2018. május 31., csütörtök

# programajánló

Margó Irodalmi Fesztivál



   A Margó fesztivál próbálja ötvözni az irodalom szépségét a fesztiválok változatosságával, forgatagával. Valamennyire sikerül is neki, hiszen ennél változatosabb könyves rendezvény csak kevés van. Most pedig szeretnék egy kis betekintést írni, hogy miért is olyan érdekes Margó fesztiválra menni. 
   A Margó fesztivál 2018. 06. 06-10. közötti programsorozat (mely egybeesik a Könyvhéttel is) helyszíne pedig, a Petőfi Irodalmi Múzeum. Maga a rendezvény ingyenes, azok a könyvek, amikről szó lesz az előadások során 20% kedvezménnyel meg lehet vásárolni a fesztivál keretei között. Külön dedikációra időpontot nem hirdetnek, de az előadók a programjuk után szívesen dedikálják könyveiket. 
   A programok között lesznek könyvbemutatók, felolvasások, előadások és koncertek is, így hozva Budapest szívébe egy teljes körű fesztiválélményt. Szombat kivételével pedig mindegyik nap főként (késő) délután helyezték el a programokat, így tökéletes időtöltés a fülledt nyári estére akár munka után is. Most azokat a programokat mutatnám be elsődlegesen, ami számomra különlegesek, én is szívesen elmennék rá: 



06. 08. péntek 18:00 Petőfi Irodalmi Múzeum - udvar
Margó Extra: Beck Zoltán

A Margó-extra egy lehetőség, hogy megismerjük az irodalmi személyiségekre nagy hatást gyakorolt könyveket. Beck Zoltán is lehetőséget kap, hogy egy beszélgetés keretein belül elmondhassa kedvenc könyveit, és azokat, amelyek nélkül nem lenne most itt, ilyen formában közöttünk. 


06. 08. péntek 21:45 Petőfi Irodalmi Múzeum - udvar
Már egy perc olvasás is élmény!

A Bookline olvasásnépszerűsítő programjáról itt már beszámoltam egyszer, aki pedig szeretné mozivásznon megnézni, és utána kellemeset beszélgetni róla, annak ez a program tökéletes lehet. 


06. 09. szombat 15:30 Petőfi Irodalmi Múzeum - udvar
Budapest OFF – kortárs novellák (14+)

Egy új antológia jelenik meg a Tilos az Á kiadónál Budapest Off néven. 13 író Budapest egy-egy szegmensét mutatja meg, hogy mennyire változatos is, és hogy fővárosunk mennyire különleges a maga módján. Elsődlegesen young adult kötetre lehet számítani, amelyben a főszerepet a kamaszok kapják. A beszélgetésben részt vevők pedig elmondhatják a városról alkotott benyomásaikról, beszélhetnek az írásról, annak nehézségeiről, de főleg a kötetről. Budapest OFF fotópályázat eredményhirdetése itt kap helyet. 


06. 09. szombat 16:30 Petőfi Irodalmi Múzeum - Lotz-terem
Forgalmi kitérő – Villamosszínház

Ősszel, a Dunapest fesztiválon fogják bemutatni a villamos színház egy új utazását. Ez az előadás fog szólni Budapestről, az utazásról, életekről, és minden másról is, mint egy utazás is a villamoson. Kíváncsian várom, milyen is lesz. 


06. 09. szombat 16:30 Petőfi Irodalmi Múzeum - udvar
Beszélgetés Bödőcs Tiborral és Tompa Andreával a Libri irodalmi díj nyerteseivel

Nagyjából azt mondhatom, hogy követem a magyar irodalmi díjakat, így természetesen nyomon követtem a Libri Irodalmi-díjat is. Ezen a beszélgetésen nem csak a díjat adják át, de a két személy könyveiről is szó esik, az írásról és alkotásról is. 


06. 10. vasárnap 15:00 PIM, udvar
Fodor Marcsi - Neset Adrienn: 50 elszánt magyar nő

Egy érdekes kötet bemutatója ez, amiben 50 magyar nőnek az életútját, és fontosságát láthatjuk. A kötet elsődlegesen gyerekeknek készült, de egy jó összefoglaló lehet akár felnőttek számára is. Az előadást pedig, nem is tarthatná más, mint három nő és egy női moderátor.


06. 10. vasárnap 18:00 PIM, udvar
Margó Extra – vendég: Vecsei H. Miklós

A Margó-extra egy lehetőség, hogy megismerjük az irodalmi személyiségekre nagy hatást gyakorolt könyveket. Ezen alkalommal pedig Vecsei H. Miklóst kérdezik kedvenc könyveiről, és azokról az olvasmányokról, amelyek nagy hatással voltak rá. 

   Ez természetesen csak egy kis ízelítő, aki szeretne az összes programot átböngészni annak itt lehetséges, és itt a program füzetet elektronikusan lapozgatni. Aki pedig már az őszre hangolódik, annak jó hír, hogy október 18-21 között a Várkert Bazárban újra megrendezik az Őszi Könyvvásárt is, ahol nagy kedvezményekkel lehet könyveket beszerezni. 
   Remélem sikerült valamennyire felkeltenem az érdeklődéseteket a Margó fesztiválra, mert egy nagyon jó programsorozatnak tartom. Ha pedig kíváncsiak vagytok, Könyvhéten milyen lehetőségek és programok vannak, akkor vasárnap is figyeljétek a blogot, ahol egy hasonló programajánlóval készülök majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates