2017. július 6., csütörtök

# könyvek # Niki

Jessica Knoll: Szerencse lánya

Eredeti címe: Luckiest Girl Alive
Kiadta: Libri (2016.)
Oldalszám: 496
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 3

Miről szólt?

 „Megláttam, milyen oltalmat nyújt a siker, a sikert pedig a mobiltelefonos beszélgetés végén található beosztott megfenyegetése, a nagyvárost terrorizáló drága körömcipő definiálja, az emberek egyszerűen akkor állnak félre az utunkból, ha úgy tűnik, hogy nekünk fontosabb helyekre kell igyekeznünk, mint nekik… Úgy döntöttem, hogy csak ezt kell elérnem, és soha többé senki sem bánthat.
 Jessica Knoll vezető szerkesztő volt a Cosmopolitan magazinnál. Jelenleg New Yorkban él férjével, és második regényén dolgozik. A szerencse lányából Reese Witherspoon forgat filmet.
 2015 legsikeresebb első regénye, már 27 országban bestseller!
A huszonéves TifAni FaNelli a kiváltságosok életét éli. Egy körülrajongott női magazin megbecsült munkatársa, aki a drága ékszerek és márkás ruhaköltemények mellé még egy sármos és jó pedigréjű vőlegénnyel is rendelkezik. Mindazt elérte, ami másoknak csak álom.
 DE A TÖKÉLETESSÉG LÁTSZATA VALÓJÁBAN ÁLCA!
Ani múltja kimondhatatlan titkot rejt. Tizennégy évvel ezelőtt a Bradley középiskolában borzalmas dolgok történtek. Meggyalázták, meghurcolták, kinevették. A kis Ani aznap megsemmisült. Az erős TifAni lépett a helyébe, aki mindent meg akar kapni az élettől…
 A szerencse forgandó; a bűnösökből is lehet áldozat. A bosszú lehetősége TifAnié; vajon leveszi az álarcot, vagy örökre bezárja magát a múlt börtönébe?”

Hogy tetszett?

Hm, kicsit bajban vagyok most ezzel a történettel, mert nem épp mostanság olvastam és az emlékeim megkoptak. Azt tudom, hogy élveztem az olvasását, tetszett, bár a vége felé enyhült az olvasási kedvem a könyv irányába. De hogy miről szólt? Na itt a bibi, nagyon erősen kell gondolkodnom. 

Rémlik, hogy volt egy csaj, aki új középiskolába kezdett járni, szeretett volna menő lenni (mint melyik tini nem?), viszont ezzel egy olyan lavina vette kezdetét, amire nem lehetett számítani.
Rémlik, hogy volt egy fiú, aki kicsit fura volt és ismert egy olyan srácot, aki anno szintén ebbe a suliba járt és a többiek öngyilkosságba kergették (nem jött össze neki).
Rémlik, hogy megvoltak a mondhatni szokásos klikkek a suliban. A menők és a lúzerek.
És rémlik, hogy a menő srácok szörnyű dolgot tettek a főszereplő, akkor még tizenéves lánnyal.
És akkor szörnyű dolog történt az iskolában. …

Majd eltelt pár év, a tini lányból sikeres felnőtt nő lett. Mindent elért, amit szeretett volna. Jó állás, sikeres élet, gazdag vőlegény, fényes jövő. De a múlt kísérteni kezd és újra fel kell eleveníteni, hogy mi történt vele a középiskolában. Lényegében maga a történet a jelen és a múlt váltakozásából állt össze. 

Tényleg nagyon izgalmas és olvasmányos volt, mert kíváncsi voltam, hogy a múltban mi történt a lánnyal, de azt el kell ismernem, hogy aztán egy idő után nagyon kiszámítható lett a történet. Én a szerző helyében egy nagy csattanót beleszőttem volna a végére, mert amivel ő próbálkozott az minden volt, csak csattanó nem. Max langyos lábvizecske.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates