2018. április 16., hétfő

# könyvfesztivál # programajánló

Programajánló a Könyvfesztiválra


A Könyvfesztivál Magyarország egyik nagy könyves rendezvénye a Könyvhét mellett, amely híres arról hogy nem csak az új megjelenések miatt érdemes kimenni, hanem a rengeteg dedikálás és az érdekes programok okán is. Ellenben olyan sok program közül lehet válogatni, hogy egy kis ajánlót is írnék hozzá, hátha valakinek felkeltem egy-egy program az érdeklődését. Sajnálatos módon az én ízlésemnek megfelelő programokat válogattam ki, de ha ez nem tetszik, akkor itt elérheted az összes programot


Dedikálások


Számomra azért fontosak a dedikálások, mert nem csak kapok egy szignót a könyvre, hanem kontaktusba lépek az íróval. El tudom mondani, hogy mi tetszett a könyvben, vagy miért tetszik a stílusa, esetleg valami érdekes történetet a könyvvel kapcsolatban. Nem egy író ezeknek a történeteknek tényleg örül, én pedig örülök, hogy személyesen is találkozhattam vele. Szóval a dedikálás igazából mindenkinek jó.



Holden Rose 
D11 stand (Főnix Könyvműhely) 

Ami miatt az első helyre került a dedikálások listáján, az az, hogy egy rekordkísérletre is készül, méghozzá a Könyvfesztivál leghosszabb dedikációjára. Szeretném, ha mindenki segítene neki, legalább egy jó szóval, vagy kedves mosollyal. 
Holden Rose a Howard Matheu sorozatáról híres, ami egy gyerek detektív regénysorozat. Nem régiben pedig megjelent a Holtidő című young adult regénye. Több sci-fi/fantasy novellát is publikált már. 


Dmitry Glukhovsky 
Szombat 10.30–11.30 Supka Géza terem 

Aki ismeri a híres Metro sorozatot, annak ismerős lehet ez a név is, aki most a meghívott vendégek között is helyet kapott. Az író új könyve jelenik, meg a Text címen, melyről egy kis előadás is lesz 11.30–12.30 Dedikálóstand (B1 stand mellett)


Homonnay Gergely
Szombat 11.00 Dedikálóstand (B1 stand mellett) 

Ha igazi macskafan vagy, tudod, hogy Homonnay Gergelynek is van egy édes macskája, aki hatalomra tör (vagy már tört), ő pedig nem más, mint Erzsébet Fenevadova, vagy ahogyan ismerjük: Erzsi. Nem csak a cicus, de két könyv gazdája is, amit lehet vele az időpontban dedikáltatni. 


Brandon Hackett
Szombat 16.00–17.00 B66 stand (Agave Könyvek)

Híres magyar sci-fi író aki többek között a nemrég megjelent Xeno-t, vagy Az ember könyvét írta. Elsődlegesen azért raktam be, mert Könyvfesztivál idején mindig kerestem, de nem nagyon találtam meg, így most örömmel és lelkesedéssel mehetek ki. 



Csukás István 
Vasárnap: 11.00–13.00 D2 stand 

Az igazi mesemondó, aki nélkül a gyerekkorom (és talán másoké is) nem lenne az igazi. Különleges alaklom ez arra, hogy ekkora emberrel, egy személlyel, aki rengeteg gyerekkort színezett ki, találkozhassunk. Talán az sem véletlen, hogy a Könyvfesztivál dedikálások fülén is ő van kint. 


Böszörményi Gyula
Vasárnap 13.00–15.00 B8 stand; 16.00–17.00 D2 stand

Talán az egyik leghíresebb magyar szerző, kinek könyvei az egészen apróságoktól a felnőttekig mindenféle korosztálynál, mindenféle stílusban és történetben lehet olvasni. Mostanság az Ambrózy báró eseti sorozatot fejezte be, ami egy young adult történelmi krimisorozat. 


Pierce Brown 
Vasárnap 16.00–17.00 B66 stand (Agave Könyvek) 

A híres Vörös lázadás sci-fi sorozat szerzője, aki Kolorádóból utazik a Könyfesztiválra. Szintén lesz az új megjelenő könyvéről és az eddigi munkásságáról lesz egy előadás 14.00–15.30 Supka Géza teremben.

Én sajnos nem tudok minden dedikálást kiírni, és nem is ez volt a cél, de valaki kíváncsi rá, akkor itt tekintheti meg az összes dedikálási lehetőséget.Érdemes felkeresni a szívünkhöz közelálló kiadók oldalait is, ahol összesítve lehet látni, ki fog dedikálni. Sajnos nem mindegyik kiadónak van ez fent, de kettőt találtam, ami számomra is fontos: Könyvmolyképző és a Főnix Könyvműhely összesített dedikálásai.



Programok


A Könyvfesztiválra azért érdemes kimenni, mert rengeteg program van. Ha meguntad a rengeteg könyves standot, és már minden könyvet megvettél, amit a pénztárcád is enged még, és a dedikálások közötti hatalmas szünetekben sem fogsz unatkozni. Rengeteg nagyon változatos program vár, amiből én néhány érdekesebbet megpróbáltam kiszedni. 


Workshop könyves bloggereknek – Minden, amit a jó könyvkritikáról tudni akartál! 
Szombat 10.30–11.30 Szabó Magda terem 

Ez főként a bloggereknek nagyon hasznos előadás, ahol arról hallhatsz, mit teszi olvasottá a blogposztodat, és milyen hibákat ne kövess el, ha blogot írsz. 


Workshop – Hogyan írj olyan szinopszist, ami alapján a szerkesztő elolvassa a kéziratod 
Szombat 16.00–17.00 Szabó Magda terem 

Ha nem blogger, hanem író is szeretnél lenni, és kiadónál szeretnél megjelenni, akkor szinopszist, egyfajta összefoglalót kell írni. Ezt viszont sokan nem tudják, vagy nem tudják jól megírni, ehhez nyújt segítséget ez az előadás. 


Lázadó lányok kerekasztal beszélgetés
Szombat 17.30–18.30 Szabó Magda terem 

Kerekasztal-beszélgetés Esti mesék lázadó lányoknak és a készülő Magyar mesék lázadó lányoknak című kötet kapcsán. 
Az Esti mesék lázadó lányoknak egy igazán különleges kötet, amely végre itthon is megjelent. Ennek egy magyar változatáról, és a külföldi fordításának fontosságáról fogunk hallani egy érdekes beszélgetést. 


Beszélgetés a kortárs science fiction- és fantasy-irodalomról 
Vasárnap 12.30–14.00 Supka Géza terem 

Most lesz harmadik éve, hogy erre a programra én is beülök. Azok számára, akit érdekel a fantasztikus és sci-fi irodalom mindenképpen egy nagyon hasznos program, az új és leendő megjelenésekről is lehet hallani, de az egész előző évről is. 


PINK – Menő csajok klubja 
Vasárnap 14.00–15.00 Kner Imre terem 

Kerekasztal-beszélgetés a kiadó új sorozatáról, valamint Sarah Strohmeyer Menő csajok klubja című könyvének bemutatója A PINK könyvek főszereplői mind tizenévesek, de csupa vicces vagy kevésbé vicces vagy véresen komoly dolgok történnek velük... Vagy mindez egyszerre.... Mert ilyen a tini élet! Ha velünk tartasz, rájössz, elég sokan éreznek úgy, mint te...(én pedig nem is tudok hozzáadni semmi érdemlegest a marketingszöveghez) 


LOL-piknik Várnai Laurával! 
15.00–16.00 B épület előtti zöld terület (esős időben Móra Kiadó standjánál) 

Ha imádod a LOL könyveket, mindképpen itt a helyed. Egy igazi csajos rendezvény. Keressétek a LOL-zászlót! 


Váratlan fordulat Ambrózy báró körül 
Vasárnap 15.00–16.00 Szabó Magda terem 

Részt vettél a Böszörményi dedikáláson, de még nem elég neked Ambrózy báróból? Egy külön program is épül a sorozat köré. Különleges infók a sorozatról, az írási folyamatról, vagy ki tudja, miről? 


Radikális szeretet – slam poetry est az erőszakmentesség jegyében Martin Luther King halálának 50. évfordulója kapcsán 
Vasárnap 17.30–18.30 Supka Géza terem 

Aki nem csak a verseket, de a slamat is ismeri és szereti, annak mindenképpen ezt a programot ajánlom. Aki pedig nem ismeri, annak itt a lehetőség a megismerésre, főleg egy ilyen különleges évforduló kapcsán. 

Remélem néhány programra, esetleg dedikálásra felkeltettem az érdeklődéseteket. Sok helyen, ha figyelmesek vagytok, velem is fogtok találkozni, hiszen számomra a Könyvfesztivál olyan, mint a születésnapom, a karácsony egyszerre: egy hétvége, csak könyvekkel, könyves programokkal, és olyan személyekkel, akik közrejátszanak a könyvek kiadásában. Lehetne ennél jobb? Nos számomra aligha, de remélem ez a hosszú bejegyzés kicsit segít abban, hogy nektek is ilyen élmény legyen a Könyvfesztivál. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates