2018. június 1., péntek

# könyv # könyvek

Laini Taylor: Füst és csont leánya

Új, egyperces könyvajánló rovatomban először egy ifjúsági regényről szeretnék bemutatni. A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent Füst és csont leánya izgalmasnak tűnő kiugrásnak ígérkezett, de mégsem nyerte el a tetszésem.

Laini Taylor regénye a New York Times szerint 2011 legjobb ifjúsági regénye volt. A történet a fülszöveg alapján izgalmasnak tűnt, mert adott egy gyönyörű város, Prága, egy tiltott szerelem, kétes eredetű mágia és egy ősi háború, azonban mindez kevés ahhoz, hogy a végeredmény konzisztens és élvezhető legyen. A regény világépítése zavaros, és ugyan a 16-17 éves korosztálynak íródott, a nyelvezete és a cselekményvezetése számos ponton nem éri el azt a szintet, amit a korcsoport már képes lenne befogadni, a narráció csapong, miközben a kulturális műveltség látszatát kelti.

Noha a trilógia első része az én tetszésemet nem is nyerte el, azt meg kell jegyeznem, hogy a történethez még csak hasonlót sem olvastam. Kicsit olyan érzést kelt, mintha valamely dark szubkultúra részévé váltam volna. Ebben a regényben senki nem egyértelműen jó vagy rossz. Ebben a világban a törvénysértő cselekedetek a mágia világát erősítik, miközben egy olyan lelki utazásban lehet részünk, amelyben a zavaros lelkű kamaszlelkek is átesnek felnőtté válásuk utolsó szakaszában.

A cikk az Egy elképzelt könyv oldalon jelent meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates