2019. április 27., szombat

# fantasy # könyvek

B.N Toler: Lélekvesztők




WOW, 2015
Hat ​évvel ezelőtt egy tragikus baleset megváltoztatta az életem. Örökre. 
Charlotte a nevem, de általában Charnak hívnak. És van egy különleges képességem: tudok a holtakkal beszélni. 
Látom azokat a lelkeket, akik nem tudnak átkelni, mert valamilyen elvarratlan szál még itt tartja őket. Fáradhatatlanul segítettem nekik, de ennek az volt az ára, hogy feladtam a saját életem. Végül pénz, otthon és remény nélkül már csak egy megoldást találtam. 
De abban a pillanatban, ahogy a halálba ugrottam volna, Ike McDermott megmentett. Ez a jóképű katona megmosolyogtat és felvidít mindenkit. Kedves és gyengéd. 
És nem él. 
Megállapodást kötöttünk. Segít nekem otthont és munkát találni, ha én is segítek neki. Az ő lezáratlan ügye az ikertestvére. George szétesett Ike halála óta, aki addig nem bír békében átkelni, amíg a bátyja élete egyenesbe nem kerül. 
Amikor beleegyeztem az alkuba, fogalmam sem volt, hogy bele fogok szeretni mindkettejükbe. Márpedig azzal, ha megmentem George-ot, el kell engednem Ike-ot. 
De hogyan mondhatnék le a szívem feléről?


Megláttam a borítót és beleszerettem. Egyszerűen gyönyörű. Mostanság azt vettem észre magamon, hogy nagyon tetszenek azok a borítók, amiken egy női arc van, főleg, ha kicsit absztraktos kivitelezésben jelenik meg. Erre a könyvre a nővérem molyos várólistáján találtam rá. Egyik este egy kicsit egyszerűbb, mesésebb, könnyedebb könyvre vágytam, és az e-bookomon megtalálható kb. 50 ilyen típusú könyv közül pont ezt választottam. Arra jutottam végül, hogy ezt nagyon jól tettem. 😎


,,(…) a szerelem nem ismer lehetetlent."

A fülszöveg alapján nekem rögtön a Szellemekkel suttogó c. tv-sorozat jutott eszembe. (Amit így belegondolva, el kéne kezdeni elölről nézni...). Úgy gondoltam, ez a könyv jó kis esti mese lesz számomra az elkövetkezendő pár estére. Hát, majdnem...😄

Egyszerűen annyira magával ragadott a történet, hogy 2 nap alatt ki is végeztem. A második éjszakám rá is ment, hajnalig olvastam, amíg nem végeztem vele. Szerettem volna én aludni, csak hát a könyv nem hagyott. 😅😏 Nem tudtam letenni, és képzeljétek el, olyan történt velem, amire igazán nem számítottam: a végén elsírtam magam. Fogalmam sincs, hogy volt-e már életemben olyan könyv, amit megkönnyeztem volna. De ez, az volt, és ha egy könyv könnyeket csal az arcunkra, akkor az már jelent valamit.  Úgyhogy már csak emiatt is ajánlom figyelmébe annak, aki még nem olvasta!



,,Jobban akarom őt, mint életemben bármit."


Ez a könyv egy szívszaggatóan megírt, izgalmas,  szerelmes, paranormális regény, mégis egy szívmelengető történettel találjuk szemben magunkat. Ami széttép belül, aztán összerak. 

Az érdekes az, hogy én nem szeretem, ha a fülszövegben le van írva a történés.(Emiatt nem is tudok, és nem is szeretnék belemenni, de annyi biztos, hogy ez a könyv így is meglepett.) Általában el sem szoktam olvasni az ilyen könyveket, mert nincs benne semmi sejtetés, ami egy kicsit is kíváncsivá tesz.  Ennél a könyvnél viszont hiába olvasod el a fülszöveget - kevés. 
Nagyjából tudod, hogy miről szól a könyv, kicsit unottan kezded el olvasni. Aztán csak azt veszed észre, hogy egyre jobban érdekel és izgulsz, hogy végül akkor, hogy is alakul ez az egész Charlotte, Ike és George között? Azt tudjuk, hogy Charlotte beleszeret mindkettőjükbe. A kérdés, hogy Ike és George is beleszeret Charlotte-ba? Vagy csak az egyikük? Együtt lesznek-e vagy sem? Sikerül megmenteni Georget és segíteni átkelni Ikenek? 
Elkezded olvasni és minden egyes fejezetben felmerülnek benned ezek a kérdések, de közben haladsz együtt érzelmileg a szereplőkkel. Engem teljesen magával ragadott a könyv. Igazából, olvasás  közben megint kis csitrinek éreztem magam, aki nem is tudja, mit csináljon izgalmában. Mintha én is belezúgtam volna az ikrekbe. (Azt mondtam már, hogy Ike és George milyen cukik?)  
Khm...hát igen...romantikus lélek vagyok. 😆😊

Szóval...A könyvben minden megtalálható, ami letehetetlenné teszi, és zsepit igényel:

  • szerelem
  • szeretet
  • szerelmi háromszög 
  • család
  • barátság
  • szellemvilág
  • fájdalom
  • gyász
  • flört
  • erotika
  • megbocsátás
  • elfogadás

Ha Te is romantikus lelkületű vagy és filmnézés közben majd kibújsz a bőrödből és tapsikolsz a csók jelenetnél, akkor mindenképp ajánlom figyelmedbe a Lélekvesztőket! ☝
Jó olvasást kívánok hozzá!



,, -  Köszönöm, Ike – mondom, és az ajkam megremeg. – Soha nem köszöntem meg neked, hogy megmentettél.
   - Ó kicsi lány, Te mentettél meg engem."


Drajkó Beáta













4 megjegyzés:

  1. Nekem már a második rész van tervben, angolul. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudtam, hogy van második része😱 És már van magyarul is? 😲

      Törlés
    2. "What Lies Between" a címe, tavaly októberben jelent meg. Magyarul nem hiszem, hogy fog valaha is érkezni, mert az első rész a WOW kiadóhoz tartozott. :/

      Törlés
    3. Ohh..hát ez szomorú..sajnos, az angol tudásom nem ennyire jó :( viszont, ha nem felejted el, és már elolvastad, akkor írd meg légyszi, hogy milyen volt?! Kívancsi lennék, hogy az elsőt felül tudja-e múlni? Jó olvasást kívánok majd hozzá :)

      Törlés

Follow Us @soratemplates