2019. június 16., vasárnap

# A testbeszéd enciklopédiája # Allan Pease

Barbara Pease- Allan Pease: A testbeszéd enciklopédiája

  Most egy olyan könyvet szeretnék bemutatni amit legalább életében egyszer, minden embernek a kezébe kellene vennie. A témája az egyik legfontosabb kommunikációs eszközünk: A testbeszéd. A könyv mindazoknak ajánlott akik szeretnék jobban beszélni a saját és mások efféle nyelvezetét.
  A testbeszéd kiváló ismerete nagy segítség lehet hazugságok leleplezésében, randikon, állásinterjúkon. De önmagunk fejlesztésében is jelentős szerepe van. Ebből a könyvből azt is megtudhatod, hogy hogyan mutathatod magad tekintélyesebbnek például. De ír arról hogyan lehet a hatalom a kezünkben, hogyan varázsolhatunk a mosolyunkkal és a nevetésünkkel, beszél a karjelekről, a kulturális különbségekről, a kéz és a hüvelykujj jelzéseiről, az értékelő és megtévesztő jelekről, a szem jelzéseiről, a területről és személyes térről, a láb és test jelzéseiről, a tizenhárom leggyakoribb gesztusról, a titkos jelekről, a tükrözésről, az udvarlás és csalogatásról, a tulajdon, terület, és magasságjelekről, az ülésrendről, a hatalmi játékokról és sok minden másról. Mindezt humorosan előadva.
 

  Idézetek a könyvből:

       / Nevetésüknek mindössze a 15 százaléka kötődik vicchez. A nevetésnek inkább a kapcsolatteremtéshez van köze./ (79. oldal)

       / A behódoló kutya a nyakát mutatja. Az ember a tenyerét./ (33.oldal)

      /Nem az számít , amit mondasz, hanem az, hogyan nézel közben./ (15.oldal)

 A könyv tökéletes ajándék lehet egy középiskolát kezdő diáknak, egy új munkahelyen munkába álló barátnak, vagy a kedvesünknek, vagy bárkinek akit érdekel a téma.

   Jó olvasást, és testbeszéd tanulmányozást!
                                                                                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates