2015. augusztus 23., vasárnap

# krimi

Paula Hawkins: A lány a vonaton

A címe és az összefoglalója alapján érdekesnek ígérkezett Paula Hawkins műve. Szeretem a rejtélyes, nyomozós történetetek, főleg, mikor egy "civil" szereplő segítségével áll össze az olvasó fejében, hogy hoppá, mi is történhetett.
A könyv főszereplője Rachel, aki, ne is szépítsük, alkoholista. Emiatt is ment tönkre a házassága. Minden nap Londonba vonatozik, és az egyik állomás közelében, egy fénysorompónál  mindig a sorházak hátsó udvarát nézegeti. Ismeri a lakókat, a szokásokat - már a regény elején kiderül, miért is vonzódik ehhez a kis utcához.
Aztán egyik este történik valami. Valami szörnyűség, amire Rachel - köszönhetően ittas állapotának - nem emlékszik! És innen indulnak be a történések, jönnek elő képek a múltból, ismerjük meg a többi szereplőt is.

Egy alkoholista nő, aki zaklatja volt férjét, annak új feleségét és gyermekét.
Egy volt férj, aki még aggódik exéért, és hazudozik jelenlegi kedvesének.
Egy eltűnt nő, akiről szintén döbbenetes dolgok derülnek ki.
Egy másik férj, akinek szintén van titkolnivalója.
Egy terapeuta, egy barátnő, és egyéb mellékszereplők.

A könyvet nemcsak Rachel meséli el, hanem Megan is - egy évvel korábbról kezdve, valamint később bekapcsolódik Anna is. Kicsit figyelni kellett az időpontokra, főleg Megan esetében, de aztán összeértek a szálak.
Rachel kiszámíthatatlan, ezért senki sem veszi komolyan, de fontos információk birtokában van. Volt, hogy leállítottam volna magamban, ne igyon már, mert ha nem iszik, valóban jól és logikusan gondolkodik.
Anna, a gyermekét védő anya (holott jómagam is anya vagyok, és én is pánikolva védeném a gyerekem mindenkitől, főleg egy zaklató exfeleségtől) nem volt nekem túl szimpatikus.
Őszintén szóva egyik nővel se tudtam azonosulni a három közül.

A könyvben el kell telnie egy kis időnek és jópár fejezetnek, míg az ember fejében kezd összeállni a kép, de onnantól kezdve, hogy megtörténik a bűncselekmény, és beindul a történet, szinte letehetetlen. Pörögnek az események, az olvasó gondolkodik, hogy most ki miért és hogyan lehetett a tettes, sőt, az utolsó pillanatig tartogat izgalmakat.

Úgyhogy - bár pozitív és negatív véleményeket egyaránt olvastam róla - nekem bejött a könyv.

A könyvet a Bookandwalk ajánlotta fel a blognak, köszönet érte!
Megvásárolható az alábbi linken: https://bookandwalk.hu/A-lany-a-vonaton-10233-ebook.aspx

Kritta Molyolda már írt erről a könyvről, elolvashatjátok ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates