2019. november 8., péntek

# bekuckózás # könyvajánló

Bekuckózós könyvek őszi estékre

Hivatalosan is megérkezett az ősz, ezzel együtt a könyvvel bekuckózós esték ideje is. :) Nincs is annál jobb, mint a kanapén üldögélni meleg takaró alatt egy bögre forró csokival, és egy szuper könyvvel.
Ezért úgy döntöttem, hogy hozok nektek egy listát, amiben 10 olyan könyvet ajánlok, amiket én nagyon szerettem, és szerintem tökéletes választás az őszi estékre.
Igyekeztem több témából válogatni, viszont maradtam azoknál a stílusoknál, amelyeket én is nagyon szeretek, és bármikor szívesen olvasok. :) Egy kakukktojás azért akad benne, mégpedig egy sci-fi, amit ugyan nem szeretek, de ez az egyetlen könyv, amit mégis imádtam, és abszolút újraolvasós. :)
Ez pedig nem más, mint:
1. Andy Weir - A marsi
covers_314900.jpg

Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg.
Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark teljesen egyedül a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne.
Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”.
De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit, és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a látszólag leküzdhetetlen akadályok sorozatával szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez?

A sci-fi után egy kedvenc Rázós könyv:
2. Beth Flynn - Kilenc perc
covers_456761.jpg

Az ​akkor tizenöt éves Ginny Lemont 1975. május 15-én elrabolják egy bolt elől Fort Lauderdale-ben. Az elkövető az egyik legbrutálisabb dél-floridai motoros banda tagja.
Ginny élete ekkor örökre megváltozik. Új nevet kap, új identitást és egy új életet az Everglades mocsár szélén – egy ijesztő, durva és erőszakos világban, ahol mindenkinek álneve van, a hűség pedig a túlélés kulcsa.
Az egésznek pedig Grizz áll a középpontjában: termetes, sötéten jóképű és ijesztő férfi, aki Ginnyvel valahogy mégis olyan gyengéd, hiszen ő élete egyetlen igaz szerelme.
Így kezdődik az érzelmi megszállottságról és a manipulációról szóló mese, amiben egy környezetéből kiszakított lány kénytelen az egyetlen emberre támaszkodni, akitől figyelmet, szeretetet és gondoskodást kaphat. A fogva tartójára. Ginny okos és intelligens, de még csak tinédzser. Nehezen alkalmazkodik az új életéhez, eleinte küzd ellene. Aztán belenyugszik a feltételekbe.
Vajon megmentik? Vagy elmenekül? Kiszabadul élve, ha egyáltalán kiszabadul valahogy?

Az egyik kedvenc magyar szerzőm sem maradhat ki a listából!
3. Benina - Mindig és Soha
covers_467496.jpg

Te ​talpra tudnál állni a legnagyobb szörnyűségek után?
Faith Morgan mindent elveszített.
Két hét pokol után a tanúvédelmi programba kerül. Nem térhet vissza az otthonába, többé nem láthatja a legjobb barátnőjét, elvették az álmait, hitét megváltozott a kinézete, és elvesztette még a nevét is.
Faith többé nem létezik, Honey lépett a helyére.
Vajon rábízhatja magát az ügynökre? Biztonságban lesz az új otthonában? Okos dolog-e közel engedni magához a kisváros egyik legnagyobb szívtipróját?
Bray den Holmes mindent maga mögött hagyott.
Kétszer segített nagybeteg öccsén, de végül mindkettejük talpa alól kicsúszott a talaj. Zach depresszióba süllyedt, Bray pedig bulit bulira halmozott, hogy azt érezze, él. Elmenekült a családja közeléből, és egyetlen ember van, akinek a kedvéért hajlandó hazatérni: az öccse.
Ki az a titokzatos lány, aki nemcsak a kisfiút, hanem Brayt is vonzza, mint a mágnes? Miért olyan ellenséges? Miért olyan óvatos? Honnan származnak a sebhelyei?
Faith szeretné meghúzni magát, Bray viszont szeretné megérteni őt.
Egyikük sem tud szabadulni a másik hatása alól – és talán nem is akarnak.
Csakhogy Faith vészterhes múltjával nem könnyű szembenézni.
Vajon mit bír ki a szerelmük? És mit tehetnek, ha a kisvárosban felbukkan a legnagyobb ellenség?

Egy erős lány és egy különleges fiú története. Merülj el benne!


Ha már kedvenc író, akkor egy külföldi szerző sem maradhat ki!
4. Colleen Hoover - Confess - Vallomás
covers_460363.jpg

Mi ​mindent érdemes kockára tenni a szerelemért?
Auburn Reed huszonegy éves korára már mindent elveszített, ami valaha fontos volt neki. A lány azért küzd, hogy újra felépítse romba dőlt életét, így csakis kitűzött céljaira összpontosít, és nem engedheti meg magának a hibákat. De amikor munkát keresve belép egy dallasi műterembe, váratlanul éri az erős vonzalom, ami elfogja az ott dolgozó titokzatos művész, Owen Gentry iránt.
Most az egyszer Auburn mer kockáztatni, és a szívére hallgat, ám hamarosan felfedezi, hogy Owen súlyos titkot rejteget. Múltjának árnya tönkretehet mindent, ami fontos Auburn számára, és a lány egyedül úgy teheti sínre az életét, ha kizárja belőle a fiút.
Ahhoz, hogy megmentse a kapcsolatukat, Owennek nincs más dolga, csak vallomást tenni. Ám ebben az esetben a vallomás sokkal ártalmasabb lehet, mint maga a bűn.
A csodálatos és kivételes stílusú Colleen Hoover egy újabb mélyen megható történetet mesél arról, hogy az igaz szerelem és a család olyan köteléket jelent, amit semmi sem szakíthat el.

Szeretem ám a humoros könyveket is. :)
5. Radhika Sanghani - Virgin
covers_338180.jpg
„Oké, ​bevallom, még sosem csináltam… idáig. Nincsenek őrületes elvárásaim. Nem vágyom gyertyafényre vagy rózsákra. Őszintén szólva, még rendes ágyra sincs feltétlenül szükségem. Szóóval… akar valaki szexelni velem? Valaki? Bárki? Hahó! Poénból sem? Nem fogok szűzként meghalni! Így vagy úgy, de megoldom. Végül is, mi vesztenivalóm van? Már azon túl, ami kézenfekvő…"
Ellie 21 éves, és még szűz. Ez kínos állapot – szerinte. Ezért elhatározza: három hónapon belül megtalálja az Igazit, azt a kedves, érző, intelligens és helyes srácot, akivel a lepedőakrobatika is maga a mennyország. Vagy ha őt nem is, legalább egy viszonylag józan és némileg rátermett Jelöltet, akivel különösebb bénázás nélkül áteshet a dolgon…
Radhika Sanghani fergeteges humorú első regénye világszerte elnyerte a női olvasók szívét. Nem véletlenül: főhőse aggódása viccesebb, mint Carrie Bradshaw-é, és szókimondóbb, mint Bridget Jones.

A pszichothriller sem maradhat ki!
6. Karine Giebel - Csak egy árnyék
covers_419255.jpg

Erősnek ​hitted magad. Legyőzhetetlennek.
Piedesztálod magasából azt képzelted, irányíthatod a világot.
Manipuláltál – préda leszel.
Uralkodtál – rabszolga leszel.

Normális életet élsz, sőt, inkább irigylésre méltót.
Sikerült elismerést kivívnod, megtalálnod a helyed a világban.
És akkor egy napon…
Egy napon hátrafordulsz, s meglátsz magad mögött egy árnyékot.
Attól a naptól fogva üldöz. Szakadatlanul.
Csak egy árnyék.
Nincs arca, nincs neve. Nincs megfogható indítéka.
Követ az utcán, lekapcsolja mögötted a villanyt, felbontja a postád.
Megfigyel még a legintimebb pillanataidban is.
A rendőröknek hiába szólsz: pszichiáterhez küldenek.
A barátaid furcsa szemmel néznek rád, majd eltávolodnak tőled.
Senki nem ért meg. Senki nem tud, senki nem akar segíteni neked.
Egyedül vagy.
Nem: a félelem folyton veled van.
Ahogy az árnyék is.
Ott van a hátad mögött, az életedben.
Vagy csak a fejedben…?
Mire megérted, már túl késő.

Parancsoltál? Tanulj engedelmességet.
Megvetettél? Tanulj tiszteletet.
Élni akarsz? Halj meg csendben…

A borzongás után egy szívet melengető történet!
7. Deborah Lytton - Csend
covers_460467.jpg

„Annyi ​éven át az éneklés volt az, amitől különlegesnek éreztem magam. Az éneklés tett azzá, aki vagyok. Azelőtt, hogy egy kórházi ágyon tértem volna magamhoz. Néma csenddel körülvéve. Mielőtt ráébredtem volna, hogy több vagyok, mint a hangom…”
A tizenöt éves Stellának minden esélye megvan arra, hogy egyszer teljesüljön leghőbb vágya: a Broadwayn fellépve megmutathassa tehetségét a világ előtt. Egy tragikus baleset következében azonban egyik napról a másikra elveszíti hallását. A teljes némaságba burkolózva nemcsak a barátaiba és a hangjába vetett hite rendül meg, hanem az önmagával kapcsolatos elképzelései is megkérdőjeleződnek: van-e célja az életének az éneklésen kívül?
Az orvosi beavatkozás előtti tizenhét napot kell ebben a „csendbuborékban” töltenie, miközben egyedül – a beszédhibája miatt lassan, dadogva beszélő – Hayden szájáról képes olvasni. A fiú mindent megtesz azért, hogy megmutassa neki: miként fedezheti fel önmagát és a körülötte lévő világ csodáit hangok nélkül is…
A Csend egy váltott szemszögű, lírai történet arról, hogyan képes a szerelem áthatolni a némaság leküzdhetetlennek tűnő falain.

Egy örök klasszikus, amit szinte minden krimi rajongó ismer!
8. Martina Cole - A Madám
covers_35148_1.jpg

A hírhedt Briony Cavanagh fénykorában feltűnő szépség, aki egyúttal gazdag is. Hatvanéves korában viszont egy sor közismert bordélyt üzemeltet az East Enden. Politikusok és nemesemberek patronálják – sőt egyesek szerint még a királyi család bizonyos tagjai is. Csak Briony a tudója annak, hogy mi is folyik a vastag bársonyfüggönyök, a csukott ajtók mögött, de Briony sohasem nyitja ki a száját – hacsak nem származik valami haszna belőle. Csak Briony tudja, hogy milyen fájdalmas és kemény utat kellett megtennie, míg idáig jutott. Egy nyomorgó szülői házban kezdődött a gyerekkora, amely azután megdöbbentő árulással ért véget, melyet ő tervezett el és vitt végbe, mivel elszánta rá magát, hogy a kezébe veszi a saját sorsa irányítását. De a virágzó üzlet kapcsán az élet árnyoldalaival is megismertette a londoni alvilág. Az anyagi sikerrel kockázat és veszély is jár. De a madámnak megvan a saját titkos búvóhelye, egy hely a szívében, amelyet mindig beárnyékolnak a veszteségek…

Egy újabb izgalmas pszichothriller!
9. B.A.Paris - Összeomlás
covers_440467.jpg
Ha önmagadban sem bízhatsz, kiben bízhatsz?
Azon az éjszakán kezdődött az erdőben.
Cass Anderson nem állt meg segíteni annak a nőnek az autóban, és az a nő immár halott.
Azóta néma telefonhívások teszik pokollá Cass életét, és biztos benne, hogy figyelik.
A bűntudat lassan felemészti, kezd mindent elfelejteni. Hogy bevette-e a gyógyszerét, hogy mi a háza biztonsági berendezésének a kódja, vagy hogy volt-e vér azon a késen a konyhában.
B. A. Paris, a „Zárt ajtók mögött” nagy sikerű szerzője újabb, meglepő fordulatokban bővelkedő pszichológiai thrillerét az olvasó garantáltan nem tudja majd letenni.


Végül egy történet, ami könnyeket csal a szemedbe!
10. Paige Toon - Egy darab a szívemből
covers_479213.jpg
A munkájában sikeres Bridget igazán mozgalmas életet él: utazási beszámolók írójaként számtalan helyen megfordult, és bejárta a világot, azt a férfit azonban, akit teljes szívéből szerethetne, még nem találta meg. Úgy érzi, erre csak akkor van esélye, ha a szíve apró darabkáit, amelyeket élete során elosztogatott, vissza tudja szerezni egykori szerelmeitől. Kalandjait egy blogon dokumentálja, amelyből idővel könyvet szeretne írni, ám amikor szembesül a kiadók érdektelenségével, elvállal egy munkát, amely új útra tereli az egész vállalkozását.
Amikor Nicole Dupré váratlanul meghal, egy bestsellert és egy félkész folytatást hagy maga után – ennek a befejezésével bízzák meg Bridgetet. A lány hálás a lehetőségért, mert abban reménykedik, hogy így hasznos kapcsolatokra tehet szert a könyvkiadás világában, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a nyarat Cornwallban kell töltenie, és Nicole gyászoló férjének, Charlie-nak az otthonában kell berendeznie az irodáját…

Remélem találtok a listában olyan könyvet, ami elnyeri a tetszéseteket :) Igazából oldalszámra tudnám még sorolni, ebből a listából a fantasyt pl. ki is hagytam, pedig az a stílus indított el a Könyvmolyságom felé. :) De ha szeretnétek, akkor egy külön posztban megosztok veletek néhány kedvenc fantasyt :)

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates