2012. december 26., szerda

# Kíváncsi Szerda

Kíváncsi Szerda 12.

forrás: weheartit.com
Karácsony van, az évnek az az időszaka, amit mindig nagyon várok. Imádom az illatokat, a zenéket, a hangulatokat, melyek e szép ünnep jellemzői. 
Bár nálunk idén karácsonykor előre megbeszélten az együttlét volt a fontos, nem pedig az ajándék, mégis ezzel kapcsolatosan kíváncsiskodnék. Nálunk a kislányom persze kapott ajándékot. Nálatok ez miként alakult? Ajándékoztatok? Kaptatok ajándékot? Esetleg találtatok a fa alatt könyvet is? 

Adri könyvmoly: Idén sajnos nem volt túl jó a decemberünk, meg is beszéltük, hogy nem lesz ajándékozás csak a gyerekeknek.
Végül nem bírtam ki.
Mindenki kapott egy kis apróságot( csokit, zoknit, tusfürdőt...).
Így már sokkal jobban éreztem magam.
Mi is apróságokat kaptunk és vettünk egymásnak.
Könyv sajnos nem volt a fa alatt. Szomorú is vagyok miatta, de majd meglepem agam valamivel.
Danci babánk viszont sok jó ajándékot kapott. Fakockákat, nagy legót, mesélő békát és kockaformákat. 

SzaMárti: Nálunk az ajándékozás meglepetés része az unokáinknak jutott. Az Ő ajándékaik között egyenlőre még csak a matricás és kifestő füzetekig jutottunk,ami a lapozható dolgokat illeti. De láthatóan érdeklik Őket a mesekönyvek is,  úgyhogy a jövő karácsonyokra sem lesz túl nagy gond kitalálni a meglepetést. 
A felnőttek ajándékai között nem volt könyv,de én már kinéztem magamnak a következő frissen megjelent Wodehouse könyvet, megajánédkozom magam vele úgy egy hónap múlva.

Niki: A mi családunkban Gyerkőc az egyetlen igazi kicsi (első unoka mind a két oldalról, legkisebb dédunoka, jelenleg az egyetlen kisgyerek a családban, stb.), így ő kapta a legnagyobb ajándékot. A többiekkel jelképes ajándékokat váltottunk csak. És igen, kerültek könyvek is a fa alá (A szabadság ötven árnyalata, Éjszakai cirkusz, Delírium, Mária Terézia és kora, Joanne Rowling életrajza, Lotti öröksége), köszönhetően pl. Timinek is, aki meglepett a Szonyecskával. ;o) Köszönöm szépen még egyszer neki!

1 megjegyzés:

  1. Erre én is szívesen válaszoltam volna, ha időben figyelek, de majd most :) Nálunk idén házszigetelés volt, azt kaptuk karácsonyra, szóval a kiscsaládban a felnőttek között nem volt ajándékozás, de a gyerekek kaptak ajándékot, könyvet is. A majdnemtízéves Marci Harry Pottert, a Keménykalap és krumpliorrt és egy Mi micsoda kötetet, a három-múlt Regő Boribont, Kippkopp karácsonyát, A kíváncsi kiskutyát, egy kicsiknek való ismeretterjesztőt Pónik címmel. Pici egyéves Csongorom meg keménytáblás lapozókat, csupa szép verssel, minőségi rajzzal: Reich Károly, Pásztohy Panka, és az írók: József Attila, Weöres Sándor, Móra Ferenc...
    A nagycsaládban az a megállapodás, hogy a felnőttek közösen vesznek valamit, tehát a tesóimmal együtt veszünk a szüleinknek, a szüleimmel és egy tesómmal a másiknak, és így tovább, és ebben is vásárlási limit van. Itt könyvet a húgom kapott: Fejős Éva: Karácsony New Yorkban, és anyukám egy dalszöveges, cd-mellékletes kötetet, ami a Dévai Szent Ferenc alapítványt támogatja.

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates