2013. november 30., szombat

Gyereksarok 60.

8:20 0 Hozzászólás

Ajánló

"Ugye emlékeztek még a toronyház különös lakóira, Ágicára, a Trappolkákra, és persze Titire? Épp szülinapi zsúrra készülődnek, amikor hangos sírás veri fel a ház csendjét. Mardoska az, a harapós kisfiú. Róla szól a Titi-sorozat harmadik kötete. Mardoskát medvék nevelték, és nem tud elszakadni medveszüleitől. Márpedig az emberek között nem élhetnek medvék, sőt, harapni is tilos!

Persze a megoldhatatlan helyzetben ezúttal is Penna bácsi segít: barátja, az Időjós, titkos erdők, tengerek és sivatagok irányítója. Nála minden állat biztonságban van... De ha egyszer Mardoska beszabadul a birodalmába... akkor ott kő kövön nem marad!

Sok-sok kaland és bátorság kell ahhoz, hogy Mardoska végre leszokjon a harapásról, és boldogan éljen az összes szeretett nevelőszülőjével együtt. De Titinek semmi sem lehetetlen!"
______________
Kiadta: Pozsonyi Pagony Kft. (2013.)
Oldalszám: 80
Ára: 2350
Korosztály: 4-8 évesek

2013. november 28., csütörtök

Fábián Janka: Az angyalos ház

16:46 0 Hozzászólás
A Virágszál óta vártam, hogy végre elolvashassam Fábián Janka: Az angyalos ház című könyvét. 
Biztos sok mindenkit foglalkoztat a gondolat (legalábbis engem nagyon) egy-egy romos, lepusztult, korábban patinás épület láttán, hogy régen vajon ki lakhatott ott és milyen titkot rejthet?
Emlékszem, gyermekkoromban az utcánkban állt egy réges-régi lakatlan villa, amit barátnőimmel együtt csak kísértetkastélynak hívtunk. Kovácsoltvas kapuval, hatalmas kerttel, fákkal, omladozó falakkal őrizhette a múlt titkait. De mi, gyermeki fantáziánknak köszönhetően akkoriban csak a kísérteteket láttuk benne.

Pedig, ahogyan a borítón is olvasható: Ha egy régi ház mesélni tudna...

A könyv 2008-ban kezdődik, amikor is az akkor már felnőtt Zsuzsi (tanárnő és anyuka) küzd a régi ház megmentéséért. Majd visszaugrunk kicsit az időben, 1992-be, Zsuzsi egyetemista korába: a lány ekkor jutott be az angyalos házba, ahová mindig is vágyott. Az egyik lakásban egy közel százéves öregasszony él, Hilda néni. Ő repít minket vissza fiatalkorába, 1910-be, és kezd el mesélni a kíváncsi Zsuzsinak. Érdekes volt hallgatni, pontosabban olvasni Hilda néni visszaemlékezéseit, főleg, mert nagyon szeretem a századelős történeteket, szeretem olvasni, hogyan éltek akkor a lányok, hogyan pezsgett az élet Budapesten: színház, korcsolyapálya, társasági élet, kávézók... (És kedvenc költőm, Ady Endre is szerepel egy pár sor erejéig!) A karaktereket is megkedveltem, főleg a vörös hajú, copfos Mártit, de persze a fiatal és szerelmes Hildát is.
Mikor új lakó költözik a házba, aki ráadásul egy sármos színész, a nők élete kissé felbolydul. Sajnos (én legalábbis sajnáltam) a mesélésben kimarad három év. De így is izgalmas volt. Olyan "esemény" is volt benne, ami emlékeztetett a Virágszálra (bár tudom, ez a korábbi regény), úgy látszik, elég sok leánynak volt akkoriban hasonló "titka". A történések mellett az akkori politikai helyzetbe is bepillanthatunk, nem is akárhogyan. Sőt, krimi-szál is van benne!

Miközben olvastam a regényt, olyan volt, mintha a néni nekem mesélne. Ráadásul én is szakaszosan olvastam, így én is úgy voltam vele, mint Zsuzsi: mindig vártam a következő látogatást, hogy folytatódjon a történet.
Eszembe jutott még a könyv olvasása közben, hogy a mai rohanó világban mennyire nem foglalkozunk az idős emberekkel. Pedig néha érdemes meghallgatni őket, mert vannak olyan történetek, amelyeket már csak ők ismernek, és nem szabad hagyni, hogy ezek elvesszenek.

Tetszett a könyv, igaz, még sok mindenre kíváncsi lettem volna. De szép volt, kerek egész volt így is.

2013. november 27., szerda

Kíváncsi Szerda 58.

8:40 0 Hozzászólás
kép forrása
Lassan itt a Karácsony. Tervezitek, hogy valamely szeretteteket könyvvel lepitek meg? Szoktatok könyveket ajándékozni?

Én nagyon szeretem a Karácsonyt. A hangulatát, a készülődést, gondolkodni azon, hogy ki minek örülne, és persze a sok sütit. ;o) Szerencsére többen is szeretik a könyveket azok közül, akikkel tartjuk ezt az ünnepet, így még nem volt olyan Karácsony, hogy ne bóklászhattam volna a könyvesboltban, megfelelő könyvre vadászva. Idén is így lesz majd.

Adri: Kevés alkalmam van másnak könyvet vásárolni, mivel a közvetlen családban nem nagyon olvasnak sajnos.

Eszter: Én is Adri véleményét osztom, sajnos nem jellemző. :(

Indriya: Egyik kedvenc ajándékötletem a könyv. Ha nem is regény, vagy verseskötet, akkor útikönyv, fotóalbum, rejtvényfejtő kézikönyv, vagy szakácskönyv is szóba jöhet. Mostanában antikváriumok kirakatát nézegetem, egy régi könyv, aminek pont a régisége, a használtsága a varázsa, szerintem nagyon jó ajándék lehet a betűk szerelmeseinek :)

2013. november 25., hétfő

Bókay János : Bohémek és pillangók

0:00 0 Hozzászólás
A mű Puccini regényes életrajza. A cím két legnépszerűbb operájára a Bohémélet-re és a Pillangókisasszony-ra utal. Ez a kiadás 2002-ben készült. Ime fülszöveg:
1924. "Futótűzként terjed a hír: Meghalt a nagy Giacomo! Az emberek bambán, értetlenül néznek maguk elé. Elképzelhetetlen a számukra: az élet rajongó szerelmese, akiben a legmagasabb lánggal lobogott a szenvedély, nincs többé. Egész Milánó gyászba öltözik és gyászol egész Itália, és gyászol az egész világ: Róma, Bécs, Párizs, Buenos Aires, Budapest. Az operaházakban elmarad az előadás: az énekesnők nem tudnak énekelni, a karmesterek nem tudnak vezényelni... Milliók siratják Giacomo Puccinit: nyomorult kis emberek, könnyelmű kis nőcskék. "A mi költőnk volt!", mondják zokogva. Maestro cuccumeggiante. A kicsinyek, az üldözöttek mellé állt mindig. Egész életében." A csapongó temperamentumú, bővérű maestro mozgalmas és romantikus életútját ábrázoló nagyregényt a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben százezrek olvasták lelkesen.

Az 1970 -es években volt ez a könyv nagyon kedves olvasmányom.
A könyvtárosom ajánlotta és én egy kicsit idegenkedtem, mert az életrajzok nem tartoztak a kedvenceim közé, de biztatott, hogy csak olvassam el. Végül legszívesebben vissza se vittem volna a könyvtárba, de azért reménykedtem, hogy könyvesboltban is találkozom vele. Sok idő eltelt, mire megvehettem  és cselesen Anyukámnak ajándékoztam, hogy majd csereberével hozzám fog kerülni. Így is történt és  pár évtizeddel idősebben újra elolvastam  Puccini életének regényét.
Az író részéről  nem kellett nagy bátorság hozzá, hogy Pucciniről írjon, hiszen egyrészt kortársak is voltak, másrészt atyai jó barátok, tehát alaposan ismerte a nagy maestro életét. Egyéb munkássága többnyire műfordításokból ismert.

Vannak olyan könyvek, amelyeken elejétől végig izgul az olvasó, ez a könyv pedig abba a kategóriába tartozik, amelyen elejétől végig sír az ember. Amikor először olvastam nem volt olyan fejezet , amit ne könnyeztem volna meg.
Egészen kicsi gyerekkorától követi nyomon  a könyv Giacomo életét, Lucca városkától,ahol több generáción keresztül tehetséges zenészeket adott a Puccini család, a világsikerekig és az utolsó , befejezetlen operáig. Volt tehát miért sírni, az első apró sikereken, a szerelmeken, a nagy bukásokon, a nagy elismeréseken. Ez mellett még izgalmas is volt a könyv, úgy olvastam ki, hogy szinte le se tettem, pedig több mint 500 oldal.
Amikor másodszor is belekezdtem már egészen más érzéseim voltak.
Giacomo volt maga a tökély, amit túlzásnak éreztem, mert az élet minden területére vonatkozott. Már-már olyan volt , mint egy szappanopera, csöpögött, irreálisnak tűntek dolgok, azt gondoltam, hogy csak illúzió volt, hogy olyan kedves könyv volt számomra. Hogy ne rontsam el az illúziót  egy idő után azon gondolkoztam, hogy jobb lenne nem is olvasni tovább. De szerencsére nem tettem félre,  újra végigolvastam és lassan visszatért az a kellemes élmény, amit az első olvasás okozott. Közben felfigyeltem olyan eseményekre is , amik felett átsiklottam fiatal lányként. Történt egyszer pl. , hogy a felesége féltékenykedése tragédiába torkollott, erre az részre egyáltalán nem emlékeztem.
Végül újra jöttek a könnyek is , az utolsó oldalakat úgy olvastam, hogy nem láttam a sírástól, de mindegy is volt, mert már tudtam mi történik.
Ajánlom ezt a könyvet azoknak , akit szeretik a megható történeteket, aminek még valóságalapjuk is van. Nem kell opera kedvelőnek lenni, ahhoz, hogy élvezze az ember a Puccini életéről szóló mesét, az majd jön után úgyis. Olvasás után majd lehet hallgatni a sok csodálatos operát, amelyet a zseni Giacomo szerzett.












2013. november 23., szombat

Gyereksarok 59.

8:17 0 Hozzászólás

Ajánló

"Ki tudja, mi a titka? Miért van az, hogy a csöppség még beszélni is alig tud, máris nyújtogatja a kezét a könyv után: A cicást! A pipikést! Évek, évtizedek telnek, az első kis olvasókból már szülők, sőt, nagyszülők lettek, de Szutyejev mesekönyveinek népszerűsége mit sem csökken. Talán a bájos, de nem túlcukrozott rajzok teszik? Talán a legkisebbek számára is könnyen követhető szöveg? A Vidám mesék kedvelői számára most újabb, teljesebb válogatást kínál a Móra Kiadó."
_____________
Kiadta: Móra Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 80
Ára: 2290
Korosztály: 4-8 évesek

2013. november 22., péntek

John Green - Csillagainkban a hiba

10:00 1 Hozzászólás
Fülszöveg: A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni…

Még annyira a könyv érzelmi hatása alatt vagyok, hogy noha 3 órája fejeztem be, még idő kellett hozzá, hogy abbahagyjam a sírást, és meg tudjam írni ezt a cikket. Ez a könyv egyszerűen...lélegzetelállító. Kiütötte a "Kedvenc könyv"nek járó trónról Suzanne Collins Éhezők viadala trilógiáját, és nagyon nehéz lesz más könyveknek felülmúlni ezt a csodát.

Ez volt az első könyv, amit teleragasztottam post-itekkel, és feljegyeztem minden apróságot, amit imádtam benne, hogy mikor ajánlom nektek, nehogy valamit kihagyjak. Úgyhogy most vázlatpontokba szedném ezeket.

  • Először is az idézetek...Egyszerűen imádtam őket. A kedvenceim:
"A depresszió a haldoklás mellékhatása."
"Egy olyan hullámvasúton ülök, amely csak felfelé megy."
"Vannak olyan könyvek, amelyekről nem lehet beszélni másoknak, olyan különlegesek, ritkák és a tieid, hogy az érzelmeidet reklámozni árulásnak tűnik." (pontosan ugyanígy érzek ezzel a könyvvel kapcsolatban. :)) 
"Ez a baj a fájdalommal(...)megköveteli, hogy érezzék" 
 "Nem csillagainkban, Brutus, a hiba, Hanem magunkban."
"A világ nem kívánságteljesítő gyár." 


  • Nagyon tetszett, hogy Hazel és Augustus kendőzetlen őszinteséggel beszéltek a betegségről, és megnevezték azt a jelenséget, amiről mindenki azt hiszi, hogy ennyi jár nekik, ám ez őket idegesíti. Ez a "rákprémium". Amikor mindent megkapnak, csak azért, mert rákosok. És ez szerintem érdekes, mert az ember bele se gondol, hogy a túlzott törődés és körülugrálás a betegek számára terhes lehet, ugyanis szeretnék magukat teljes értékű embernek érezni, és nem megkapni mindent, amit az átlagember nem kaphat meg.
  • Imádtam, hogy Augustus Hazel Grace-nek hívta Hazelt, ez annyira udvarias és olyan gesztus volt, ami két embert összeköt.
  • Az "oké" lett az új örökké.
  • A regény üde színfoltjai voltak a gyerekek és Peter VanHouten író levelei.
  • A könyv sokkal nagyobb mondanivalót hordoz, mint azt elsőnek gondolnánk.
  • A könyv egyik legfontosabb erénye, hogy tanulságos. Hogy megtanít értékelni az életet, átlátni a másik ember megkeményített álarcán és szeretni. 
  • A könyv az amerikai, eredeti megjelenéstől eltérően nem a felhős borítóval jelent meg, ám a magyar borító éppúgy, ha nem jobban illik a könyvhöz. A védőborító 3D hatású, megérinthető, a belső fülön pedig megtaláljuk a nagy kritikusok gondolatait és az író, John Green rövid életrajzát, portréját. A kék és a fekete egyedülálló találkozása nagyon jó összhatást okoz.
  • Meglepett, hogy mi rejtőzik az író Peter Van Houten gorombasága mögött, és amikor megismertük, nagyon gyűlöltem a bunkósága miatt. De utána megértettem, hogy mi rágja belülről, hogy miért olyan, amilyen, ám így is tüske maradt bennem miatta.

Egyetlen dolog volt, ami hiányérzetet keltett bennem, az pedig a befejezés. Mi lett Hazellel? Mi lett a Mennyei Megbántás folytatása? Titkon abban reménykedem, hogy lesz folytatás, ám ez nem valószínű. Viszont nem ez egy jó könyv dolga? Elfeledteti az olvasóval, hogy egy könyvnek egyszer vége van, úgy olvasol végig 291 oldalt, hogy bárcsak sose jönne el az utolsó lap. Kérdéseket hagy maga után, belevésődik az emlékeidbe, és bár én nem vagyok egy sírós típus, az utolsó 100 oldalt szabályosan végigsírtam.
A könyvnek nagy visszhangja van világszerte, a tumblr.com oldalt (ahonnan egyébként az illusztrációkat szereztem) elárasztják a rajongók illusztrációi, és véleményei.

spoiler következhet

Meglepett a fordulat, hogy ki nem élte túl a betegséget, ugyanis mikor találkoztak, Hazel beteg, Augustus pedig tünetmentes volt. Miért kellett ennek így történnie? :( Végig egy másik végkifejletre számítottam, így nagyon meglepett a fordulat. De hát a kiszámíthatóság nem izgalmas, nem igaz? 

spoiler vége

Jó hírem van!! :)
Filmadaptáció készül a könyvből. A forgatások már megkezdődtek, és a filmet 2014 június 6-án láthatjuk remélhetőleg a hazai mozikban is. Hazel szerepében Shailene Woodleyt, Augustusként pedig Ansel Elgortot láthatjuk. Kíváncsian várom. :)


Mit gondoltok a szereplőkről? Szerintetek alkalmasak a szerepre, vagy esetleg máshogy képzeltétek el őket?
_____________________________

Az olvasási lehetőséget a saját blogomból kifolyólag a Gabo Kiadó biztosította.

2013. november 20., szerda

Kíváncsi Szerda 57.

8:00 0 Hozzászólás
Borító mániás vagyok. Nagyon fontos, hogy a könyv külseje is megfogjon, nem csak a belseje.
Nektek van kedvenc borítótótok? Megosztjátok velünk?


Adri könyvmoly: 
Az én külföldi és hazai kedvenc borítóim: De nehéz volt  a választás, mert sok kedvencem van.






Niki: nagyon nehéz csak kettőt kiemelni, mert szerencsére elég sok nagyon szép borítót láthatunk a külföldi és a hazai megjelenések közt.Van amelyiknek maga a képe fog meg, másnak a színvilága, szóval tényleg nagyon nehéz választani. Így nem is teszem, csak mutatok egyet a külföldiek és egyet a hazaiak közül, amik tetszenek.










Eszter: Szerintem elég nehéz kérdés ez egy könyvmolynak, mivel az újabb kiadások között igazán
lélegzetelállítóak vannak, és a régebbiek közt is van olyan, amiről meg sem mondanám, hogy több éve készült, így bonyolult kiválasztani kettőt, de ha mégis választani kell, akkor ez a kettő lenne az:




Mick: Az abszolút kedvencem Eoin Colfer: Artemis Fowl - Tündérekkel életre-halálra című könyvének első magyar kiadása. A kódex szerű megvalósítás nagyon passzol a könyvhöz, a dombornyomású pántok és a zár pedig még inkább feldobják az összképet. Gyerekkorom óta ez a kedvenc borítóm.











Viki: Imádom, ha egy borítóra jó ránézni. Persze, ez nem azt jelenti, hogy az alapján döntöm el, elolvasom-e a könyvet, avagy sem, de azért felhívja a figyelmet magára egy jó borító! ;) Kedvenceim Ward és Cole borítói.





Indriya: Nagyon rég olvastam Müller Pétert, egy időben azonban nagy kedvencem volt (a Lomb és gyökér, valamint a Kígyó és kereszt c. könyveit ma is fontos írásoknak tartom). Sosem felejtem el, amikor rájöttem a titokra, mi lapul a Kígyó és kereszt c. könyv celofánborítása és az angyalka alatt, percekig döbbenten néztem... (azért ne tegyétek tönkre a saját példányt, inkább megmutatom:)

2013. november 19., kedd

Kőváry Anett : Mindjárt harminc

22:14 0 Hozzászólás
Az írónő, Kőváry Anett civil foglalkozása újságíró és rádiós műsorvezető. Én idáig egyik munkásságával sem találkoztam, újságot nemigen olvasok, a rádió műsor, amiben szerepelt pedig nem tartozik a kedvenceim közé, nem szeretem azt a sok sületlenséget, amit reggelente összehordanak a különböző rádió csatornák műsoraiban.
A könyv elején gondosan felhívják a figyelmünket arra, hogy  a könyvben  minden helyzet, helyszín, szereplő a fantázia szülötte. Ez aligha hihető és  már az első oldalakon kiderült, ugyanis a főszereplő Végvári Vanda szintén szőke ( ez semmi összefüggésbe nincs az értelmi képességeivel ), szintén rádiós, mint az írónő.
Ahogy haladtam a könyvbe , úgy nézegettem utána dolgoknak Kőváry Anettel kapcsolatban és lássatok csodát : ő is belekóstolt az autóversenyzésbe, Borsod megyéből származik, gondolom haza is jár a szüleihez, pont úgy mint Vanda.
Nekem ez már elég is volt , mert teljesen elkönyveltem , hogy Anett naplóját olvashatom tavalyelőtt januártól idén januárig, csak éppen Vandának álcázva.



Vanda naplójából az derül ki, hogy ő egy nagyon szerencsés lány: van remek munkája, amire mindig is vágyott, van mögötte család anyával és apával, akik mindenben támogatják őt és tolerálják minden hülyeségét. Szerencsés még abban is , hogy belecsöppen az autóversenyzés világába, ami civilként nagyon keveseknek adatik meg.
Mégsem elégedett magával, mert két csődbe ment házasság után az a terve , hogy szerető férj, gyerek, családi ház kerttel, kutyával nem látszik megvalósulni, pedig az óra ketyeg, ő meg mindjárt harminc lesz.
Minden pasival, akivel a ránézésen kívül bővebb kapcsolatba kerül azonnal flörtölni kezd, még akkor is ,ha tudja, hogy újra meg újra zsákutcába jut. Közben azokat, akik nem hódolnak be neki és egy -két találkozás után nem akarnak kapcsolatot keresetlen kritikákkal illeti.
Az élete a hét közbeni rádiózás és a hétvégi bulizás keretei közt zajlik. Rengeteg cigaretta és mérhetetlen mennyiségű ital elfogyasztása mellett búslakodik azon, hogy őt miért nem szeretik.
Erről nekem ezek a sorok ugrottak be Bródy után szabadon:

Kell az a sok pia bódulata
Hogy a Vandára jöjjön a boldogság "(Az eredeti zeneszöveg itt található)

Az autóversenyzéssel sok országba eljut Vanda, rengeteg emberrel megismerkedik, közöttük is a válaszokat keresi önmagának, talál helyette izgalmas perceket, megható pillantatokat , mulatságos helyzeteket.
Ezeket sok humorral , rengeteg öniróniával és nem kevés beképzeltséggel veti papirra.
Én konkrétan azon akadtam ki, amikor egy lefoglalt repülőjegyet egy pillanat alatt eldöntötte, hogy ő bizony nem vár több napot, azonnal utazik haza. Nem vagyok semmilyen repülőjegy foglaló,de az egyik gyermekemtől tudom, hogy egy foglalás megváltoztatása felér majdnem a jegy újra megvételével. Mindez nem érdekes, mert Vandának rögtön volt egy ismerőse,aki segített,  pár óra múlva már repülhetett is haza, valahonnan a kisujjából kirázott még egy összeget bérelt autóra, sofőrrel, hogy a 200 km-re lévő reptérig eljusson hirtelen.

Szórakoztató, könnyed, nagyon mai történet, ami tetézve van számomra nem nagyon emészthető rengeteg káromkodással, trágársággal. Nem tudom pl,hogy miért kell valamire azt írni lépten-nyomon, hogy " fasza", amikor az egy szerű  " jó" szócskának is van számtalan variációja. Szóval Anettnak alias Vandának, ahogy az egyik szereplő fogalmazott vele kapcsolatban, mocskos a szája.

Interneten keresgélve kiderült, hogy a könyv nyomtatott változatban majdnem 500 oldal, hát szerencse , hogy nem kellett a kezemben tartanom, mert félúton megijedtem volna, hogy még milyen sok van hátra Vanda nyavalygásából. Az is biztos, hogy 3000 Ft-ot nem adta volna érte.
De a bookandwalk-nak köszönhetően ezek a nehézségek elhárultak.

+

2013. november 18., hétfő

Jennifer Probst: Érdekházasság

11:38 0 Hozzászólás
"Édesapja elnyúló kórházi kezelése miatt Alexa kínos anyagi helyzetbe kerül. Lassan nem marad más választása, mint eladni a régi otthonukat. Végső elkeseredésében úgy dönt, szerelmi mágia segítségével szerez vagyonos férjet magának. Arra azonban nem számít, hogy épp legjobb barátnőjének milliárdos bátyja lesz a megmentője... aki egyszer már összetörte a szívét. Nicholas nem hisz a szerelemben, de hogy megörökölhesse nagybátyja vállalatát, meg kell nősülnie, mégpedig gyorsan. Ezért merész ajánlattal áll elő: érdekházasság. Szigorú szabályokkal. Mind közül a legfontosabb: érzelmekről szó sem lehet. Színtiszta üzlet, amit a felek pontosan egy évre kötnek. Csakhogy a sors képes fenekestül felforgatni még a leggondosabban kidolgozott tervet is."

Milliárdosfeleségek #1

Különösebben nem hozott lázba a könyv, úgy voltam vele, hogy egy történet lesz a mostanság olvasható romantikus-erotikus történetek közül, ráadásul a borítója se keltette fel az érdeklődésemet. Miért is olvastam el végül? Mert aztán egyre több pozitív véleménybe botlottam róla, hogy igenis jó, és ráadásul egyáltalán nem erotikus, hanem szimplán csak romantikus. Így gondolom sokat nem kell magyaráznom, miért is kaptam azonnal utána, a könyvtár Újdonságok polcán. ;o)

Alexa és Nicholas, gyerekkoruk óta ismerik egymást, ugyanis Alexa legjobb barátnőjének a bátyja a fiú.
Már a történet legelején a múltban találjuk magunkat, amikor Alexa 14 éves, Nicholas pedig 16. Érezni lehet, hogy a fiúnak tetszik a lány, kicsikarja belőle élete első csókját, de aztán gonoszul kineveti a lány őszinteségét, ezzel összetörve a szívét.
Ezt követően 13 évvel később, a jelenben vagyunk. Alexa 27 éves, Nicholas 29. A lány szülei komoly anyagi gondokkal küzdenek, már ott tartanak, hogy el kell adni az otthonukat. Alexa viszont mindenképp segíteni szeretne nekik, végül arra a döntésre jut, hogy férjhez kell mennie, méghozzá olyan férfihoz, akinek bőven van pénz a bankszámláján. Ekkor jön a képbe a legjobb barátnője, aki pedig tudja, hogy egy örökség miatt, a bátyjának is gyorsan meg kell nősülnie.
Sok-sok év után Alexa és Nicholas újra találkozik, és bár vonzódnak egymáshoz, ezt próbálják titkolni. Más az elképzelésük a házasságról, de a cél érdekében mégis közös nevezőre jutnak és frigyre lépnek. Aztán persze a szálak bonyolódnak, mert Nicholas ráébred, hogy beleszeretett a feleségébe. ...

Az Érdekházassággal egy újabb sorozat vette kezdetét, aminek angolul 4 része megjelent már, és magyarul hamarosan (nov. 25.) várható a második. Olyan, mint egy modern kori Elfújta a szél, sőt, egyes jelenetek teljesen stimmelnek (hála az égnek az egyik kedvencem is), de szerencsére a vége boldog végkifejlettel ér véget. 

Nagyon élveztem az olvasását. Könnyed, kellemes volt, romantikus, olvastatta magát. Tipikusan olyan történet, amit egyszerűen jól esik olvasni. Jó belemerülni, jó drukkolni a szereplőknek és várni a happy endet.
Aki szereti a romantikus irodalmat, szerintem nem fog csalódni az Érdekházasságban. Nem egy kacifántos sztori, a műfaján belül a kitaposott, könnyed úton halad, kiszámítható, de mégis jó.

P.S.: nem tetszik a hazai borító. Túl sötét, túl komoly. És ugyanez igaz, a második rész hazai borítójára is.
____________________
Eredeti címe: The Marriage Bargain (2012.)
Kiadta: Libri Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 324
Sorozat: Milliárdosfeleségek #1
Ára: 3490
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 

2013. november 17., vasárnap

Jennifer L. Armentrout: Obszidián

11:36 0 Hozzászólás
"Az újrakezdés szívás.
Amikor - éppen az utolsó középiskolai évem előtt - Nyugat-Virginiába költöztünk, beletörődtem, hogy vastag tájszólású emberek, melléképületek, szakadozó internet és rengeteg unalom tölti majd ki a napjaimat. Amíg észre nem vettem magas, szexi, különös zöld szemű szomszédomat. Az ég kiderült.
Aztán a srác megszólalt.
Daemon dühítő. Beképzelt. Pofoznivaló. Nem bírjuk egymást. Egyáltalán. De aztán, amikor egy idegen rám támadt, és Daemon egyetlen intéssel szó szerint megfagyasztotta az időt - akkor valami történt. Valami váratlan. 
A szédítő idegen a szomszédból megjelölt engem.
Jól hallottad. Idegen. Mint kiderült, Daemon és a húga egy egész galaxisra való ellenféllel néznek szembe, akik mind az ő képességeikre pályáznak, a nyom pedig, amit Daemon rajtam hagyott, olyan fényesen jelzi számukra az utat, mint Las Vegas főútja. Csak úgy úszhatom meg élve, ha Daemon közelében maradok, amíg elhalványul a nyom rajtam.
Mármint ha nem ölöm meg addig én magam..."

Luxen #1 

Sejtettem én, hogy a zombik után az UFO-k fognak jönni, de akkor még csak poénra vettem az egészet, erre nem bejött a tippem! ;o) Hát kérem szépen, itt vannak a szerelmes UFO-k. Most tuti ilyen kis zöld, gülü szemű lényeket képzeltek el magatok elé, 

Forrás
és azon töritek a fejeteket, mi köze lehet a borítón szereplő srácnak hozzájuk, meg amúgy is, hogy eshet bele egy csaj ilyen zöld, nyálkás izébe? Ugye, hogy ugye? Hát akkor megnyugtatlak titeket, hogy az UFO-k, nem ilyen egy szemű, zöld micsodák, hanem igazából fényemberek, akik képesek lemásolni a legszexibb géneket, majd úgy járni köztünk, mint az emberiség élő szobrai (persze a legszebb fajtából), kiegészítve olyan kis apró képességekkel, mint hogy szupergyorsak, szupererősek, felveszik bárki alakját, szóval csak ilyen apróságokról van szó.

Na szóval a luxenek lennének a mi földönkívülijeink, vagyis a fényemberkéink. Már hosszú-hosszú ideje itt élnek köztünk, tud róluk a kormányzat, sőt, még pénzzel is támogatja őket, csak ne hívják fel magukra az emberek figyelmét, mert juj akkor mi lesz. Ezek a luxenek jó fejek, csupa szívek, nem bántanak senkit, tök jól elvannak. Csak hát, megvan nekik az ellenpárjuk, akik szintén itt élnek a Földön és vadásznak rájuk.
És akkor itt jön a képbe a főszereplő lányunk, Katy. (Nekem csak Kati.) Az édesanyjával most költöztek új városkába és mit ad ég, van pár luxen ott. Gyorsan össze is barátkozik a szomszéd lánnyal, akiről nem is sejti, hogy micsoda, de azt tudja, hogy a tesója bár irtó dögös, de azért utálatos is. Hát igen, itt azért lehet némi szerelmi szálra gondolni, de persze a dolgok bonyolódnak, mert a gonoszak vadásznak a luxenekre, közben Daemon (nekem csak Démon) próbálja magát távol tartani Katy-tól, de valamilyen oknál fogva nem sok eséllyel. És hogy minden jó, ha jó a vége? ...

Huh, hát. ... Röviden: bár nagyon sokan odáig vannak ezért a sorozatért, és izgatottan várják a 2. rész hazai megjelenését, én nem fogok beállni a sorba. Maga a sztori aranyos, de olyan semmilyen, meg amolyan már olvastam csak vámpírokkal dolog (utalva: Alkonyat)
Katy kedves kiscsaj, nagyon tetszett benne, meg a történetben is, hogy könyves blogot vezet, többször szóba is került az egész, ez nagyon szimpatikus, újszerű volt, feldobta a történetet. A könyves blogos rajongóknál ez hatalmas piros pont lehet, számomra is az volt, bár rajongó kétlem, hogy valaha is lennék.
Daemont tucatpasinak tartom ebben a műfajban. Csilli-villi, tökéletes, szuperképességek, kezdetben bunkó, és itt jött az egyetlen különbség: nem változott át csöpögős, szerelmes lovaggá. És igen, kövezzetek meg, de nekem ez hiányzott. Jóval több ifis romantikára számítottam, és ez nem valósult meg. Érzi az olvasó, hogy valami van a két főszereplő közt, de az olyan lagymatag, hogy még a levegő se szikrázik. Többre számítottam ezen a téren.
Igazából nekem az Obszidián olyan, mint az Alkonyat, csak UFO-kal, és szimpibb főszereplő csajjal. A pasi karaktere viszont számomra gyengébb. Ez van.

Nem ájultam el egyáltalán, de nem mondom azt, hogyha úgy alakul, nem fogom elolvasni a második részt. Egy valami biztos: nem a listám élén szerepel. 
Ettől függetlenül nem az a kategória, amit nem ajánlanék elolvasásra. Nekem nem jött be, de ha neked a fülszöveg felkeltette az érdeklődésedet, akkor lebeszélni nem foglak róla, mert látom benne az esélyt, és el is fogadom, hogy másoknak meg nagyon bejön. Nem vagyunk egyformák, ez a könyv megint megmutatta. ;o)
______________
Eredeti címe: Obsidian (2011.)
Kiadta: Könyvmolyképző Kiadó (2013.)
Oldalszám: 422
Sorozat: Luxen #1
Ára: 2999
Forrás: könyvtár
Értékelésem: 

2013. november 16., szombat

Gyereksarok 58.

8:14 0 Hozzászólás

Ajánló

"Mit kell tudni Cidrimókusról? Cidrimókusnak nincs barátja. Hogy miért? Mert az rettentő veszélyes! Esetleg meg is harapná Cidrit. Mókusunknak azért mégis hiányzik egy cimbora, ezért úgy dönt, a közelben élő aranyhallal fog összebarátkozni. Egy aranyhal biztosan nem harap. Azonban a nagy terv meglepő fordulatot vesz, és egy négylábú veszi üldözőbe Cidrit. Ó jaj! Miféle kalandba keveredett már megint Cidrimókus? Vajon túléli? Olvasd el a könyvet, és megtudod!

Cidrimókus a mai gyerekirodalom szupersztárja lett, mára 11 kötet főszereplője. A magával ragadó, kicsit minden lépését túlbonyolító, rendkívül óvatos Cidrimókus megmutatja, hogyan győzhetjük le az ismeretlen helyzetekkel kapcsolatos szorongásainkat. Mindig minden eshetőséget számbavesz és felkészül! Megnevettet, mert határtalanul vicces, ugyanakkor ha komolyan vesszük, sokat tanulhatunk Cidritől.

A képeskönyvsorozat szerzője és egyben grafikusa a francia-kanadai Mélanie Watt Kanadában él.
Ez a legsikeresebb könyvsorozata, több neves gyermekirodalmi és grafikai díjat kapott érte. A cidrimókus könyveket hatalmas példányszámban adják el a világ több országában. Reméljük a magyar gyerekek kedvence lesz. Erről gondoskodik Szabó T. Anna remek fordítása is."
_______________
Kiadta: Tessloff- Babilon Kiadó (2013.)
Oldalszám: 32
Ára: 1870
Korosztály: 4-8 évesek

2013. november 14., csütörtök

Bookandwalk nyereményjáték!

12:58 0 Hozzászólás

"Ha eddig nem ismerted az e-könyveket, vagy csak ismerkedsz velük, most érdemes megfogadnod ezt a tippet: ha most regisztrálsz az egyik hazai e-könyv forgalmazónál, egy 64 GB-os Apple iPad 3-at nyerhetsz! 


Ráadásul most egy 30%-os e-könyv kupont is kapsz ajándékba, amivel tovább növelheted esélyeid a végső nyereményre. Ha eddig csak papír könyvet olvastál, vagy csak az illegális letöltésekben gondolkodtál az e-könyvek kapcsán, most érdemes váltanod, hiszen a vonzó nyeremények mellett kiváló minőségű, friss és sikeres e-könyvek közül válogathatsz. Ráadásul kedvencedet saját ingyenes magyar nyelvű olvasóalkalmazásokon is olvashatod a már jól megszokott webes olvasó mellett."
Az akció időtartama: 2013. november 14 – december 6.
A játék az alábbi oldalról érhető el: http://bookandwalk.hu/nyerj-ipad3-at.html?utm_source=pr_ipad&utm_medium=referral&utm_campaign=pr_ipad
________________
forrás: Bookandwalk e-mail

Alan Bradley: De mi került a pitébe?

9:30 0 Hozzászólás
Izgatottan vártam a Maxim Kiadó új könyvét, ugyanis szeretem a rejtélyes, nyomozós történeteket, főleg, ahol nem egy profi nyomozó, hanem a főszereplő deríti fel lépésről lépésre a bűnügyet. A főszereplő itt nem más, mint egy tizenegy éves lány, Flavia de Luce, aki édesapjával és két undok nővérével él együtt (édesanyjuk sajnos elhalálozott), és egy elhagyott laboratóriumnak (és kíváncsiságának) köszönhetően nagyon jól ért a kémiához, így a mérgekhez is.

Flavia, miután kertjükben felfedez egy holttestet, és édesapján letartóztatják, önhatalmúlag nyomozásba kezd. Nagyon tetszett a fiatal lány elszántsága, logikus gondolkodása, ahogy számára, és számunkra, olvasók számára is újabb és újabb részletek derülnek ki a múltból. Ugyanis természetesen a múltban is történt egy furcsa öngyilkosság(?), amelyet a mai napig homály fed. 
A pite, a könyv címével ellentétben nem sokat szerepel a műben, viszont valami tényleg került bele! A bélyegeknek azonban annál több szerepük van. Sőt, aki nem ért a bélyegekhez, az is kap egy pici betekintést a bélyegkészítés és -gyűjtés mibenlétébe. Mondanom sem kell, ez a szál is a múltba vezethető vissza.
Az meg külön piros pont, hogy az író a kémia szeretetére és a vegyületek ismeretének fontosságára is felhívja a figyelmet. (Persze a emberek nagy része nem keveredik mérgezős-gyilkossági ügyekbe, de akkor sem árt odafigyelni kémia órán, mert sosem tudhatod, mikor lesz rá szükséged.)

Összességében egy nagyon jól felépített regényről van szó, oldalról oldalra tartogat egy-egy újabb kis "kockát", amiből a végén összeáll a kép. Apropó, a vége! Igencsak izgalmas!
(Csupán egy negatív dolgot említenék meg. Sajnos vannak benne apróbb hibák, elütések, pl. a 100. oldalon: "job kezére" - így, egy b-vel írva...)

A könyv egy hatrészes sorozat első részének készült, tehát a jövőben is fogunk még találkozni a mindenre elszánt Flaviaval! Ha a sorozatról többet szeretnél tudni, keresd fel a weboldalát: www.flaviadeluce.com

2013. november 13., szerda

Kíváncsi Szerda 56.

10:00 1 Hozzászólás
Számomra nagyon fontos, hogy a könyvvel különleges kapcsolat alakuljon ki köztünk, hogy a kezembe vegyem, megszagoljam, lapozgassam, ezért nálam szóba sem jöhetne, hogy átálljak az e-book-ok olvasására.

Ti hogy vagytok ezzel? Inkább e-book vagy nyomtatott könyv pártiak vagytok?

Niki: nehéz kérdés, mert a nyomtatottnak és az elektronikusnak is megvan a pro és kontrája. Én nagyon sokáig így voltam ezzel a kérdéssel, hogy a nyomtatott mégis csak az igazi könyv. Mert illata, súlya van, lehet lapozgatni, cetliket beletenni. Ma viszont már úgy vagyok vele, hogy az olvasó mégis csak praktikusabb. Sok könyv, kis helyen is elfér. És már nem zavar, hogy nem tudok cetliket becsúsztatni a lapok közé, meg nincs könyv illata, mert a praktikussága előnyt élvez jelenleg a szememben.

koalány: Az e-book-ot nagyon praktikusnak tartom, mivel én elég sokat olvasok jövet-menet, utazás közben, és sokkal kényelmesebb egy mini e-book olvasót a táskámba csúsztatnom, mint egy többszáz oldalas könyvet magammal cipelnem nap mint nap. De ennek ellenére még mindig a papír alapú könyvek az igaziak a számomra.

Adri: Egyértelműen könyv pártibb vagyok. Már kezdek megbarátkozni az e-olvasómmal, de olyan személytelen. Nem látom a szép borítót, nem tudom lapozgatni és hasonlók.  Viszont már nincs helyem a könyveknek, így okos megoldásnak tartom az e-olvasót is.

Indriya: Én is úgy vagyok vele, hogy a könyv az papírok tömkelege, könyvjelző és illat. Nekem még most is eléggé megszokhatatlan, amikor metrón ülök és látom, hogy mindenféle kütyükön olvasnak emberek. Lehet, hogy öregszem, és nálam is eljött idejekorán a "bezzeg az én időmben" - korszak :), talán változni fog idővel a hozzáállásom. 

2013. november 12., kedd

Monica Murphy: Heti csaj

8:26 0 Hozzászólás
"Átmenetiség. Ezzel a szóval jellemezhetném az életemet az utóbbi néhány évben. Átmenetileg dolgozom, amíg meg nem szabadulok innen. Átmenetileg a kisöcsém anyukája vagyok, mivel anyánk szart sem törődik velünk. És átmeneti csajszi vagyok, mert könnyen megkaphat bárki. Legalábbis a pletyka szerint.

Most éppen Drew Callahan átmeneti csaja vagyok. Ő az egyetemi futballcsapat sztárja, és körülrajongják. Gyönyörű és édes srác és rejtőzködőbb, mint én. Ő vezetett be engem ebbe a hamis világba, ahol láthatóan ki nem állhatnak engem. És ahol mindenki akar tőle valamit. Bár az egyetlen dolog, amit, úgy tűnik, ő akar, az...
Én vagyok.

Már nem tudom, mit higgyek. Csak azt tudom, hogy Drew-nak szüksége van rám. És én mellette akarok lenni. Mindörökké."

 Drew + Fable #1

Izgatottan vártam ennek a könyvnek a hazai megjelenését, mert a külföldi blogokon csupa jót olvastam róla. Ugyanakkor kicsit tartottam is a hazai kiadója miatt, ami ugyebár nem épp a minőségibb erotikus könyvekre ment rá az utóbbi időben, és féltem attól, hogy ez csak egyet jelenthet: a Heti csaj is ilyen lesz. Szerencsére csalódhattam. ;o)

Fable az alkoholista anyjával és a 13 éves öccsével él együtt. Nem tanult tovább az érettségije megszerzése után, jelenleg egy bárban dolgozik, és próbál az öccsének anyja helyett, anyja lenni. Ugyanis az anyuka, ha épp nem alkoholmámorban tengeti a napjait, akkor az épp aktuális pasijánál hempereg.
Fable fiatal, nagyon figyelemfelkeltő a külseje és bizony nem épp szűz kislányként él. Pont ezért választotta őt Drew a feladatra. És mi is lenne ez?
Kezdjük azzal, hogy a fiatal fiú egyetemre jár és egy futballcsapat sztárja. Rengeteg barátja van, akik közül jó páran megfektették már Fablet. Rengeteg lány zsongja őt körül, a fiú még se vesz róluk tudomást. Vajon miért? Aztán az egyik éjszaka megvárja a lányt a munkahelye előtt és egy hajmeresztő tervvel áll elő. Fizet neki 3000 dollárt, csak játssza el 1 hétig az apja és a mostohaanyja előtt, hogy a barátnője, a szünet alatt, amikor is haza kell utaznia. Fable belemegy. Kezdetben a pénz miatt, de azért bevallja magának, hogy nem hagyja hidegen egyáltalán, a szexi focis.
És mi lehet Drew titka? Miért nem csajozik? Miért fél hazamenni? És egyáltalán miért van szükség erre a hazugságra?
A nagy napon autóba pattannak, és elindulnak a szülők házába. Fable már az első perctől kezdve érzi, hogy valami nem stimmel.  ...

Szögezzük le a legelején, ez a könyv nem erotikus regény, hanem kis hazánkban egy új berobbanó műfaj egyik darabja, vagyis new adult. Lényegében egy olyan sztori, amiben fiatal huszonévesek szerepelnek, szerelembe esnek, küzdenek valamilyen problémával (mert hát azt már az erotikus mizériában is megtapasztalhattuk, hogy problémának, lelki mizériának lennie kell), akár szexelnek is. Nos, összességében a Heti csaj erről szól.
Adva van a  két fiatal huszonéves szereplőnk, Drew problémája a családjában, persze aztán naná, hogy az érzelmek bonyolódnak majd, és nem maradhat ki az ágyjelenet sem. Lényegében egyetlen dolog zavart csak: Drew problémájának mibenléte. Ez valahogy nagyon nem jött be. :oS

Amúgy a történet nagyon olvasmányos, gördülékeny, észre se vettem és már a végénél is jártam, szóval totál rá lehet hangolódni és csak úgy pörögnek a lapok az ujjaink közt.
Ajánlom a figyelmükbe a műfaj kedvelőinek, meg azoknak is, akik még csak ismerkednének vele. Könnyed történet, igazából semmi extra, olyan, mint a Micsoda nő! csak mai huszonévesekkel, de mégis van benne valami, az olvasója nem akarja letenni. Úgyhogy olvassátok! ;o) És jön majd a folytatása is, lévén, hogy sorozatról van szó (jövőre fog angolul a 4. megjelenni amúgy).
______________
Eredeti címe: One Week Girlfriend (2013.)
Kiadta: Ulpius-ház Könyvkiadó (2013.)
Oldalszám: 284
Sorozat: Drew + Fable #1
Ára: 3499
Forrás: saját
Értékelésem:

2013. november 9., szombat

Peter Heller: Kutya csillagkép

11:58 2 Hozzászólás
Nem tudom, milyen tényezők vannak jelen akkor, amikor valaki elvarázsolódik egy könyvtől. Talán egy hangulat, szimpátia, azonosulás valamelyik szereplővel? A történet maga, vagy a mód, ahogy a történet kibontakozik? Egy biztos: Peter Heller: A kutya csillagkép című könyve nálam nagyon beletalált. A hivatalos ajánló – utólag újraolvasva – nem sokat ad vissza a könyv hangulatából és valódi jelentéséből:

Hig valamilyen okból túlélte az influenzajárványt, amely mindenkit elpusztított a környezetében. Meghalt a felesége, a barátai; egy elhagyatott repülőtér egyik hangárjában él kutyájával, Jasperrel és egy harcias, fegyvermániás, embergyűlölő férfival, Bangley-vel.


Hig az 1956-os Cessnájával a reptér széléig merészkedik, eljár a hegyekbe horgászni, hogy úgy tegyen, mintha semmi nem változott volna.Ám amikor egy véletlen adást fog a gépének a rádióján, a hang reményt ébreszt benne, hogy létezik egy jobb élet – olyan, mint amilyen a régi élete volt – a repülőtéren túl. Mindent kockáztatva túlrepül azon a ponton, ahonnan még biztonságban vissza tudna térni a reptérre, és követi a recsegő rádióhangot. Amit talál, sokkal jobb és sokkal rosszabb, mint amit valaha remélni mert.

A San Francisco Chronicle és az Atlantic Monthly is az év legjobb könyvének nevezte.

Kicsit féltem ettől a könyvtől. Nem tudtam, mihez fogok hozzá, mennyire lesz „kommandós”, mennyire fog lekötni engem, hiszen se a harcról, vagy háborúról, se a kalandokról szóló könyveket nem kedvelem. Először úgy képzeltem, ezt egy hétköznapi nőnek el se kell olvasnia. Úgy a harmadik-negyedik oldalnál jöttem rá, dehogynem. Sőt.

Ez a könyv ugyanis nem egy tipikus kalandregény, inkább egy hosszú, gyönyörű férfimonológ, ami azt üzeni: még akkor is ragaszkodunk az élethez, ha az egész már annyira kurva nyomorult, hogy minden nap a túlélésről és az alapvető ösztönökről szól csupán, mert mindig van egy halvány remény, hogy egyszer majd jobb lesz. A főszereplő életében is van egy reménysugár, amibe belekapaszkodhat – és milyen jól teszi...

Peter Heller író Hig szemén keresztül láttatja a járványban elpusztult Amerikát, úgy, hogy közben ugrál a múlt és a jelen idősíkjai között, de ez egyáltalán nem zavaró. A főszereplőnek szinte mindenről a régi, boldog élete jut eszébe: illatok, helyszínek, történetek idézik fel a járvány előtti tökéletes (vagy annak hitt) világot. Hignek természetesen maradtak kapaszkodói: egyik a horgászás, amikor nem kell gondolkodni, vagy érezni, csupán lenni. A másik a repülés az öreg Cessnával, fentről nem látni annyira a szomorúságot és a nyomort. Kapaszkodó számára a messzebb élő, betegeskedő, idegen család, ők a külvilágot, az igazi emberi érzéseket, empátiát, egészséges kíváncsiságot jelentik. Bangley, a harcedzett „szomszéd”, akivel egyre közelebb kerülnek egymáshoz. És természetesen Jasper is, öreg, szeretetreméltó kutyája (imádtam!), akivel Hig megosztja az életét, érzéseit és gondolatait. Minden, a könyvben felbukkanó szereplő élő és eleven; elhihető, nem regényszerű a jelenlétük. 

Ha nem történt volna a nagy tragédia, akár boldognak, idillinek tűnhetne Hig élete. De megtörtént, és milyen az ember: alkalmazkodik az új világhoz. Hozzáidomul, és élete árán is megvédi. Mert kell, hogy legyen valami sajátja, ami az övé és ami csakis ő. 

Nagyon tetszett a könyvben és ismeretlenül is köszönöm az írónak, hogy nőként belebújhattam egy férfi bőrébe. Annyira természetesen ír – a férfiak szemszögéből – a harcról, a szexualitásról, a szerelemről, a repülésről, vagy akár a horgászásról, hogy kicsit sem untatott, sőt, rendkívül izgalmasnak találtam. A kutya csillagkép kiváló könyv, kíváncsian várom Peter Heller újabb írásait. (Kicsit gonoszkodom azért: bár a magyar fordítás nagyon szép lett, arra a néhány zavaró helyesírási és stilisztikai hibára még oda kellett volna figyelni. Ha sikerül kijavítani a második kiadásra, tényleg tökéletes könyv születik.)

És köszönöm a Maxim kiadónak is, hogy elolvashattam ezt a nagyszerű könyvet. http://olvas.hu/


„Van olyan fájdalom, amiből az ember nem gondolkodhatja ki magát. Amit nem lehet kibeszélni magunkból. Nem mintha lett volna valaki, akivel beszélgetni tudtam volna. Menni lehet. (…) A veszteséget nem lehet megemészteni. A veszteség benne van az arcod, melled sejtjeiben, a szemed mögött, a gyomrod csikordulásában. Izom, ín, csont. Ez vagy. Ennyi vagy.”


Gyereksarok 57.

8:11 0 Hozzászólás

Ajánló

"Ez itt Ottó.
Ottó pingvinfióka.
Nagyon kíváncsi.
És nagyon fontos feladata van...

Az óriási pingvinkolónián Ottó kelt ki először a tojásból. Ül a papája lábán, és mindent, de mindent tudni akar arról, hogy mi történik vele.
Mit tegyen, hogy ne legyen éhes? Miért vigyáz rá mindig másik felnőtt? Miért szükséges összebújnia a többiekkel, ha jön a vihar? Mikor nőnek ki a rendes tollai? És mikor szánkózhat végre a hasán?
Miközben folyton kérdez, a nála kisebb pingvinekre is vigyáz, akárcsak egy nagyobb testvér, és megtanítja nekik, hogyan él egy igazi pingvin. Mert a változásoktól nem kell félni, elég csak hozzájuk szokni.
Ajánljuk nagy ovisoknak, kisiskolásoknak, akár önálló olvasásra is."
______________
Kiadta: Pozsonyi Pagony Kft. (2013.)
Oldalszám: 80
Ára: 2490
Korosztály: 4-8 évesek

2013. november 7., csütörtök

Emily Snow: Elemésztve

7:30 0 Hozzászólás


Nos. Meghoztam nektek a legújabb erotikus jellegű könyvet. Meglepetés a könyv, mert igaz, hogy újat nem mutatott,  de jól meg volt írva. Kellemes olvasmány. Nincs túl írva, nem csöpögős, de érzelmes. Erotikus, de nem csak arról szól. Nincsenek benne nagy igazságok, tanulság, viszont kikapcsolt és logikai bakikat sem találtam benne.
Sienna, a női főszereplőnk, értelmes nő. Akár a szomszéd lány is lehetne. Vannak családi gondjai, magánéleti problémái, mint mindenkinek. De erős, éli az életét nyavalygás és hisztik nélkül. Bevallom meglepett, hogy nem vert ki tőle a víz. Tudta mit akar és tett is érte. Igaz, néha jókora balfogással.

Lucas a Férfi. Erős, gondoskodó pasi, akinek lapulnak csontvázak a szekrényében a fényes csillogás mögött. Határozott lélek, aki csak néha inog meg. Kedvelem őt, noha még mindig hiányzik az ő karakteréből is valami, hogy számomra az Álompasi legyen. De eddig az egyik legszerethetőbb, legértelmesebb férfi szereplő.



A többi szereplő erősen hanyagolva volt. Pedig ígéretesnek indultak. Főleg Lucas tesójára lettem volna még vevő vagy Sienna barátnőjére. Esetleg Lucas együttesére. Jó kis meccseket tudtak volna lejátszani Sienna javára/kárára. Sajnálom, hogy nem kaptak több teret a történetben.
Az írónő első regénye, amit olvastam, így sok jóra nem számítottam. Lehet jól is tettem, mert így jobban élveztem a könyvet. Könnyed, vicces szerelmi szál van benne. Nem újdonság, nem világmegváltó ötletek alapján íródott, viszont érdekesen. Sok másik könyvhöz hasonlíthatnám, de inkább nem teszem. Maradjunk annyiban, hogy sok rész, mintha valahonnan csenve lett volna, megfelelő arányokkal leírva, javítva az eredeti könyvek hibáit, majdnem észrevétlenül.
Az erotikus részeket külön dicsérném. Működött a kémia, forrt a levegő, de nem volt túl vulgáris, túl sok. Sőt! majdnem kevésnek találtam.Gondolom a fő hangsúly inkább a romantikán van,mint a szexen. Az erotikus jelenetek jól ki lettek találva. Elképzelhetőek voltak és beleélhetőek. Nem olvastam olyan jelenetet, ami zavart, kényelmetlenséget okozott volna.
Gyorsan kivégezhető kötet. A nyelvezete is rendben volt.
Néhol kevésnek találtam a leíró részeket, a táj és egyéb finomságok ecsetelését.
Viszont cserébe kaptam remek párbeszédeket, szarkazmustól hemzsegő párbeszédeket, amik bőven kárpótoltak.
Két dolog volt, ami engem idegesített. 
Sienna és a családi kapcsolatai az elsők. A  hozzáállása nekem olyan fura volt a tesójához, nagymamájához. Nem értem, miért nem mondta el nekik a dolgokat?Aztán az édesanyja, az apja... Ezt a részt bővebben ki lehetett volna fejteni, igaz akkor már túl sok lett volna a dráma és nem lett volna könnyed. 

A másik pedig a szerződéses dolog. Minden nő behódolna egy biztos anyagi ajánlatnak? Szerintem nem.
Legközelebb olyan könyvet akarok olvasni, ahol nemet mond a nő!

 A könyv vége pedig elképesztően tetszett, majdnem a Vége címszóig. Ssak az utolsó oldalakon lett túl cukormázas. De mást ez nem fog zavarni szerintem, csak engem.

Összességében véve, az apró kukacoskodásaim ellenére egy nagyon jó  könyv. Ide a folytatást nekem!
Ráadásul jó lenne, ha minden ilyen jellegű könyv ezt a mércét megütné. Ami álom marad, azt hiszem. 


Fülszöveg:
Sienna hosszú idő után visszatér gyerekkora helyszínére, Nashville-be, mert a számára oly kedves otthon, ahol nagyanyja felnevelte, veszélybe került. A házat bármelyik pillanatban elveszíthetik, mert egy bírósági döntés miatt elárverezték.
Sienna Nashville-ben szembesül vele, hogy a ház új tulajdonosa nem más, mint az ünnepelt, szexi rocksztár, Lucas Wolfe.
Lucas fontos szereplője volt két éve az életének, ám a róla őrzött emlékek korántsem szépek. Az új találkozás lesújtja a lányt, csakhogy ezzel együtt felébred benne a végzetes vonzalom is a férfi iránt, amely sokkal erősebbnek bizonyul, mint Sienna hitte volna. Lucas üzleti ajánlattal áll elő egy alku formájában: ha a lány hajlandó mindenben az ő szabályai szerint játszani tíz napig, megmentheti a házat. Lucasnak azonban egyetlen cél lebeg a szeme előtt, ami mit sem változott régi találkozásuk óta: megkapni Siennát, és elérni, hogy a lányt eleméssze a szenvedély. Siennát szinte felőrli a dilemma: megadja-e magát az egyre ellenállhatatlanabb kísértésnek, vagy tartva magát a fogadalmához megmentse a házat, és ezzel közös boldogságukat nagyanyjával.
Lucas egyre eltökéltebben halad a célja felé, és Siennának fogytán van az ideje, hogy meghozza élete legfontosabb döntéseit…


Ulpius kiadó
316 oldal

FordítottaLaik Eszter

Follow Us @soratemplates