2018. szeptember 16., vasárnap

# filmek # könyvből készült

C.B. Strike

 C. B. STRIKE

Mindig félve nézek meg egy olyan filmet vagy sorozatot ami könyvből készült. Mindig figyelek arra mit hagytak ki a könyvből és mennyivel másabbak a szereplők. Aki ismer tudja ,hogy J. K. Rowling könyvei számomra kötelező olvasmányok és mikor kiderült, hogy Robert Galbraith álnéven krimiket kezd el írni természetes volt számomra, hogy ezeket is el is el kell olvasnom mivel imádom a krimiket és a főszereplővel Cormoran Strike-al teljesen  megfogott az írónő. A könyv sikere után a BBC úgy döntött mini sorozatot csinál a könyvekből C. B. Strike címmel. A hír hallatán alig vártam, hogy vajon ,ki fogja játszani Cormoran Srike-t a háborúban megsérült magánnyomozót. A szerepet végül Tom Burke-ra bízták aki számomra elégé ismeretlen volt de a fotók alapján túl szép fiús volt a szerepre így nem is tudtam elképzelni benne, emiatt is halogattam a sorozat megnézését. Szerencsémre mivel a könyveket nem csak én olvastam a családban így rávettek a sorozat megnézésére ami az addig megjelent három könyvből készült, amiket azóta kiadtak filmes borítóval is.
Az eddig megjelent könyvek címei, így a sorozat címei is a Kakukkszó, A selyemhernyó és a Gonosz pálya. A Kakukszóban kezdjük megismerni Cormoran Strike-ot aki megismerkedik Robinnal akit személyi asszisztensnek küldenek ki a magánnyomozó irodájába. Ő az aki próbálja rendbe szedni Cormoran életét így egy különleges kapcsolat alakul ki közöttük. Ebben a részben egy szupermodell rejtélyes halálának ügyében nyomoznak. Az ügyet a rendőrség így a sajtó is öngyilkosságként könyvelte el, de a modell testvére megbízza Cormoran-t az ügy kinyomozásával amivel a magánnyomozó iroda ismertséget szerez. 
A Selyemhernyóban egyre több megbízást kapnak így vannak olyanok amiket vissza kell utasítaniuk ilyen amikor egy író felesége keresi fel őket, hogy eltűnt a férje. Végül Cormoran mégis úgy dönt elvállalja az ügyet és ismét egy gyilkossági ügybe botlanak. Megismerkedhetünk a könyvkiadás világával és megtudhatjuk mi a szerepe az ügyben az író utolsó könyvének.
A Gonosz pályában Robin egy titokzatos csomagot kap ami legnagyobb rémületére egy fiatal lány levágott lábát tartalmazza . A szálak Cormoran múltjába vezetnek vissza és tudja, hogy vannak emberek akik szívesen állnának bosszút így rajta. Ahogy az előző részeknél így itt is kiderül ki a valódi bűnös. 
A szereplők jelleme részről-részre folyamatosan bontakozik ki egyre jobban megismerhetjük őket és ők is egyre jobban megismerik egymást. A szereplők folyamatosan fejlődnek és a részek folyamán egyre jobban megismerhetjük a mellékszereplőket is mint Cormoran családját vagy éppen Robin vőlegényét aki számomra elég negatív szereplő, de mindenki ítélje meg saját maga. Nekem
Tom Burke  tökéletesen vissza adta Cormoran karakterét az első pillanattól kezdve.
Személy szerint nagyon várom a következő könyv megjelenését és remélem azzal folytatódik majd a sorozat is. Tehát ajánlom mindenkinek a sorozatot aki olvasta a könyveket. Viszont ha nem olvastad a könyveket akkor először annak kezdj neki és majd csak utána nézd meg a sorozatot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates