2014. május 7., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncsi Szerda 81.

Kép forrása
Egyszer volt egy olyan "rémálomom", hogy otthon, rendrakás közben olyan könyveket találtam, amiket még kb. egy éve a  könyvtárból kölcsönöztem ki, és akkor döbbentem rá, hogy elfelejtettem visszavinni őket. Teljesen kiakadtam, hogyan fordulhatott ez elő, és hogy mennyit kell majd fizetnem. Szerencsére ez csak egy álom volt. De az biztos, hogy mindig figyelek a határidőkre, és ha eszembe jut, online is meg tudom nézni, mikor jár le a könyv, illetve meg is tudom hosszabbítani is a neten keresztül.

Veletek már előfordult, hogy elfelejtettek időben visszavinni egy könyvet a könyvtárba? Általában be tudjátok tartani ezeket a határidőket?

Törpilla: Szerencsére, nálunk a könyvtárban elég rugalmasok. Hoztam már ki az én olvasójegyemmel családtagomnak könyvet, amiről én később elfelejtkeztem és másnak se volt eszébe..... Így volt kint nálam olyan könyv, amit már 1 éve vittem ki és késedelmi díjat se számoltak fel. :-)

Eszter: Nekünk adnak ilyen kis cetlit amire rá van pecsételve, hogy mikor kell visszavinni (amit a könyvtárból való kilépéskor mindig el is hagyok), de eddig sikerült mindig időben, sokkal hamarabb is visszavinni a könyveket, úgyhogy még nem volt olyan, hogy késedelmi díjat kellett volna fizetnem. :)

Kritta: Általában minden határidőre nagyon figyelek, így a kölcsönzési határidő lejárta előtt 1-2 nappal visszaviszem a könyveket, és az esetek 95 %-ban addigra sikerül is kiolvasni az összes kikölcsönzött könyvet. Egyetlen egyszer fordult elő, hogy nem vittem időre vissza a kikölcsönzött könyvet, ugyanis beleesett a fürdőkádba, két  hónap múlva tudtam venni belőle egy új példányt, így végül a könyvtár is jól járt és még késedelmi díjat sem számoltak fel, mert töredelmesen bevallottam mi történt. Azóta pedig csak saját könyveket olvasok a fürdőkádban... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates