2014. június 1., vasárnap

# könyves hírek-megjelenések

Várható júniusi megjelenések

Várható megjelenések 2014 június


Várható megjelenés: 2014.06.02. Vavyan Fable: Hol volt, hol nem volt...(banyamese)



Vavyan Fable - Holt volt, holt nem volt...




"Antidepresszáns, immunerősítő. Adagolás: igény szerint. Mellékhatások: gyakori röhögőgörcs, szívtáji felmelegedés, néha pityergés. Hatóanyagok: humor, szeretet, szerelem, akció, őszinteség, tisztaság. Vigyázat, ez egy Banyamese! Humort, varázslatot, hamisítatlan Fable-t, nyomokban..."







Várható megjelenés 2014.06.02. Borsa Brown: A maffia ölelésében


Borsa Brown - A maffia ölelésében
Aki az első részt szerette, ezt imádni fogja!





Suzanne, a szerelme és a Cosa Nostra elől menekülő angol lány New Yorkban rejtőzik el, azonban rá kell jönnie, hogy a saját érzései elől hiába próbálna elbújni. Sivár mindennapjaiból a Massimóval való váratlan találkozása ragadja ki, amelynek eredményeképpen ismét Szicíliában, a szenvedély és a félelem birodalmában találja magát




Vajon ezúttal mégiscsak happy enddel végződik a történetük? 




A lánynak legelőször arra kell rádöbbennie, hogy a külön töltött idő alatt minden és mindenki megváltozott.




Ugyanakkor azt is megérti, hogy bármennyire küzdenek ellene Massimóval, őket összeköti a kémia, és talán valami más is 




BORSA BROWN új könyve a vágyat veszi górcső alá, és arra a konklúzióra jut, hogy a végzetszerű vonzódás elől nincs menekvés, mint ahogyan a maffia öleléséből sem lehet szabadulni. A maffia ágyában érzéki jelenetekben bővelkedő, izgalmas folytatása nem fog csalódást okozni a rajongóknak! 




Várható megjelenés 2014.06.06. Stephen King: Joyland

 Joylandben, az attrakciókkal teli észak-karolinai vidámparkban jókedvet és boldogságot árusítanak, legalábbis tulajdonosának üzleti filozófiája szerint. De azt nem reklámozzák, hogy évekkel azelőtt brutálisan megöltek ott egy lányt, akinek a szelleme azóta kísért az elvarázsolt kastélyban.
Ide érkezik nyári munkára Devin Jones, a magánéleti válsággal küzdő egyetemista. Elhagyta a barátnője, és fogalma sincs, mihez kezdjen az életével. Amikor tudomást szerez Joyland titkáról, nyomozni kezd, hogy kiderítse, vajon ki lehetett a gyilkos.
Madame Fortuna, a médium veszélyre figyelmezteti... Csak nem várható újabb, hasonló gyilkosság?
És ki lehet a kutyás kisfiú meg a piros sapkás kislány Devin jövőjében?

Stephen King új regénye a krimi, a kísértethistória és a romantikus fejlődésregény egyéni ötvözete, amely izgalmas cselekményével, remek jellemábrázolásával és a vurstlis világ sajátos nyelvének megidézésével még az író rajongóinak is meglepetést szerez.

Várható megjelenés 2014.06.10. Jeff Kinney: Egy ropi naplója 7.-A harmadik kerék

Jeff Kinney - Egy ropi naplója 7. - A harmadik kerék  " A szerelem szárnyán szállni – vajon erre született Greg Heffley?
Greg sulijában Valentin-napi bál lesz, és ettől fenekestül felfordul a világa. Minden tőle telhetőt megtesz, nehogy pár nélkül maradjon a nagy estén, de nem könnyű a dolga. A legjobb barátja, Rowley sem áll túl rózsásan, de ez csak sovány vigasz.
Egy váratlan fordulat következtében akad egy lány Gregnek, Rowley azonban pár nélkül marad – ám sok minden változhat egy éjszaka alatt, és sosem lehet tudni, kit talál el Ámor nyila.
AZ OLVASÓK KEDVENCE AZ EGY ROPI NAPLÓJA SOROZAT:
„A könyvvilágban Kinney egy szupersztár!”
- NPR, Backseat Book Club

„Egy ropi világuralomra tör!”
- Time magazin

„A valaha volt egyik legsikeresebb gyerekkönyv-sorozat.”
- The Washington Post

„Telitalálat a motiválatlan olvasóknak, és mindenkinek, aki csak szeretne nevetni egy jót.”
- School Library Journal"


Várható megjelenés: 2014.06.10. Philippa Gregory: A sötétség rendje

 1453, Róma. A fiatal papnövendéket, Lucát eretnekséggel vádolja az inkvizíció, amiért pontatlanul, útmutatás nélkül olvasta a Bibliát, tiltott könyvekből tanult, kételkedett a szent ereklyék szentségében - egyszóval mindenben a saját feje után megy. Ráadásul születésének körülményeiről is furcsaságokat pletykálnak. Csak úgy úszhatja meg a vádemelést, ha csatlakozik a pápa alá tartozó titkos rendhez, amely a sötétség és az embereket kínzó félelem titkait kutatja. Első küldetése a Lucretili-apátságba vezeti Lucát, ahol rémisztően furcsa dolgok történnek, amióta az ifjú apátnő, Isolde vette át a zárda vezetését. Az apácákat rémálmok és tévképzetek gyötrik, némelyiken megjelennek Krisztus sebei. A vizsgálat kideríti, hogy valaki aranyat mos az apátsághoz közeli patakban, ám a kincsnek nyoma sincs sehol. Amikor az egyik apáca váratlanul és különös körülmények között meghal, a koporsója fölött összecsapnak az indulatok, a jámbor nővéreken úrrá lesz a pánik. A bizonyítékok minden kétséget kizáróan Isolde és mór szolgálólánya, Ishraq ellen szólnak.


Philippa Gregory új helyszínt választott új regénye cselekményéhez: a középkori Itália útjait vándor szerzetesek, földesurak, levitézlett keresztes lovagok, földművesek, apácák, mór rabszolgák és banditák járják. A fiatalabb olvasókat célzó fordulatos történetből nem hiányzik a nyomozás izgalma, a középkor borzongató kalandja és persze a szerelmi bonyodalom sem.


Várható megjelenés: 214.06.10. Dav Pilkey: Alsógatyás kapitány kalndjai

 George és Harold ravasz kis fickók. Csínytevéseik mellett saját képregényük készítésében lelik legnagyobb örömüket. Közösen megformálták iskolájuk történelmének legnagyobb szuperhősét: Alsógyatyás kapitányt!
Azonban az iskola földhöz ragadt igazgatója, Mr. Krupp nem értékeli a fiúk humorát sem a bajkeverésben, sem a képregény készítésben. Kifőz hát egy tervet, hogy megálljt parancsoljon a srácoknak, és hóbortjaiknak - örökre!
A történetből kiderül, hogyan dőlt dugába az igazgató terve és elevenedett meg Alsógatyás kapitány, a szuperhős!

Az ünnepelt író és Caldecott-díjas illusztrátor Dav Pilkey életre szóló kalandra hívja az ifjú olvasót e rendhagyóan mulatságos, eseménydús, olvasmányos és gazdagon illusztrált könyvben.
Az Alsógatyás kapitány kalandjai minden oldalán kacagtató képekkel kínál remek olvasmányt kezdő és haladó olvasóknak egyaránt. Nem kétséges, hogy Dav más nagysikerű humoros könyveihez hasonlóan még az olvasástól leginkább vonakodó gyerekeket is hosszú órákra el tudja szórakoztatni.
Az Alsógatyás kapitány kalandjai sorozat elnyerte 2007-ben a Disney Adventures Kids' Choice Award díjat.


7-10 éves korosztály számára ajánlott



Várható megjelenés: 2014.06.12.  Richard Castle: Hőségriadó


Richard Castle - Heat Rises - HőségriadóA New York Times bestseller írója, Richard Castle eddigi legizgalmasabb regényében, a pörgős és fordulatos Heat Rises-ban a kemény és szexi New York-i gyilkossági nyomozónő, Nikki Heat figuráját Jameson Rook, a rámenős riporter alakjával párosítja.



Nikki Heat eddigi legizgalmasabb és legveszélyesebb kalandját egy pap bizarr meggyilkolása nyitja egy New York-i szexklubban. A nyomozás során szembe kell néznie a város legveszedelmesebb drogbárójával, egy beképzelt CIA ügynökkel és egy rejtélyes halálosztaggal, akik meg akarják őt ölni. Mindez csak a jéghegy csúcsa: a vizsgálat egy sötét összeesküvést fed fel, ami egészen a városi rendőrség legfelső köréig elvezet.

Amikor Nikki túl közel jut az igazsághoz, hirtelen megfosztják a becsületétől és a rendőri jelvényétől: egyedül marad egy seregnyi gyilkos ellen. Csak egy emberben bízhat meg, aki nem rendőr: Jameson Rookban, a riporterben.
New York történetének egyik legzordabb telén Nikki Heatnek eltökélt szándéka bebizonyítani, hogy a Hőség vissza fog emelkedni."



Várható megjelenés: 2014.06.12. Reneé Rosen: Babaarc

  

"Ez a regény ugyanolyan részegítő, mint egyik főszereplője, az alkohol. A Rosen által megrajzolt chicagói gengszterek hús-vér figurák, akik emberként is ugyanannyi bajt okoznak, mint a fegyvereikből kiröppenő golyók." (Sara Gruen, a Vizet az elefántnak szerzője)
A tizennyolc éves Vera Abramowitz elhatározza, hogy kitör a szegény környékről, ahol gyermekkorát töltötte, és sokkal izgalmasabb életet fog élni, mint az őt egyedül felnevelő édesanyja. Rövidre vágatja a haját, és a térdét látni engedő ruhákban, vastagon kirúzsozott ajkakkal beleveti magát a chicagói éjszakába. Ilyenkor a nappal gépírónőként dolgozó lány vad charlestont jár, és csinos pofikájával kiérdemli a Babaarc becenevet.
Álma hamarosan beteljesülni látszik: egyszerre két fiatalembert is meghódít - az egyik egy jóképű és gazdag bártulajdonos, a másik nem annyira gazdag, de annál sármosabb szerencsejátékos. Mellettük végre bejut abba a csillogó világba, amelyről mindig is ábrándozott. Úgy gondolja, legnagyobb problémája az, hogy a két férfi közül melyiket válassza. Ám egy nap rádöbben, hogy mindkét szeretője gengszter, ráadásul két szemben álló banda tagjai. Vera váratlanul a szesztilalom idején kirobbanó gengszterháború kellős közepén találja magát - az Al Caponéval szemközti oldalon."



Várható megjelenés: 2014.06.13. Vass Virág: Sohanő




ZSÓFI a harmincésatöbbi éves cégvezető krónikus álmatlanságban szenved. Pedig legalább éjszakánként szívesen elszökne abból a világból, ahol a határidők, ovulációs naptárak, lépés- és kalóriaszámlálók diktálják a tempót. Egyre többet veszekszik Zsomborral, és bár minden orvos biztatja, csak nem jön a baba.
Az alvásterapeutája szerint vissza kellene találnia saját belső ritmusához. Ez nem is olyan egyszerű egy csőd szélén álló cégnél, ahol lehetetlen határidőket kell betartatni és kollégákat elbocsátani.
RÓZA, alias Mrs. LIPSTICK, a jó humorú, titokzatos újságíró nem annyira írói, inkább életstílusával arat sikereket a 20-as évek Amerikájában. Iszik, dohányzik, és esténként sokáig kimarad. Megdolgozik a pénzéért, és nem szabadkozik az élete miatt. Fekete bubifrizurájával, porcelánbőrével, sötétre rúzsozott ajkával ő lehetne a dzsesszkorszak reklámarca.
Most hunyjuk le a szemünket. Mikor újra kinyitjuk, egy olyan világban találjuk magunkat, ahol nincsenek okostelefonok, lombikprogramok és céges tréningek. Senki sem hallott még Mark Zuckerbergről és Angelina Jolie-ról. 1929 decemberét írjuk. Miközben mindketten vissza akarnak találni a szerelmükhöz, Zsófi és Mrs. Lipstick, New York legmodernebb asszonya farkasszemet néz egymással...

"Ebben a duplafenekű szerelmi történetben magam is riporter lettem újra. Kicsit másképp, megbillentve, a kordokumentumokat és a fantázia világát összemosva tudósítok a Sohanőről, aki az egészet akarja, így saját magát szorítja korlátok közé. Legnagyobb ellensége az idő, de ebben a regényben cinkosok lesznek. " (Vass Virág)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates