2020. január 21., kedd

# doxa # interjú

Munio - A Női önvédelem, eléggé értékes vagy ahhoz, hogy megvédd magad



Sajnos nagyon sok támadás érhet bennünket. Az utcán, az ajtónkban a kocsinál vagy futás közben is.

De támadásnak tartjuk azt is ha egy férfi egy buliban a NEM-et nem értékeli teljes erejű mondat ként PEDIG AZ!

Szeretnék beszámolni nektek egy hatalmas lehetőségről. A világon először az USA-n kívül itthon lehet megtanulni a Munio eszköz használatát. Ami meg tud védeni olyan helyzetben, amikor nincs melletted valaki aki megvédhetne.



Hazánkban ezen kívül nincs más jogilag elfogadott eszköz, amivel megvédhetnénk magunkat akár erőszakoskodókkal találkozunk a villamoson akár ki akarnak rabolni az utcán vagy ha - ne adja ég - megakarnak bennünket erőszakolni.


A fenti képen látható összes eszköz TILTOTT és rendőrségi eljárás is indulhat a használatuk miatt ellenünk. 

Mindezeket tudva és a nők védelme érdekében hozta be hazánkba ezt az eszközt és önvédelmi oktatást Szalai András oktató. 

Bevallása szerint szeretett volna egy önvédelmi mentalitást kiépíteni a nőkben, tudatni velük, hogy eléggé értékesek ahhoz, hogy védjék magukat

A munio egy eszköz, amit merni kell használni. A kutatások azt mutatják mi nők inkább megnémulunk ha atrocitás ér a buszon, vagy ha megtámadnak, és nem merünk fellépni akkor amikor kellene. Itt az ideje hogy ez megváltozzon!


 A muniós képzés azért kezdődik előadással és kérdezz-felelekkel, hogy Te is rájöjj: a fenyegetés és az erőszak mintázatait felismerheted, a bajt elkerülheted, a határaidat megvédheted, megtudhatod, támadás esetén mi zajlik a saját testedben-lelkedben, mikor mihez van jogod, és hogy ehhez nem kell doktorátus vagy fekete öv.




A képzés, ahogy a fenti idézet is mutatja elmélettel kezdődik, segít magunkat felvértezni lelkileg. Hogy pl.: a buszon nekünk dörgölőző férfit fennhangon felmerjük szólítani, hogy "hagyjon békén, mit gondol magáról, hogy dörgölőzik, maga egy rohadék menjen arrébb". Igen ilyen és ennél erősebb szavak is megengedettek, mert ezek az emberek nem látnak bennünket embernek így nem is szabd velük úgy beszélni mint bárki mással. De ha egy vissza húzódóbb nő vagy akkor erre elmében treníroznod kell magad és tudnod, hogy csak így léphetsz fel. Így ha egyszer úgy alakul elég erős leszel mentálisan, hogy ellen állj. 

Sajnos ki kell térnem a nemi erőszakra is. Amerikai kutatások bizonyítják, hogy 100 nemi erőszak kísérletből 86 nő sértetlenül megúszta, csak mert ellenállt. Mert a ragadozó félti magát, hiszen a ragadozás az életformája.



Míg a ragadozó a farkas az áldozat a bárány addig az aki megvédi az, a Juhászkutya egy Juhnyáj esetében. De ez nagyon jól példázza azt, hogy hogyan kell ellenne állni a farkasnak. Igen is magunkévá tehetjük a védő pozíciót és kell is.

Ahogy András mondja:


Az az nem engem! Igen is jogod van a kontrollált agresszióra akár a tettlegességre is, hogy védd magad.

De térjünk is ki magára a Muniora. Ami egy marokban elférő, kulcstartónak is használható műanyag  eszköz. Szép dekorációkkal, amit mindenki maga választhat ki a képzés végén.

Nem érhető el leírás a fényképhez.

Az edzésen az elméleti képzés után rátérnek a gyakorlati oktatásra, ahol a technika begyakorlása után szituációs gyakorlatokba helyeznek minket és kigyakoroltatják velünk a megfelelő mozdulatokat. Így akár fojtásból is ki tudunk szabadulni, amennyiben szükséges. 




Ha szeretnétek lelkileg és testileg is felkészülni bármilyen eshetőségre, akkor menjetek el a legközelebbi oktatásra. 


Ha még többet szeretnél tudni katt a lenti szövegre

Doxa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates