2018. április 21., szombat

# Borderline Személyiségzavar Pszichológia # könyvek

Manuela Rösel: Ha fáj szeretni

  Most egy olyan könyvet ajánlanék aminek a főtémája az, hogyan is kommunikáljunk borderline személyekkel. De mi is az a borderline? Engedjétek meg, hogy pár szóban szóljak róla. A borderline egy pszichiátriai kórkép, azon belül a személyiségzavarokhoz tartozik, abban is osztályzás szerint a dramatikus csoportba. Főbb tünete az, hogy a neurózis és a pszichózis határán helyezkedik el. Jellemzik még hangulatingadozások, önkárosítások, vagy szuicid gondolatok. Tipikus tünete még az, hogy a borderlineos személynek labilis az önképe, fehér-fekete látásmódja van, és gyakran kíséri depresszió.
  Ez a könyv iszonyatosan nagy segítséget nyújthat mindenkinek, aki egy csöppet is érintett a borderline személyiségzavarban. Manuela Rösel leírja mi is a borderline, mit jelent az identitászavar, beszél a borderline partnereiről, hozzátartozóiról, a párválasztásról, a borderline személy viselkedésmintáiról, arról amikor a borderlineos manipulálni akar másokat és arról, hogyan kezelje ezt a másik fél. Beszél arról is, hogyan kezelje a hozzátartozó a "beteg" dührohamait, önbántalmazásait, vagy ha azzal fenyegetőzik. Elmondja azt is hogyan lehet elkerülni egy borderlineossal a szakítást illetve azt, mi legyen a szakítás után, és sok minden más hasznos tanácsot és információt talál az a borderline személyiségzavarral kapcsolatban, aki kezébe veszi Manuela könyvét. 


/ A borderline személy iszonyatosan fél attól, hogy nem felel meg mások elvárásainak. Ez félelmetes fenyegetésként lebeg a feje felett, hiszen ha nem felel meg másoknak, nem elég értékes, nem elég szerethető, akkor el fogják hagyni./  ( Manuela Rösel: Ha fáj szeretni)


  Szerző: Manuela Rösel
  Cím: Ha fáj szeretni
  Kiadó: TARAMIX Kiadó Kft.
  Oldalak száma: 184 oldal
  A kiadás éve: 2015
  Fordította: Dr. Thomka Mariann 
  A könyv átlagos ára: 2400 Ft.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates