2015. január 28., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncsi szerda 119.


Mostanában sokat foglalkoztat a téma, hogy mennyire jó dolog közvetlen elalvás előtt olvasni, vagy éppen mennyire nem. Egy cikkben olvastam, hogy az e-book olvasónkon nem ajánlott olvasni könyvet lefekvés előtt, főleg nem háttérvilágítással. Sajnos én sokszor úgy vagyok vele,  hogy éjjel is a telefonomon olvasok, hogy ne kelljen lámpát kapcsolni, mert attól még a férjem pihenne, hogy engem foglalkoztat egy könyv az éjszaka közepén. Hiába állapítom meg mindig, hogy amikor olvasok és elkezd foglalkoztatni egy könyv, egy történet vagy éppen a szereplők és emiatt rosszabbul alszom mégsem tudok róla leszokni. 

A kérdésem az lenne, hogy Ti szoktatok lefekvés előtt, vagy éppen éjszaka könyvet/e-book-ot olvasni? Rátok mindez milyen hatással van?

Niki: többnyire mindig olvasok elalvás előtt és megfigyeltem, hogy ilyenkor nyugodtabban, mélyebben alszom utána. :o) Persze megvan ennek a maga hátránya is, nem egyszer előfordult már velem, hogy annyira rákattantam egy könyvre, hogy egyszerűen nem tudtam letenni. Majd amikor magamhoz tértem, hogy mennyi az idő, rémülten konstatáltam, hogy nem sokat fogok már aludni munkába indulás előtt. De ha megéri. ;o)

Adri könyvmoly: Régen mindenhol olvastam, a nap bármely napszakába. De most, hogy jobban el tudjak mélyedni egy könyvben, bizony igénylem a hosszabb csöndet. Ezt pedig csak este, a két kislányom elalvása után tudom kivitelezni. Így elalvás előtt, gyakran inkább helyette olvasok 10-től éjfélig vagy tovább. Annyira megszoktam, hogy nélküle nehezen és nyűgösen alszom el.

Törpilla: Nálam is bevett szokás, hogy elalvás előtt olvasok. Sokszor a könyv felett "kókadok el", azaz olvas közben megszusszanok, elalszok.... Na nem azért, mert nem érdekes a könyv, amit épp olvasok, csak azért, mert olyan fáradt vagyok. Fáradság ellen az se mentség, hogy épp a legjobb, legérdekesebb résznél járok éppen. Az is előfordult már, hogy egy éjszaka elolvastam egy könyvet, mert ráértem, nem voltam fáradt és sokat vártam arra a könyvre, hogy végre olvashassam.....    :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates