogy valamiféle szektáról lehet szó, amivel a nőnek már volt dolga, így sok hasznos információval szolgálhat ezek működéséről. 

 

Kifejezetten kedvelem a több szemszögből írt könyveket, mert általuk sokkal jobban bepillantást nyerhetünk az adott történetbe. Itt pedig akad bőven: Kathy, Scott nyomozó, Caroline, Christy, sőt, ahogyan a Kettőnk titka esetében, úgy most is megismerhetjük a gyilkos gondolatait. Elgondolkodtató volt, hogy Caroline egyetlen rossz döntése milyen lavinát képes elindítani, hány életet tud tönkretenni. Megtudjuk, hogy a nő lopásokból tartja el magát, így amikor egy galéria megnyitójáról értesül, kihagyhatatlan lehetőségnek tartja. Nem is sejti, akit kirabol, még mennyi szenvedést fog okozni számára... 

 

Nagyon tetszett, hogy a karakterek most is mintha hús-vér emberek lettek volna, az írónő rendkívül jól megalkotta őket. Könnyű volt azonosulni a nehézségeikkel, szenvedéseikkel. Az olvasók két korábbi szereplővel, Daisy (Nyomodban) és Alexios Hallas (Kettőnk titka) is találkozhatnak. Az én kedvencem talán Christy karaktere volt, így nagyon örültem, hogy neki egy külön novellát szánt Bettina - ez is megvan, de a bejegyzés megírásáig még nem olvastam el. :) 

 

Összegzés: 

A történet már az elejétől kezdve izgalmas, Bettina folyamatosan csepegteti az információkat. Itt is körülbelül a második felétől gyorsulnak fel az események, válik még pörgősebbé. Látszik az alapos kutatómunka, ez a tudás pedig nagyszerűen be van építve a regénybe. Ahogyan azt az írónőtől megszokhattuk, meglepetésekben sem volt hiány, egyik sokk ért a másik után :D, ki nem találtam volna a végét. Fontosnak tartom a borítót is kiemelni, ismét nagyszerű lett, rendkívül figyelemfelkeltő. Ha egy izgalmas thrillerre vágysz, bátran ajánlom ezt a könyvet!

 

„Sosem hittem volna, hogy a saját elmém lesz a legnagyobb ellenségem. Illúziókat kelt, édes reménnyel dédelget, aztán meg az arcomba tolja a valóságot. Nincs ennél kegyetlenebb dolog a világon.”  

 

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates