2019. augusztus 15., csütörtök

# koalány # könyvajánló

Anna Ekberg: Kétség

Nagyon felkeltette a figyelmemet  ez a regény a hátoldalán olvasható ajánlója alapján. Eszerint egy Louise nevű nőről, aki író szerelmével él együtt egy kis szigeten, kiderül, hogy ő tulajdonképpen nem is Louise! Hanem egy eltűnt, Helene nevű családanya, férjjel, két gyemekkel, aki egy fejsérülésnek köszönhetően elveszítette emlékezetét.

Innen indul a történet, hogy a férj megtalálja őt a kis szigeten, ahol egy kávézót vezet, és egyáltalán nem emlékszik előző életére. Helene a rendőrségi kihallgatás után nyomozni kezd, ki is ő és mi is történhetett. Ám egyre furcsább és sötétebb dolgok derülnek ki, mind családjáról, mind a Söderberg cégről, ahol tulajdonosként-vezetőként dolgozott. Közben veszélyben érzi magát, mert valaki követi, illetve mintha férje is titkolna előle valamit, és azt akarná, ne jöjjön rá a múltra.

Két szálon fut a történet, ugyanis közben Joachim, az író, Louise-Helene szerelme is nyomozni kezd - az állítólagos Louise után. A nyomok az ő esetében is egy elég megdöbbentő helyre vezetnek, és az ő élete is veszélybe kerül.

Könnyedebb, izgalmas történetre számítottam, hiszen annyian írtak már az amnéziáról, ám ez annál több. Kicsit hozza a skandináv krimik szövevényes világát, és nem csupán család, szerelmi szál áll a háttérben, hanem politika, hatalom, pénz, múltbéli történelmi események és gyilkosságok.

- SPOILER -
A végefele az izgalmak szerintem kicsit már túlzsúfoltak voltak (ld. tó-búvár-holttestek, illetve Joachim esetében a tűz - egyébként a dán festővel kapcsolatban én is szinte rögtön sejtettem azt a szörnyűséget, vagyis, hogy mi lehet a festménye "alapja")...

Ezek után, akinek kedve van, olvassa el, mert ahogyan a könyv borítója is hirdeti:
Szövevényes és izgalmas történet családról, pénzsóvárságról, hazugságokról, gyilkosságról és a mindent felülmúló szerelemről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates