2014. november 1., szombat

Várható megjelenés november

Várható megjelenés: 2014.11.03. Az év természetfotói

A naturArt - Magyar Természetfotósok Szövetsége 2014-ben immár huszonkettedik alkalommal írta ki a nemzetközi szinten is számon tartott természetfotós megmérettetését. A GDF SUEZ - Az Év Természetfotósa 2014 pályázatra beérkezett csaknem négyezer pályamű minden korábbinál magasabb színvonala ezúttal is igazolja, hogy a magyar természetfotózás nem véletlenül tartozik a világ élvonalába. A fotóművészet egyik legösszetettebb és legtöbb fáradsággal járó ágának hazai és határon túli képviselői alaposan kitettek magukért, amit látványosan bizonyítanak azok a rendkívüli fotók, amelyek újra és újra meghökkentenek, elgondolkodtatnak, vagy épp megnevettetnek bennünket. Az év természetfotói Magyarország 2014 album - a korábbi esztendők gyakorlatához hasonlóan - ezúttal is a pályázat legjobb képeiből nyújt át lebilincselő válogatást az olvasóknak.




Várható megjelenés: 2014.11.05. Stahl Judit: Gyors konyha


 Stahl Judit neve fogalommá vált az elmúlt évtized alatt. "Stahlt főzni" mára több százezer családban jelenti azt, hogy gyors, finom és egyszerűen elkészíthető étel kerül az asztalra. Ez az új Stahl-szakácskönyv is azoknak szól, akik kevés időt szeretnének eltölteni a konyhában. A receptek többsége 30 perces: ínycsiklandó hétköznapi vacsorák, emlékezetes hétvégi ebédek, előre elkészíthető vendégváró finomságok és tempós levesek, olaszos tészták, különleges melegszendvicsek, egzotikus ételek gyűjteménye. Bőven található köztük 20, 15 vagy akár 10 perc alatt összehozható fogás is. Olyan viszont egyetlen se, amely 45 percnél tovább tart.



A személyes történetekkel átszőtt szakácskönyv bravúrosan gyors receptjei praktikus megoldást kínálnak hétköznapi problémákra is. A maximum öt hozzávalós ételekhez nincs szükség időrabló bevásárlásra; az egyetlen edényben készülő tányérra valók után nem tornyosul a mosogatnivaló; a szinte főzés nélküli fogások nem igényelnek hatalmas, jól felszerelt konyhát. A jól követhető recepteket - ahogy minden Stahl-szakácskönyvnél - most is civil próbafőzők tesztelték a megjelenés előtt, akik eltérő tapasztalattal rendelkeztek a főzés-sütés terén. Ez a garanciája annak, hogy bárki sikerre számíthat, aki fakanalat ragad, és kipróbálja ezeket a pompás, gyors ételeket.



Várható megjelenés: 2014.11.11. Danielle Stell: Színtiszta öröm

Elérkezett az idő. A gyerekek kirepültek a fészekből. Új társra van szükség, aki mindenhová elkísér. Így hát a világhírű írónő a tökéletes kutya keresésére indul. Ki sejthette előre, hogy Minnie Mouse, ez a parányi, hosszú szőrű csivava lesz a kiválasztott? Szerelem volt első látásra.
Ebben a mulatságos, kedves és megható önéletrajzi könyvében Danielle Steel elmeséli, hogyan talált rá arra a tenyérnyi kiskutyára, akinek elragadó személyisége azóta is bearanyozza környezetének hétköznapjait. És miközben elkísérjük Minnie-t San Franciscó-i bemutatkozásától Párizs kutyaruhakínálatának alapos feltérképezéséig, azt is megtudhatjuk, hogy az évek során a négylábú kedvencek hogyan varázsolták el a család szinte minden tagját, és miként ajándékozták meg őket felejthetetlen emlékekkel.
Megismerkedhetünk Jamesszel, Danielle Steel gyermekkori mopszával; Elmerrel, a basset hounddal, aki mindvégig a fiatal, feltörekvő írónő mellett állt a pályakezdés viszontagságos éveiben; Cukorborsóval, akit az írónő díszdobozban nyújtott át kutyabolond férjének; és mindazokkal a szerencsés kutyákkal, akik részeivé váltak annak a kilencgyermekes családnak, ahol még egy vietnami csüngőhasú malac számára is akadt hely.
Miközben a szerző felidézi azt a sok-sok örömet és felfordulást, amit szeretett házi kedvencei hoztak az életébe, eltűnődik a kihívásokon, amelyekkel egy kiskutya érkezésekor minden családnak szembe kell néznie, és megosztja gondolatait az együttélés és az elválás nehézségeiről. Színes egyéniségek - ebek és emberek egy-aránt -, vidám fényképek, szívből jövő melegség. Danielle Steel talán minden eddiginél magával ragadóbb könyve tisztelgés a kutyák odaadó, önzetlen szeretete és a kutya-ember kapcsolat szépségei előtt.


Várható megjelenés: 2014.11.12. Stephen King: Mr. Mercedes



Kontroll. Káosz. Sötétség.

Egy pangó közép-nyugati kisvárosban, a fagyos kora hajnali órákban munkanélküliek százai állnak sorban az állásközvetítő előtt. Egyszer csak egy magányos sofőr a tömegbe hajt egy lopott Mercedesszel, visszatolat, majd újra gázol, aztán elmenekül a helyszínről, nyolc halottat - köztük egy csecsemőt - és tizenöt sérültet hagyva maga után.
Brady Hartfield alkoholista anyjával él a szülői házban. Vágyik a mámorra, amit a Mercedes volánja mögött, a halálosztó szerepében érzett, ezért újabb, még ördögibb merényletre készül.
Amikor Bill Hodges, a nyugdíjas zsaru levelet kap a Mercedeses Gyilkostól, reaktiválja magát, hogy meghiúsítsa az immár ezrek életét fenyegető, őrült tervet, és innentől hajmeresztően izgalmas versenyfutás kezdődik az idővel...

King, a "horrorkirály" legújabb regénye kemény krimi, amely a klasszikus receptet követve jó és gonosz küzdelmét állítja elénk, s közben félelmetes bepillantást nyújt egy megszállott, gyilkos elme működésébe.
Bill Hodges pedig hamarosan ismét színre lép, a szerző ugyanis két további regényt tervez a főszereplésével.


Várható megjelenés: 2014.11.14 David R. Gillham: Asszonyok városa

Kiben bízhatunk?
Kit szeressünk?
És ki az, aki még megmenthető?

1943-ban, a második világháború tetőpontján járunk, amikor Berlin szinte kizárólagosan a nők városa lett. Sigrid Schröder látszatra mintaszerű német katonafeleség: mindennap bejár dolgozni, a lehető legügyesebben használja fel az élelmiszerjegyeit, és kötelességtudóan gondoskodik kellemetlen, minden lében kanál anyósáról, miközben a rezsim vérfagyasztó erkölcstelenségeiről láthatóan tudomást sem vesz. Ám az álca mögött ott rejtőzik egy egészen másféle Sigrid: a nő, aki a szeretőjéről ábrándozik. Egy férfiról, akit a háborús káoszban szem elől vesztett, s aki zsidó.

Ám nem Sigrid az egyetlen, akinek titkai vannak.
A házba egy magas rangú SS-tiszt költözik a családjával, épp a folyosó szemközti oldalára, és az új szomszédok Sigridet akarata ellenére is bűvkörükbe vonzzák. A házban lakik a kötelező szolgálati évét töltő fiatal Ericha is, s egy veszélyes pillanatban Sigrid segítségét kéri.
Sigridet hamarosan beszippantja egy olyan világ, amelynek létezéséről mindaddig sejtelme sem volt. Fokozatosan ébred rá a szörnyű valóságra, s eközben a magány erődítménye, amelyet az évek során gondosan felépített maga köré, kezd összeomlani. Döntenie kell, mit cselekedjen. El kell döntenie, mi a jó, és mi a rossz, és mi az, ami valahol e két véglet közötti árnyékokban rejtőzik.

David Gillham lebilincselő regényében azt kutatja, mi történik, amikor hétköznapi emberek nem hétköznapi időkben és helyzetekben találják magukat, és a döntések, amelyeket meghoznak, sokszor nem kevesebbet jelentenek, mint a hajszálvékony határmezsgyét élet és halál között.

Várható megjelenés: 2014.11.14. Tea Stilton: Tea Angyalainak titkos naplója

Szeretnéd megismerni a titkainkat, és szeretnél te is közénk tartozni?
Akkor ne késlekedj, olvassuk el együtt ezt az extraegeres naplót, amely végigkíséri az egész évünket, és örök időkre megőrzi a gondolatainkat és az érzéseinket!
Megérkezett Tea Angyalainak titkos naplója! Lapozz bele a kalandokkal és kreatív ötletekkel, jó tanácsokkal teli lapokba, ismerd meg Tea Angyalainak legféltettebb gondolatait! A végén pedig divattanácsadóként is kipróbálhatod magad: szebbnél szebb ruhákba öltöztetheted a könyvben található Colette öltöztetőbabát.







Várható megjelenés:2014.11.17. Spencer Scott: Végtelen szerelem

"Tizenhét éves voltam, szívem legsürgetőbb parancsainak hű követője, amikor letértem a mindennapi élet ösvényéről, s egyetlen pillanat alatt leromboltam mindent, amit szeretek." Így kezdődik David és Jade, két kamasz mindent felemésztő, érzéki szerelmének tragikus története. A hatvanas évek Amerikájában járunk. Jade szabad szellemű szülei nem bánják, ha lányuk korán kezdi a nemi életet, de amikor a fiatalok olyannyira egymásba feledkeznek, hogy senki és semmi mással nem foglalkoznak, Jade apja kitiltja Davidet a házból. David ekkor kétségbeesésében arról kezd ábrándozni, hogy mekkora szeretettel és hálával fogadják majd vissza, ha megmenti a családot valamilyen szörnyűségtől...
Ami ezután következik, az maga a legsötétebb rémálom, névtelen telefonhívásokkal, őrült levelekkel és szörnyű következményekkel, David számára ugyanis a Jade iránt érzett szerelme immár valóságosabb, mint bármilyen egyéb világ, valóságosabb, mint az idő és mint a halál.

A Végtelen szerelem társadalmi és politikai témákban bővelkedő, sok rétegű regény, immár klasszikusnak számító irodalmi csemege, amelyben a szerelem és megszállott keresésének ürügyén a lélek sötét mélységei tárulnak föl az Olvasó előtt.

Várható megjelenés: 2014.11.25. Dmitry Glukhovsky: Futu.re

A Metró-regények világhírű szerzője, a Metró-univerzum megálmodója új sci-fijében újból lenyűgöző és félelmetes fantáziavilágot teremtett meg.
Egy olyan jövőben járunk, ahol századokkal korábban felfedezték a halhatatlanság szérumát. Amerikában csak a leggazdagabbak juthatnak hozzá, Oroszországban csak a politikai elit, Európában viszont alanyi jogon jár a halhatatlanság mindenkinek. Az iszonyatosan túlnépesedett Európában az emberek gigantikus tornyokban élnek, és a halhatatlanságért cserébe le kell mondaniuk arról, hogy gyerekük legyen. A törvény ellen titokban vétkezőket a rendszer elit kommandója keresi - melynek a regény főhőse is a tagja. Ő azonban egy nagy szerelem hatására szembefordul a törvénnyel és a hatalommal, és ezzel fergeteges thriller veszi kezdetét...

Dmitry Glukhovsky a Metró-regények világhírű szerzője, könyvei több tucat országban, sok millió példányban jelentek meg. Írt már izgalmas történelmi regényt (Szürkület) és az orosz társadalmat kegyetlen iróniával ábrázoló elbeszéléseket (Orosz népellenes mesék). Új könyve olyan sci-fi, amely a Metró-sorozat rajongóinak sem okoz majd csalódást: lenyűgöző fantáziával megalkotott regényvilág, fergeteges sztori, tömérdek akció - s mind emögött mindvégig érezni a szerző mély, gyötrelmes vívódását is az örök, nagy kérdésről: mi végre vagyunk a földön?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates