2014. május 8., csütörtök

# könyves hírek-megjelenések

Várható májusi megjelenések

        






VÁRHATÓ MÁJUSI MEGJELENÉSEK
               
 Várható megjelenés: 2014.05.16.: Kate Furnivall, A nap túloldalán

Az orosz szerető és A vörös sál szerzőjének új regénye valós történelmi személyekkel, és megtörtént eseményekkel átszőtt, idilli környezetben játszódó izgalmas történet.
A Bahama-szigetek maga az édenkert a gyönyörű kék egével, homokos tengerpartjaival és a ragyogó napsütéssel. 1943-ban azonban háború dúl, és még az éden sem elég biztonságos.

A 22 éves Dodie azt hitte, maga mögött hagyta a zavaros időket. Mikor azonban egyik este sebesült férfira talál a sikátorban, és elhatározza, hogy segít neki, az élete újra a feje tetejére áll.
Nassau másik végében Ella Stanford, a vagyonos diplomata felesége jótékonysági munkába temetkezik, igyekszik könnyíteni a város szegényeinek sorsán, és szórakozási lehetőségeket teremt a szövetséges katonák számára.
Mikor azonban a világ egyik leggazdagabb emberét holtan találják, ez a két nagyon különböző nő, a félénk, introvertált Dodie és a magabiztos, társaságkedvelő Ella útja összefonódik. Mindkettejük élete darabokra hullik, és senkire nem számíthatnak, csak egymásra.


Várható megjelnés: 2014.05.20.: Gillian Flynn, Sötét helyek

 "Libby Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes.
Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja - egy hírhedt bűnügyekkel foglalkozó titkos társaság - felkeresi Libbyt. Azt remélik, bizonyítékot találnak Ben ártatlanságára. Libby anyagi haszon reményében együttműködik velük: felkeresi azokat, akik akkor éjjel ott voltak a házukban, és beszámol a klubtagoknak mindarról, amit megtud. A nyomozás során lepusztult sztriptízbárokban és elhagyatott városokban keresi az igazságot, és miközben lassan fény derül az elképzelhetetlenre, ugyanabba a helyzetbe kerül, mint amikor minden elkezdődött: újra egy gyilkos elől menekül.



"Kinyitottam anyu szobájának ablakát, és kimásztam a törött szúnyoghálón át, úgy pottyantam le a havas földre alig egy méter magasból, mint aki most született meg farfekvésesen, a zoknim azonnal átnedvesedett, a hajam beleakadt a bokrokba. Futottam.
Libby! Visszanéztem a ház felé, csak egyetlen ablakban láttam fényt, mindenütt másutt csak a sötétség.
A lábam csupa seb volt, mire elértem a kacsaúsztatót, és lekuporodtam a nád közé. Dupla réteg ruha volt rajtam, mint anyun, jégeralsó a hálóing alatt, de reszkettem, a szél fellebbentette a ruhámat, és hideg levegőt fújt a hasamra.
Egy elemlámpa pásztázta vadul a nádas tetejét, azután egy közeli facsoportot, aztán a földet nem messze tőlem. Libby! Megint Ben hangja. Rám vadászott. Maradj ott, ahol vagy, kicsim! Maradj ott, ahol vagy! Az elemlámpa fénye egyre közeledett, a bakancs alatt csikorgott a hó, én pedig belezokogtam a hálóingem ujjába, gyötrődtem, már majdnem elszántam magam arra, hogy felálljak, és vége legyen az egésznek, és akkor az elemlámpa fénye egyszer csak megfordult, és a léptek távolodni kezdtek, és egyedül maradtam, otthagytak a sötétben, hogy halálra fagyjak. A házban kialudt a fény, én pedig nem mozdultam."



"Az év egyik legjobb könyve" (The New Yorker, 2009)



"Gillian Flynn eredeti, borotvaéles ésszel megáldott, maró humorú, lenyűgöző mesélő, akinek komoly érzéke van a hátborzongatáshoz." (Stephen King)



"A remek thrillerek rajongói a Sötét helyek leleményes történetvezetését és Flynn prózáját egyaránt élvezni fogják. Utóbbi az első szótól az utolsóig ádáz, könyörtelen és színtiszta élvezet." (Cleveland Plain Dealer)



Gillian Flynn első regénye, a Sharp Objects 2006-ban jelent meg, amelyet Edgar-díjra jelöltek, és amely kétszer is elnyerte a brit Dagger-díjat. A Sötét helyek 2009-ben látott napvilágot, felkerült a The New York Times sikerlistájára, és megkapta a neves The New Yorker magazin kritikusi díját. A Publishers Weekly 2009 legjobb könyvének választotta, valamint neki ítélték a Chicago Tribune legjobb regénynek járó díját is. Harmadik kötete, a Holtodiglan világszerte - így Magyarországon is - óriási siker lett, több mint 2 millió példány kelt el belőle. Regényei eddig huszonnyolc országban jelentek meg.
A Holtodiglan és a Sötét helyek alapján készült filmeket 2014-ben mutatják be."


Várható megjelnés: 2014.05.20.: Amanda Stevens, A próféta

 "A Sírkertek királynője trilógia befejező részében hősnőnk, a szellemekkel suttogó Amelia Gray visszatér Charlestonba, hogy pontot tegyen az őrjítő kísértet-históriák végére. A szívdöglesztő detektív, John Devlin nyomában még mindig ott lohol elhunyt kislánya és csodaszép felesége szelleme, ám ezúttal Amelia szeme alatt is sötét karikák gyűlnek: az ő életerejét is parazitaként szívja el egy kísértet, akinek csak ő segíthet.



Vajon beteljesedik Amelia és Devlin szerelme, és nyugovóra térhetnek a kósza lelkek? Elhagyja végre a várost a Gonosz? A próféta romantikus történet, kalandregény és kísértet-sztori egyben, a paranormális románcok rajongóinak új kedvence."
      



                        Várható megjelnés: 2014.05.20.: Jodi Picoult, Sorsfodítók


"Tizennyolc éven át egymás mellett laktak. Mindent tudtak egymás viselt dolgairól. A Hart és a Gold család élete elválaszthatatlanul összefonódott. A gyermekeik is együtt nőttek fel, nem csoda, ha Chris és Emily barátsága a középiskola évei alatt szerelemmé érett. Valódi lélektársak voltak... de egy nap szörnyű hír érkezik a helyi kórházból. Emily öngyilkos lett. A halálos lövés Chris édesapjának fegyveréből származik. A fegyverben maradt még egy golyó, ezt Chris elmondása alapján neki szánták. Ugyanis a két kamasz titkos egyezséget kötött. A különös tragédia széttépi a két család közti szoros köteléket. Chris az egyetlen, aki tudja a titkot az egyezségről, de vajon az igazság megmentheti-e a barátságot, és van-e feloldozás? Megrendítő és elgondolkodtató regény a családi kötelékekről, és a legnagyobb áldozatról, amit a szerelemért hozhatunk."


Várható megjelenés: 2014.05.25.: Széles Sándor, A halálraítélt

Amler Zoltán, Széles Sándor: A halálraítélt  Az ember, aki majdnem belehalt, amikor a barcelonai világbajnokságról hazazavarták. Az edző, aki Gyurta Dánielből nevelt olimpiai aranyérmest, mégis Darnyi Tamás után kapja az életjáradékot. A mester, aki a hírhedt módszereiről ismert Széchy Tamás jobbkeze volt, de akit az úszópápa szintén terrorizált. Széles Sándor önéletrajzi könyvében brutális őszinteséggel vall az uszodai világról, verbális megszégyenítésről, pofonokról, verésről, nevelésről. Elmondja, ki az az úszóbajnok, akit szerinte emberi méltóságában aláztak porig, és melyik az a klasszis, aki nem kapott igazi esélyt arra, hogy a csúcsra jusson. Azt állítja, sokan megpróbálták megakadályozni, hogy elkezdje a munkát Gyurta Dániellel, mert buzinak, gyerekverőnek állították be, de végül az úszó szülei megadták neki az esélyt. Élt vele. Nem tagadja, nem veti meg az alkoholt, viszont ha dolgozni kell, edzéstervet írni, akkor előveszi a kockás füzetet, felveszi az órát, és indul a világszínvonalú munka. Ha viszont leszázalékolják, azt nem éli túl..

Várható megjelenés: 2014.05.29.: Jennifer Chiaverini, Mrs. Lincoln varrónője
                                 

 "Elizabeth Keckley rabszolgasorba születik, ahonnan kitartó szorgalma és tehetsége révén sikerül kivásárolnia magát. Ezután nemcsak hogy a washingtoni elit legfelkapottabb varrónője lesz, hanem egyenesen a First Lady, Mary Lincoln nőiruha-készítője, öltöztetője és - egy idő után - a leghűségesebb barátja. Történik mindez az amerikai polgárháború, a rabszolgaság eltörléséért folyó legádázabb harcok idején, amikor egy ilyen barátság, amely figyelmen kívül hagyja a kor által olyannyira előítéletesen kezelt faji és társadalmi különbségeket, több mint valószínűtlennek tetszik. A varrónő még akkor is jóban-rosszban kitart Mary Lincoln mellett, amikor az elnök halála után az immáron egyesült amerikai nép a szeszélyes és megosztó egykori First Lady ellen fordul.

A regény egyrészt valós visszaemlékezésen alapuló, hiteles történelmi beszámoló a kor sodró politikai történéseiről, a polgárháborúról, a rabszolga-felszabadításról és az azt követő zűrzavaros időszakról, másrészt egy bátor és kivételes nő története, aki a sorscsapások ellenére magasra küzdi magát, ahonnan befolyását felhasználva az elnyomottak megsegítéséért harcol.

Jennifer Chiaverininek, a New York Times bestsellerszerzőjének első magyar nyelven megjelenő műve, a Mrs. Lincoln varrónője lebilincselő regény. Megkapó stílusban kelti életre a történelmet, és fedi fel azokat a múlt híres eseményei mögött megbúvó, hatalmas emberi gesztusokat és önzetlen tetteket, amelyekről mind ez idáig csak elvétve olvashattunk."

Várható megjelnés: 2014.05.29.: Katherine Webb, A fattyú


"Rachel Crofton, a magányos fiatal nevelőnő elfogadja Richard Weekes, a jóképű borkereskedő házassági ajánlatát, és beköltözik a férfi nagyvárosi házába, Bathba. Rachel leghőbb vágya, hogy miután elvesztette szüleit, öccsét és a tragikus körülmények között vízbe fúlt ikerhúgát, végre meglelje a családi boldogságot. Lassanként ráébred, hogy Richard számára fontosabbak a kocsmában és a játékasztalnál kötött ismeretségek, és a feleségétől mindenekelőtt azt várja, hogy társasági kapcsolataik ápolásával segítse üzleti előmenetelét. Így Rachel a férje legfőbb támogatója, az előkelő Mrs. Alleyn ajánlatát elfogadva társalkodónőként látogatja az asszony fiát, a háborús emlékeitől és szerelme, Alice elvesztésétől búskomorságba esett Jonathan Alleynt. A ház egyik cselédje, Starling, akit Alice annak idején fogadott húgaként nevelt fel, hosszú évek óta konokul igyekszik bebizonyítani, hogy a nővére gyilkosság áldozata lett, és hogy azt is tudja, ki oltotta ki az életét szerelemféltésből. Az Alice-re kísértetiesen hasonlító Rachel megjelenésével a ház minden lakójában újra felkavarodnak a nehéz, elfeledni kívánt emlékek, és lassanként szörnyű titkokra derül fény.

Katherine Webb (Az elfelejtett dal, Homály, Örökség) legújabb regényében két nő szövetséget köt, hogy fényt derítsen egy már-már elfeledett ügyre. Elszántságuk nyomán lehull a lepel a múlt sötét árnyairól, hogy új élet kezdődhessen a szenvedők számára..."


Várható megjelenés: 2014.05.30.: Nicholas Sparks, Hosszú utazás



"Két szerelem. Két szívbe markoló történet az örök reményről és mindarról, ami igazán fontos az életben... 
Ira Levinson egy hideg téli reggelen balesetet szenved: autójával átszakítja az út menti szalagkorlátot, és az árokban landol. A kilencvenegy éves, rákbeteg férfi a lassan behavazódó autóban kényszerülne szembenézni a halállal, ha imádott felesége, Ruth nem sietne a segítségére. Az asszony kilenc éve meghalt, ám Ira valósággal úgy érzi, Ruth még mindig mellette van, és ez arra készteti őt, hogy felelevenítse egy nem mindennapi szerelem és házasság történetét.
Sophia Danko művészettörténetet tanul a Wake Forest Főiskolán, és életében először - baráti unszolásra - részt vesz egy rodeón. Itt ismerkedik meg Luke Collinsszal, az egyik rodeóssal, és a két fiatal között hamarosan szerelem szövődik. Sophia nagyvárosi lány, okos és ambiciózus, míg Luke egy farmon él az édesanyjával, és kőkeményen dolgozik a megélhetésért, még súlyos sérülése miatt sem adja fel a rodeózást. Kérdéses, hogy két ennyire különböző, ilyen eltérő családi háttérrel és érdeklődéssel rendelkező ember megtalálhatja-e egymás mellett a boldogságot.
A sors úgy hozza, hogy a két pár története különös módon egybefonódik, és az események innentől kezdve nem várt fordulatot vesznek.



Nicholas Sparks (Szerelmünk lapjai, Éjjel a parton, Üzenet a palackban), a világszerte ünnepelt, megannyi megfilmesített regényt író szerző új kötete a soha el nem múló szerelemről és az örökké jelen lévő reményről szól megrendítő erővel."










                               


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates