2009. november 17., kedd

# adaptáció # fantasy

Stephenie Meyer: Eclipse (Napfogyatkozás)


"Elmúlt az alkonyat, elmúlt az újhold. De eltűnhet-e a Nap az életedből? Elzárhat-e melegétől a hűvös Hold, amely minden álmod és vágyad tudója? Jacob napsugaras mosolya, vagy Edward holdfényragyogása? Bella mindent elveszíthet: barátot, szerelmet."

A Twilight Saga harmadik része, melyben végig követhetjük Bella érzelmi vívódásait szerelme és legjobb barátja között. Az első két részhez képest nekem kissé lassabbnak tűnt a cselekmény, és ha úgy vesszük, nem sok újdonság történik. Rengeteg hosszú párbeszéd, vívódás, elmélkedés található benne, ugyanakkor olyan fontos eseményekre is sor kerül ebben a részben, mint Bella érettségije és az utána következő buli, valamint hogy Edward megkéri Bella kezét! És persze nem hiányozhat az izgalom sem: felbukkannak a pusztító vámpírok, Bellának menekülnie kell, és ősi ellenségek lépnek szövetségre egymással.

Kettős érzelemmel olvastam a könyvet, egyrészt átéreztem Bella helyzetét a barátság-szerelem vívódásban, ugyanakkor jól fel is idegesített, hogy miért nem örül egy kicsit jobban az eljegyzési gyűrűnek és miért nem csak a szerelmével törődik, és miért "hülyíti" ezt a szegény Jacobot?

Ez a harmadik rész szerintem inkább olyan átvezető a második (New Moon) és a negyedik (Breaking Dawn) között, én őszintén szólva inkább a negyedik részt várom. (Ha valakinek más a véleménye, szívesen olvasom!)

A Bookline ajánlója: "Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik? Azok az olvasók, akiket rabul ejtett az Alkonyat és az Újhold, ugyanilyen mohón falják majd Stephenie Meyer magával ragadó vámpír-történetének rég várt harmadik kötetét, a Napfogyatkozást is."

1 megjegyzés:

  1. Én még ugye nem olvastam, de már csak a tartalom miatt is úgy éreztem, hogy az igazi izgalom a következő kötetben jön majd. ;)
    Mindenesetre nagyon remélem, hogy a Jézuska majd meglep vele. ;)

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates