2014. december 2., kedd

Várható megjelenések- december

Várható megjelenések 2014. december

Várható megjelenés 2014.12. 05: Cassandra Clare: A mennyei tűz városa
A végzet ereklyéi VI. kötet

A Végzet Ereklyéi zárókötete


Erchomai, mondta Sebastian. Jövök.
Árnyvadászok



A sötétség visszatér az árnyvadászok világába. Miközben minden széthullik körülöttük, Clary, Jace, Simon és a barátaik összefognak, hogy megküzdjenek a nephilimek valaha volt legnagyobb ellenségével: Clary saját bátyjával.
Sebastiant a világon semmi sem győzheti le; - egy másik világba kell talán utazniuk, hogy esélyük legyen? Életek vesznek oda, szerelmeket áldoznak fel, és minden megváltozik a Végzet Ereklyéinek befejező kötetében.






Várható megjelenés 2014.12. 05: Sheila O'Flanagan: Teérted mindent

Lainey Ryan élete viharos időszakába lép. Korábbi kapcsolatai egymás után fulladtak kudarcba, így nem csoda, hogy az aktuális szerelem is hemzseg a kérdőjelektől. Vajon a potenciális nagy Ő is csak csalóka délibáb, vagy épp ő lesz a kulcsa Lainey boldogságának?

Olaj a tűzre, hogy anyja, akivel szinte idegenként tekintenek egymásra, Dublinba látogat. Az ismert feminista Deanna mindig fölényesen elutasítja lánya választásait - különösen, ami a férfiakat illeti. Pedig Lainey most legkevésbé az ő kőkemény ítéletére kíváncsi.
Anyja élete azonban jóval többet rejt annál, mint amiről Lainey-nek tudomása van. Lassacskán oszladozik a köd, és Deanna végre feltárja hosszú ideig rejtegetett családi titkait, Lainey pedig rádöbben, hogy minden ember (még a férfigyűlölő feminista is) holtig tartó szerelemre vágyik. Néha azonban a régi álmokat el kell engedni ahhoz, hogy az ember végül rátalálhasson arra, amit annyira keresett.





Várható megjelenés 2014.12. 08:Laura Hillenbrand: Rendíthetetlen

1943 májusában az amerikai légierő egyik repülőgépe lezuhant a Csendes-óceán fölött. A tizenegy fős legénységből mindössze hárman élték túl a becsapódást, köztük a gép bombázótisztje, egy fiatal hadnagy: Louis Zamperini.

Zamperini gyerekkorában a környék réme volt, állandó csínyeivel rettegésben tartotta városa lakóit, ám amikor bátyja hatására sportolni kezdett, kiderült, hogy istenáldotta tehetség.
A legjobb egymérföldes futók között tartották számon, fiatal kora ellenére sikerült kijutnia az 1936-os berlini olimpiára, ahol bekerült az 5000 méteres síkfutás döntőjébe. Nagy jövő előtt állt, a következő olimpia egyik sztárja lehetett volna. A következő olimpia azonban elmaradt, Zamperini pedig Pearl Harbor után a csendes-óceáni hadszíntéren találta magát. Egy bevetés során repülőgépe lezuhant, és Louis közel két hónapig hánykolódott az óceánon egy mentőcsónakban. Partot érve azonnal japán hadifogságba került - és az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődtek...


Várható megjelenés 2014.12. 08: Kate Morton: Titkok őrzője

"...minden ember életében van egy pillanat, amikor útkereszteződéshez ér, s valami döbbenetes történik, ami az egész életét megváltoztatja."


1941: Elsötétítés. Harsognak a szirénák, Londonra bombák hullanak, ám Dorothy csak azzal törődik, hogy megteremtse saját önálló életét. Ő más. Nem olyan, mint a szülei, ő sikeres, gyönyörű, és boldog akar lenni Jimmyvel. Mindenáron.
1961: Egy forró nyári napon, míg családja a suffolki tanyaháznál, a patak partján piknikezik, a tizenhat esztendős Laurel gyermekkori lombkunyhójában bújik meg, és arról álmodozik, hogy Londonba szökik, ahol fényes jövő vár rá. De még mielőtt véget érne az idilli délután, Laurel szemtanúja lesz egy döbbenetes bűnténynek, ami a világon mindent megváltoztat.
2011: Laurelt, aki immár körülrajongott színésznő, egyre inkább elborítják a múlt árnyai. Emlékek kísértik: édesanyja halálos ágya mellett testvéreivel felidézi azt a hajdani nyári napot. A rejtély vonzerejének engedve visszatér egykori otthonába, hogy megpróbálja összerakosgatni a titokzatos történetet darabkáit. Három idegen - Dorothy, Vivien és Jimmy - története ez, akik három nagyon különböző világból származtak, három idegené, akiket valamikor régen a háborús Londonban hozott össze a véletlen, és akiknek az élete sorsszerűen egybefonódott.



Kate Morton legutóbbi sikerregényének szálai az 1930-as, az 1960-as évek és a jelen között szövődnek. Egy bűntett, a szerelem és a kiszámíthatatlan véletlen szolgáltatja a történet bonyodalmait, és az olvasó alig várja, hogy feltáruljanak a szereplők titkai, s megtudja, vajon a végén minden a helyére kerül-e.



Az ausztrál KATE MORTON Queensland hegyei között nőtt fel. Tanult színjátszást Londonban és angol irodalmat Ausztráliában, ma pedig Brisbane-ben él a családjával, dzsesszzenész férjével és három gyermekükkel. Ahogy korábbi regényei mindegyike, a Titkok őrzője is számos országban óriási sikert aratott. A világszerte rendkívül népszerű szerző négy kötetéből összesen immár közel tízmillió példány kelt el.


Várható megjelenés 2014.12. 09: Thomas Meehan: Annie

A MODERN FILMVÁLTOZAT ALAPJÁUL SZOLGÁLÓ KLASSZIKUS TÖRTÉNET.

Nélkülöző szülei az árvaház lépcsőjén hagynak egy kéthónapos csecsemőt. A kicsi nyakában ezüstláncon egy félbetört medál, a takarójára tűzve pedig egy levél, mely így szól: "Kérjük, gondoskodjanak a mi kis drágaságunkról. Annie-a neve, és mi nagyon szeretjük. Október 26-án született. Hamarosan visszajövünk érte. Egy fél medált a nyakláncán hagytunk, a medál másik felét megtartottuk, tehát ha visszajövünk érte, ebből tudják majd, hogy ő a mi kicsikénk."
"...amióta Annie az eszét tudja, szilveszter éjszakáján képtelen lehunyni a szemét. Mert szilveszter az évfordulója annak a tizenegy évvel azelőtti éjszakának, amikor őt két hónapos korában egy fonott kosárban az árvaház lépcsőjén hagyták. Valaki becsengetett, azután elfutott az éjszakában. Annie fakó rózsaszín gyapjútakaróba volt bugyolálva, a nyakán pedig félbe törött ezüstmedált viselt. A takaróhoz aláíratlan üzenetet tűzött valaki: „Kérjük, gondoskodjanak a mi kis drágaságunkról. Annie a neve, és mi nagyon szeretjük. Október 26-án született. Hamarosan visszajövünk érte. Egy félbe tört medált a nyakláncán hagytunk, a medál másik felét megtartottuk, tehát ha visszajövünk érte, ebből tudhatják majd, hogy ő a mi kicsikénk."
És mert szilveszter este hagyták az árvaházban, Annie a fejébe vette, hogy anyja és apja egy másik szilveszterkor jön majd vissza érte. Így aztán minden esztendőben, míg a többi gyerek azt számolta, hányat kell még aludni karácsonyig, Annie ehelyett a szilveszterig hátralevő napokat számlálta..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates