2010. április 8., csütörtök

# életmód-nevelés-társadalomtudomány-tudomány

James Redfield: A mennyei prófécia

Márti ajánlotta a figyelmembe ezt a könyvet. Sokat mesélt róla, nagy hatással volt rá. Sőt nem is csak ajánlotta, mikor utoljára náluk jártunk kezembe is adta a kötetet. :-) Nagyon kíváncsivá tett, mi lehet ennyire meghatározó számára, és így rögtön neki is tudtam kezdeni.

Gyorsan, könnyedén befaltam, leginkább rövid utazások alatt, itt-ott várakozva. Azt vettem észre így volt (lehetett) érdemes olvasni, ejtőzve egyes részeken/felismeréseken.
Véletlenül pont annyi idő szünetet tartva a részek között, mint amennyi adódott más elfoglaltságaim miatt. Olyan típusú könyv A mennyei prófécia, amit valóban érdemes kijegyzetelni, átgondolni, összegezni, még akkor is ha maga a sima elolvasás is mindenképpen hagy nyomokat bennünk.

Egy másik tapasztalatom a könyv okán, hogy akikkel eddig beszélgettem róla, mind más-mást emelt ki, más nyomot hagyott bennük. Vélhetően, kinek milyen feladata van most az életében, arra biztosan kap egy-két aktuális mondatot. Azt gondolom mindenkinek mást jelenthet, és minden egyes újraolvasáskor mást jelenthet számunkra, ép az aktuális bennünk forgó, választ kereső kérdések függvényében. Egy bizonyos átöleli az életünk egészét, a kifejtegetett gondolatok pedig számos további gondolatot ébresztenek éltre.


A történet egyszerre kalandregény (annak azért magában kevés lenne, inkább kalandpéldázat a elismerésekre avatáshoz) és egy rövidke használati kisokos a spirituális fejlődéshez, az univerzális energia használatához. Fontos, a maga módján egy nézőpont szerint közel pontos leírást tartalmaz az emberi kapcsolatok egymást lemerítő jelenségéről. (energiavámpír) Ranschburg Jenő ezt hívja játszmáknak, Redfield személyes drámának nevezi. Egybe esik az anya és az apa személyes történetének, meséjének a gyermekben ötvözött új kombinációja is egy máshol már olvasott elmélettel, amely szerint a gyerek a két szülő genetikai családvonalának úgynevezett kereszteződésében a családok genetikáján túl, a karmáját is hordja. Igaz abban a másik tanulmányban nem kifejezetten a következő generációs szülők feladatát hanem a két vonalon akár nagyszülőtől, dédszülőtől vagy távolabbi őstől is jelenhetett meg családi végleges karmaoldó feladat.

Az energia leírása nagyon szép, képekben gazdag. Működtetéséről, viselkedéséről nem egészen ad pontos leírást, de a megjelenítése ezért gazdagon kárpótol.Valójában ez tetszett a legjobban.
Összességében a történet nagy vonalakban annyi, főhősünk utazása során titkos kézirat után kutatva 9 felismeréssel lesz gazdagabb, mely felismerések megváltoztatják az életét. Fontos, hogy a felismeréseket nem elméletben kapja meg, hanem már maguk a próbák a felismerésekhez juttatják közel a gyakorlatban. Minden esetben átéli a tudást, így mélyül és lesz lényege teljesen az övé. Majd el is olvashatja. A felismeréshez emberek, beszélgetések, találkozások segítik hozzá, ezzel kihangsúlyozva a spirituális fejlődések az emberi kapcsolatokon át vezetnek technológiailag és nagyon helyesen nem földi életcélokat kell elérni, kipipálni. A történet alakulásában jelentős szerepe van a véletlennek, a véletlen bevállalásának (a hős csak úgy válhat hőssé, ha nekivág az ismeretlennek, miután figyel, és észleli a kínálkozó lehetőséget, amit a véletlenek feldobnak számára) majd tudását maga is megosztja másokkal. A figyelemhez, a véletlenekhez megfelelő, feltöltött állapotban kell lennie. Közben megtanulja további felismerések során, hogyan kell bánni saját és mások energiájával, hogyan tud olyan mentális, szellemi, testi erőnlétre szert tenni az univerzális energiával töltekezve, hogy személyisége nyitottá váljon a véletlenekre, az univerzum jeleire, a mindenség magasabb szintű működésének logikai hálója láthatóvá váljon számára. Leírást kapunk egy érzékenyebb, finomabb, más dimenzióban "nyílt" valóságrétegről, amihez edzeni kell érzékeinket. Ez a könyv mindenképpen fontos állomása lehet egy új, lehetséges világnézet felállításának. Új kapukat nyit. Kicsit "amcsisan" egyszerű itt-ott, nem egy körömrágóan izgalmas kalandregény, se nem irodalmi műremek, de izgalmas és olvasmányos. Aki érdekelté válik a témában és elérik ezek a gondolatok, úgyis tovább tud lépni, lesz mit olvasnia, pontosítania, megélnie később. Segítsék úját a véletlenek! :-)

Ezek a gondolatok fogtak meg első blikkre:


"Ha az ember össze tud kapcsolódni, és elég energiát képes összegyűjteni, akkor a véletlenek következetesen a kezére játszanak."

"Élvezni kell. Az ízlelés a kapu. Az ízeket meg kell becsülni."


"Megtalálhatjuk életünk magasabb rendű értelmét: azt a spirituális okot, amely miatt abba a bizonyos családba születtünk. Elkezdhetjük tisztázni, kik is vagyunk voltaképpen."

"A múlt tisztázása az a folyamat, amely során tudatosodik bennünk a gyermekkorból magunkkal hozott manipulációs technikánk. Ha sikerül meghaladnunk ezt a szokást, megtaláljuk magasabb rendű önmagunkat, következő evolúciós identitásunkat."

"Az emberek meghatározott történelmi környezetbe születnek, és találnak egy célt, amelyek szolgálatába állnak. Majd egyesülnek egy másik emberrel, aki szintén talál valamilyen célt magának. Ebből az egyesülésből gyermekek születnek, akik kettejük eltérő álláspontját szintézis útján békítik össze, s ebben a véletlenek segítik őket."

"Ha jó a kérdés, mindig megérkezik a válasz."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates