2009. november 18., szerda

# életmód-nevelés-társadalomtudomány-tudomány

JAMES REDFIELD - A Mennyei prófécia

Ez a könyv sokat segített nekem abban, hogy megértsem az élet lényegét. Azt, hogy miért vagyunk. Teszi ezt nem a valóságtól elrugaszkodott módon, tudományos szakszavak fellengzős használata nélkül. A hétköznapi emberhez szól, hétköznapi nyelven a hétköznapjaink nem hétköznapi megéléséről.

Részlet a fülszövegből:
" A szerző "kalandos példázat" névvel jelöli könyve műfaját. A "kaland" önmagam és a világ megismerésének igen kockázatos útját jelenti.....
Hősünk, aki a könyv végéig névtelen marad, most hall először az Első felismerésről: tudatosodik benne, milyen véletlenek hatottak és hatnak közre életének alakításában.Nem hisz ugyan abban, hogy a Kézirat az emberi lét minden rejtélyét megvilágítaná, de a titok felébreszti kíváncsiságát....
Eljutván veszélyek közepette a Kilencedik Felismerésig, ő is egy lesz azok közül, akik hirdetik világméretű átalakulás megy végbe a Földön. Ha megnyitjuk elménket és szívünket, részeivé válunk az új spirituális kibontakozásnak."

Redfield egyes szám első személyben írja a könyvet, amely valójában a világ megismerésének történetbe szövése. Nem megtörtént estet ír le, de akár meg is történhetett volna, a célja talán az volt, hogy olvasmányosan mutassa be az új spirituális kibontakozás folyamatát. A kilenc felismerés vezet el a világ és önmagunk megismeréséhez.
Azoknak ajánlom a könyvet, akik szinén szeretnék tudni, hogyan lett a világ, miért létezünk és hova tartunk. Nem csak tudni szeretnék, de megélni, megérteni mindezt. Lehetetlen elmenni mellette tovább gondolás nélkül. Elolvasás után érzékenyebbé válhatunk a véletlenek észlelésére és a gondolataink megvalósulásának tudatosulására.

A szerző további könyvei, amelyek a Kilenc Felismerésre épülnek:
- Mennyei Prófécia Gyakorlati Útmutató
- Tizedik Felismerés
- Shambhala Titka - Tizenegyedik felismerés

2006-ban Armand Mastroianni rendezésében bemutatásra került a Mennyei Prófécia filmes változata. Én is megnéztem a filmet. Tisztában vagyok a könyv-film "hatás-ellenhatással", de mégis azt gondolom, aki a filmet látta először, annak is élmény lesz a könyv elolvasása.
Akik pedig elolvasták már, azoknak itt egy hasznos oldal: Mennyei Prófécia

2 megjegyzés:

  1. Kíváncsi lennék a 9 felismerésre. ;)

    VálaszTörlés
  2. Látod, azokat már így külön lusta voltam begépelni, pedig gondoltam rá:) kárpótlásul íme egy oldal:) http://www.thesecret.hu/mennyei
    Van jobb ötletem is:D Tessék megvenni a könyvet.

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates