2014. augusztus 1., péntek

# friss megjelenés

Várható megjelenés augusztus és az Európa Könyvkiadó nyári újdonságai

Várható megjelenések 2014 augusztus




Várható megjelenés: 2014.08.05. James Swallow: 24: Deadline-Élj egy új napért!


Egy órája Jack Bauer szövetségi ügynök első számú közellenséggé vált. Ha életben akar maradni, ki kell jutnia az országból, és erre már nem maradt valami sok ideje.

Mivel korábbi munkatársait, a terrorelhárító egység ügynökeit megölték, lecsukták vagy félreállították, Jacknek nincsenek segítőtársai, és nem maradt hely sem, ahová mehetne; már csak a saját eltökéltsége hajtja előre. Egyetlen dolog tiszta a számára: be kell tartania a lányának, Kimnek tett ígéretét. Megesküszik, hogy még egyszer, utoljára elmegy hozzá, és mielőtt örökre eltünteti magát, elmondja neki, mennyire szereti.

Közben egy sebtében összeállított FBI-csoport ered a nyomába, de keresi őt az orosz titkosszolgálat egyik egysége is, amelynek tagjai parancsot kaptak a meggyilkolására. Ahogy múlik az idő, Jacknek régi barátokkal és ellenségekkel kell találkoznia, hogy a kétségbeesett hajsza során legalább egy lépéssel megelőzze azokat, akik rá vadásznak, és közölje velük zord üzenetét:



"Ne álljatok az utamba, és huszonnégy órán belül eltűnök. Soha többé nem fogtok látni. Vagy üldözzetek, de azt... azt megbánjátok."

Várható megjelenés: 2014.08.08. Graeme Simsion: A Rosie-projekt-Ésszerű szerelem

Graeme Simsion - A Rosie-projekt - Ésszerű szerelem ,,Egész életemben azért kritizáltak, mert állítólag nincsenek érzelmeim - mintha ez valami végzetes hiányosság lenne."

Don Tillman, az Asperger-szindrómás, furcsa, mégis elbűvölő és igen sikeres genetikusprofesszor számos kudarc után arra a következtetésre jut, hogy agya nincs romantikára ,,drótozva", noha szerinte logikusan ,,nők széles skáláját kellene vonzania". Ám amikor idős szomszédasszonya, Daphne meggyőzi, hogy értékelje át a lehetőségeit, Don a maga rendezett, tényekre építő módján belefog a feleségprojektbe. Kidolgoz egy kérdőívet, amelynek segítségével megtalálhatja a tökéletes társat: azt a megbízható, absztinens, nem dohányzó nőt, aki beleillik fegyelmezett életébe... 
A Rosie-projekt egy végtelenül szórakoztató utazás az enyhén autisztikus Don világába, aki egyszerre kacagtató és szívszorító csetlés-botlása során többet tud meg önmagáról, mint amennyit valaha lehetségesnek gondolt.

Graeme Simsion új-zélandi születésű ausztrál író megható és ironikus regénye immár több mint 40 országban ejti rabul a humoros kalandokra éhes olvasókat. 



Várható megjelenés: 2014.08.08. Grégoire Delacourt: Vágyaim listája



„A nők megérzik az ilyesmit”
A vidéki kisvárosban élő rövidáruboltost, Jocelyn Gourbette-et egy nap hatalmas szerencse éri: nyer a lottón. Bármit megvehetne magának, amit csak akar, őt mégis az foglalkoztatja, nem éppen most veszít-e el mindent, ami fontos volt számára.

E megdöbbentő és megható történet a szeretetről és a szerencséről – vagy szerencsétlenségről – mindannyiunkat arra késztet, hogy újraírjuk vágyaink és álmaink listáját.




Várható megjelenés: 2014.08.08. Kathy Reichs: Kincsvadászok


Egy kincs, amelynek nyoma veszett. Veszélyes kalandok. Halálos ellenségek. 
Tory és barátai még hozzá sem szoktak a félresikerült orvosi kísérlet nyomán kialakult rendkívüli képességeikhez, amikor arról értesülnek, hogy be akarják zárni szüleik munkahelyét, a Loggerhead szigeten működő LIRI intézetet. Ez azt jelentené, hogy a Fertőzötteknek életük legkeményebb kihívásával kellene szembenézniük: az elválással. Amikor Tory tudomást szerez Anne Bonny, a híres kalóznő évszázadok óta elveszett kincséről, a falka kockázatos tervet sző. Útjuk váratlan akadályokhoz, ördögi csapdákhoz, és rémisztő földalatti alagutakhoz vezet. Csakhogy kiderül, mások is kutatnak a kincs után, ezért a hajsza könnyen végzetessé válhat. De hőseink jól tudják: az elveszett kincs megtalálásához, az intézmény és barátságuk megmentéséhez dörzsölt, erős és összeszokott falkára van szükség!
A Dr Csont - regényeivel világhírűvé vált írónő a Virals- Fertőzöttek ifjúsági sorozat második kötetében sem takarékosokodik az izgalmakkal, amelyeket szokása szerint fanyar humorával fűszerez. A kalózok szerelmeseinek is ajánlott regény, önmagában, kerek egészként is olvasható.



Várható megjelenés: 2014.08.26. Sebastian Haffner: Egy német története



2000 őszétől hónapokig vezette a német bestsellerlistákat Sebastian Haffnernek ez a posztumusz könyve. A könyv 1939-es kézirata a - többek között az Európa Mérleg sorozatában magyarul is kiadott Megjegyzések Hitlerhez, a Churchill és más, alapvető művek szerzőjeként ismert - nagy német történész hagyatékából került elő. A dátumból is látszik, hogy Haffner nem utólag okos, mint annyian mások, hanem angliai emigrációjában az volt már akkor is, amikor a németek többsége megbűvölten vagy tehetetlenül nézte a weimari köztársaság bukását és a nácik előretörését.

Ezúttal magántörténelmet, önéletrajzot ír, személyes emlékei az eszméléssel, 1914-gyel kezdődnek, és 1933 nyarával zárulnak. Haffner nem bűvészkedik politológiai, szociológiai és egyéb társadalomtudományi fogalmakkal: egy nagyon érzékeny, élesen látó, megvesztegethetetlenül erkölcsös fiatalember szemével látja a cseppet sem rokonszenves világot. Erkölcse a porosz hivatalnokhagyományokon felnőtt konzervatív ember erkölcse, akinek belső iránytűje akkor is biztosan jelez, ha érdekei több rugalmasságot diktálnának. És akit - mint kifejti - nem az esze, hanem az orra vezet. Haffner leírja, hogyan szánta rá magát az emigrációra, és azt is, hogy mi várt azokra, akik Németországban maradtak. A részletekben a folyamatot felismerő szemtanúként, az érzékelés zsenijeként írja le azt a mocskos és irracionális történetet, amely előtt az emberiség azóta is értetlenül áll. Ma, hetvenöt évvel később sincs egyetlen olyan sora, amelyet a később születettek nagyképűségével tévesnek minősíthetnénk.




Várható megjelenés: 2014.08.29.  Marian Keyes: A Mercy Close-i rejtély


Marian Keyes - A Mercy Close-i rejtély
Helen Walsh világéletében magabiztos nő volt, de most úgy érzi, kezd kicsúszni a lába alól a talaj. A magánnyomozói karrierje leáldozófélben van, ki kell költöznie a lakásából, ráadásul a múltjából sorra bukkannak fel rég elfeledett démonai. Például az elbűvölő, de megbízhatatlan volt barátja, Jay Parker, aki egy személyes ügyben kéri a segítségét. Akit Helennek meg kellene találnia, az nem más, mint Wayne Diffney, a Laddz nevű egykori fiúcsapat ,,Dilis" tagja. Wayne a Mercy Close-beli otthonából tűnt el, és életbevágóan fontos, hogy előkerüljön, mivel a Laddz újra összeáll, és öt nap múlva kezdődő, háromestés, telt házas koncertsorozatra készül. Jay felbukkanása Helenben olyan érzéseket kavar fel, amelyekről azt hitte, már rég túljutott rajtuk.


Helen a saját játékszabályait követve látszatra csillogó, ám valójában sötét világba kerül, amely beszippantja. Egyre inkább eltávolodik mindenkitől, mígnem már csak egyetlen embert érez közel magához, Wayne-t, akivel soha életében nem találkozott.


Lenyűgöző, megható és nagyon, nagyon vicces könyv az Angyalok, A legfényesebb csillag, az Egy sármos férfi és a Rachel vakációja szerzőjének legújabb műve, nem hasonlít egyetlen más regényre sem, a bátor, érzékeny és talpraesett Helen Walsh pedig napjaink tökéletes hősnője.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates