2011. március 28., hétfő

# fantasy

Patricia Briggs: Megszólít a hold



"Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől. Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen. Mercy ugyanis „járó” – az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért. Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől."


Több, különböző véleményt olvastam erről a kötetről.


Nem volt rossz a történet, de valahogy némely karakter jellemét kiforratlannak találtam. Olyan érzésem volt, mintha nem is ismerném őket, pedig "zajlik az élet" náluk is. Ennek ellenére kedvelhetőek a szereplők. Mostanában egyre több fantasy könyvet olvasok, de ebben a könyvben volt csak a nőnek természetfeletti, átváltozós képessége. Sok, mostanában felkapott fantasy könyvekben a vámpírok a főszereplők. Ennek a könyvnek adok egy jó pontot, mert itt a főszereplők a vérfarkasok és a vámpíroknak csak mellékszerep jutott. A történet gördülékeny, könnyen lehet olvasni.


Ezután a könyv után szeretném majd elolvasni a sorozata többi részét is. A sorozat jelenleg 5 részes, a 6. rész angolul most márciusban fog megjelenni.


Patricia Briggs: Megszólít a hold

A magyar fordítás az alábbi angol kiadás alapján készült: Patricia Briggs: Moon Callad (2006)

Fordította: Farkas Veronika

ISBN: 9 786155 049057

Magyarul kiadta: Agave Könyvek Kiadó, 2011-ben

Ár: 2880 Ft

Oldalszám: 265

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates