2020. július 22., szerda

# könyvajánló # könyvértékelés

Sebastian Fitzek - A Terápia



Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Nincsenek tanúk, nincsenek nyomok, nincs holttest. A híres pszichiáter, Viktor Larenz lánya, Josy rejtélyes körülmények között eltűnik. Hollétére nem derül fény. Négy évvel később: Viktor egy nyaralóba vonul vissza, hogy feldolgozza a történteket, de egy napon ismeretlen nő kopogtat az ajtaján. A nőt kényszerképzetek gyötrik, melyekben újra meg újra megjelenik egy kislány, aki Josy-hoz hasonlóan nyomtalanul eltűnik. Viktor beleegyezik, hogy kezelni fogja a nőt, de a terápia egyre inkább drámai hangvételű kihallgatássá fajul

Nos kérem szépen, ez a könyv ütött. Annyit hallottam már erről a kötetről, most végre sikerült beszereznem, és elolvasnom. És milyen jól tettem, hogy hallgattam az ajánlásokra, mert ezt a könyvet kár lett volna kihagyni. Faltam a sorokat, minden oldalon történt valami, ami nemcsak meglepett, de újabb kérdéseket vetett fel bennem. A történet végig fenntartotta az érdeklődésemet, felállítottam a saját gyanúsítottjaimat ( amúgy magamtól nem jöttem rá kb semmire), tökéletesen voltak összefonva a szálak, és hiába tűnik zavarosnak a sztori, minden értelmet fog nyerni.
A történet röviden:
A főszereplőnk egy neves pszichológus, Viktor Larenz, akinek az élete fenekestől felfordul, amikor imádott kislánya Josy nyomtalanul eltűnik. Mindent megtesz annak érdekében, hogy megtalálja, magánnyomozót fogad, feladja a praxisát, de nem tud a lánya nyomára bukkanni. 4 évvel később felkérik egy írásbeli interjúra, ezért elvonul egy szigetre, ahol egyedül lehet a gondolataival.

Egyik nap Anna, a rejtélyes, de jól szituált nő jelenik meg az ajtóban, aki a segítségét kéri. Viktor elutasítja, mivel már nem praktizál, és így nem fogadhat beteget, azonban Anna hajthatatlan. Állítása szerint író, azonban felhagyott az írással amikor a szereplői elkezdtek életre kelni, és megjelenni előtte. Amikor elkezdi elmesélni az utolsó papírra vetett történetét, akkor Viktor körül megfagy a levegő, ugyanis Anna főszereplője, mintha Josy tükörképe lenne.
Hiába köti le Viktor minden gondolatát a lánya utáni nyomozás, és Anna története, az azért neki is feltűnt,, hogy mióta ez a titokzatos nő megjelent, megmagyarázhatatlan dolgok történnek vele. Egyre betegebbnek érzi magát, eltűnik a kutyája, különös figyelmeztetéseket kap. Már csak az a kérdés, hogy ebből mi a valóság, és mi a képzeletének szüleménye?
A történet végére pedig szépen lassan rájön az olvasó, hogy ebben a könyvben senki nem az akinek hisszük, és semmi nem az aminek tűnik.
Összegzés:
Ha tökéletesen kivitelezett pszichothrillerre vágyik az olvasó, aki ezt a könyvet kell elolvasni, mert Fitzek valami olyat alkotott, amit nehéz szavakkal kifejezni, mert legbelül a zsigereiben érzi az ember azt a szorongáshoz hasonlító érzést, ami tökéletessé tesz egy pszichothrillert. Én személy szerint imádtam, és szívből ajánlom mindenkinek. :)

(kép és fülszöveg: www.moly.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates