2019. május 21., kedd

# Bántalmazás # könyvek

Kinek a szégyene?

                                         




                            Vallomások, igaz történetek

                       
                          Reflektorfényben a bántalmazás



   Volt egy Bántalmazás nevű pályázat és 38 ember, aki már élete során átélt valamilyen bántalmazást, és ebből született meg 2019 áprilisában a Kinek a szégyene? című kiadvány.
    A bántalmazás mindig fájdalmas, sokszor tabutémaként kezelik. Nem mer az ember róla beszélni, főleg akkor ha már vele is megtörtént.Több okból is. Tart attól hogy bélyeget kap a társadalomtól. Esetleg attól fél hogy akik eddig erősnek látták, már csak egy áldozatot fognak látni benne. Rengeteg oka lehet annak, ha egy bántalmazást elszenvedő egyén elhallgatja az elszenvedett sérelmét.
   Ennek a könyvnek három célja van, és nem csupán egy mindennapi kiadásnak mondható mű. Elsődleges és egyben elért célja az, hogy a 38 személynek segítsen azzal, hogy kiírhassák magukból a velük megtörténteket, és ezzel segítve a traumájuk könnyebb feldolgozását.
  Második feladata az önsegítés. Szóval akik már átéltek hasonlókat mint a 38 szerző, azok kapnak ezektől az írásoktól egy kis tapaszt a sebükre, egy kis lélekölelést hogy nincsenek egyedül. Lehet, esetleg pont ettől a könyvtől mernek majd segítséget kérni maguknak is.
   Harmadik feladata a prevenció. Ha valakit érdekel hogy bizonyos bántalmazó helyzeteket hogyan védhetne ki mentálisan vagy fizikálisan, akkor neki is ajánlott a Kinek a szégyene? című kiadás elolvasása. Hiszen két szakember ad tanácsokat a 38 író történetével kapcsolatban. 
   
  A könyvben tanácsokat ad: 

Angyal Eleonóra - gyakorló terapeuta
Kindl György- 3. DAN-os kyokushinkai karatemester 

A könyv rendelhető : szilagyi.marcsi@mairodalma.hu

   
   
   




   
           

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates