2017. június 30., péntek

# fantasy # könyvek

Deborah Gray: Modern boszorkány (Modern boszorkány 1.)

Maxim, Szeged, 2014. 364. oldal


Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt. 
Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.

Könyvtári könyvként került hozzám a könyv, de ahhoz képest nagyon jól tartja magát. Van már könyvem a Maxim kiadótól, semmi gondom a puha fedeles könyveikkel. A borító nekem tetszik, eléggé utal rá, hogy bizony ez egy édi-bédi boszis sztori lesz. 

Nos, ezt a történet tényleg nem egy "halálkomoly" boszorkánytörténet, a varázslat sokkal inkább csak egy kis pluszt ad ennek a regények. Szerintem még az "érzékenyebb" olvasók is bátran kézbe foghatják. Engem egy kicsit emlékeztet a Bűbájos boszorkák című sorozatra, de még annál is "lightosabb". 
A könyv szerkezete nagyon érdekes, egyrészt az egyes szereplők szemszögét követhetjük nyomon, ezek közé ékelődnek néha chatbeszélgetések. ugyanis a történetben mind a mágia, mind pedig az informatika fontos szerepet játszik. 

A kaliforniai boszorkányközösség egy internetes oldalon, "bevonóbűbájjal" keresi a számra ismeretlen boszorkányokat. Ennek köszönhetően talál rá a chicagói ingatlanügynök, Lauren az oldalra. Itt - egy chatbeszélgetés keretében - kezd el ismerkedni a boszikkal. Az elején persze az egészből semmit nem hisz el, nem gondolja, hogy bármiféle mágikus hatalommal rendelkezne. Ennek kiderítésére odaküldenek egy boszorkánykiképzőt, Jamie-t. Ebből persze rengeteg bonyodalom származik. Kiderül, hogy a lánynak komoly kiképzésre van szüksége. Ebbe az egészbe pedig a legjobb barátnője, Nat is belekeveredik. 

Nekem nagyon tetszett a varázsvilág ilyen jellegű megközelítése. Részletes magyarázatot kapunk a boszorkányok életéről, hatalmáról, sőt még a boszorkányetikáról is. Az pedig szerintem egyenesen zseniális, ahogy az írónő mindezt összekeverte a modern technikával. Rengeteg a mellékszereplő is nem győzzük kapkodni a fejünket, mire megismerjük az egész famíliát. 

Személy szerint azonban én jobban kedvelem az akciódúsabb regényeket. Bizony néha untam az egyes részeket. (A legkomolyabb "trükk", hogy felrepülnek egy kicsit...). A szereplők mind imádnivalóak, én hiányolom a kissé összetettebb jellemeket, minden és mindenki túl tökéletes. Minden ideálisan alakul, ha vannak is kisebb döccenők, azok is fél oldal után megoldódnak. 

Könnyed nyári olvasmánynak nagyon tudom ajánlani, egy jó romantikus regény egy csipetnyi varázslattal! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates