2018. június 3., vasárnap

# programajánló

Ünnepi Könyvhét ajánló



Az Ünnepi Könyvhét az egyik legrégebbi könyves esemény, amely még most is aktív. Nagyon izgalmas, hiszen országszerte programok várják az olvasókat, és kint lehetnek kedvenc szerzőink is a dedikáló pult mögött. Én nagy izgalommal várom már, és úgy gondoltam, ezt az izgalmat átadnám nektek is.
Nem tudom, mennyire emlékeztek a Könyvhétre, de ha nem, akkor itt olvashatjátok az én élménybeszámolómat, és itt kedves blogger kollegináét. Ha olvastátok, vagy kint voltatok a Könyvfesztiválon, akkor tudhatjátok, hogy az rengeteg programtól hemzsegett, és azt is, hogy a hely korlátozott volt. Ezzel megy szembe a Könyvhét, ahol Budapesten az egész Vörösmarty teret beborítják a könyvkiadók pavilonjai. Nem csak több kiadó megy ki, de a nyárias melegben még kellemes sétát is tehettek és barangolhattok a pavilonok erdejében (azért vigyázz: meleg lesz kint, vigyél magaddal elég folyadékot és kend be magad naptejjel. Hidd el, fontos, ha ki szeretnéd élvezni teljes mértékben a Könyvhetet) 
A másik különbség a Könyvfeszt és a Könyvhét között, hogy itt kevesebb a program. Bár van, de nem annyi, hogy folyamatosan, több helyszínen lekössön minket. Elsőnek ezekből a programokból válogatnék olyanokat, amikre én is elmennék. 



Június 7., csütörtök 

Oroszlános kút melletti színpad 


17.00 Cecelia Ahern Utóirat: szeretlek! című regényéről a szerzővel Balázsy Panna beszélget (Athenaeum) 
Cecelia Ahern olyan írónő, akiről mindenki halott, főleg azok, akik szeretek a nőies, kicsit elvarázsolt, de szép könyveket. Most, hogy Magyarországra jön, nem csak dedikálása, de egy beszélgetés is lesz vele. Bár nem olvastam tőle sok könyvet, de nagyon kíváncsi vagyok rá és a beszélgetésre is. 



Június 9., szombat 

Oroszlános kút melletti színpad 


11.00 Diszlexiás, gyere ki! – kerekasztal-beszélgetés 
Egy olyan témáról való beszélgetés, amiről mindenki tud valamit, de senki sem tud semmit. A diszlexia a téma, és erről fognak szakemberek beszélni. Akit pedig még jobban érdekel a téma, az egy kiállítást is megnézhet a Könyvhét alatt, ahol látható, hogyan is látják ők a szöveget. Érdekes, nem? 


Vörösmarty szobor melletti színpad 

13.00 „A 89. Ünnepi Könyvhéten a Twister csapata újabb, a [bekezdés] programmal kapcsolatos eseménye 
Twister média egyre több eseményt szervez, ahol a [bekezdés] egyre népszerűbb lesz. Erről lesz szó, és a mostani [bekezdés] könyvekről, na meg sok minden másról is. Én kíváncsian várom. 


14.00 Hétköznapi lázadások – beszélgetés a Magyar mesék lázadó lányoknak című kötetről 
Nemrég olvastam az Esti mesék lázadó lányoknak című kötetet, melynek a magyar verziója már érkezik is a Könyvhétre. Erről fognak beszélgetni, hogy kik szerepelnek benne, mi a célja, és mennyire népszerű is ez a kiadvány, na meg arról, hogy a lányok is lehetnek néha lázadók! 


Június 10., vasárnap 

Oroszlános kút melletti színpad 


11.00 A bűn és a társadalom női szemmel 
Egy érdekes beszélgetés lesz a nőiességről és nemiségről a bűn témakörében. Hogyan látjuk mi a bűnt vagy a bűnhöz kapcsolódó folyamokat? Milyen könyvek vannak témában, és hogyan jelennek benne ezek? Érdekfeszítő beszélgetés lesz, hiszen női irodalmárok fognak a témáról beszélgetni. 


Vörösmarty szobor melletti színpad 


12.30 Különleges ember, különleges élet – Csukás István 
Csukás Istvánt azt hiszem, nem kell bemutatni. Különleges személy, aki meghatározó alakja volt a szüleim gyerekkorának, és remélem, hogy a gyermekeimnek is az lesz majd. Egy beszélgetés vele, amilyen életműve van, csak érdekes lehet. 


A programok mellett rengeteg dedikálás is van. Sajnos, itt kevésbé átlátható a honlapon lévő lista, hiszen ömlesztve van, és sajnos sok kiadónak nincs is kint a listája a könyvhét oldalán. Ha mégis megnéznéd, kattints ide vagy ha a Könyvmolyképző dedikálásait tekintenéd meg, akkor ide 


Június 7 (csütörtök) 


Mint már a programoknál is említettem, nagyon várom már az írónőt. remélem felejthetetlen (kevésbé hosszú) sorban állás után gyönyörködhetek a könyvekben. 


Június 9 (szombat) 


11.00 Fekete Judit és Róbert Katalin dedikál 

Bár Fekete Judittal már aláírattam a kötetemet, de Róbert Katalinnal még nem sikerült ugyanezt megoldanom, így mindenképpen kint leszek. A Szelídíts meg! egyik kedvenc könyvemmé vált. 


13.00 Cselenyák Imre és Szélesi Sándor 
Mindkét úriember nagyon jó történelmi könyveket adott ki, amelyeket ott a helyszínen dedikálnak is. 


Bár a szerző maga nem új, de első alkalommal láthatjuk a Főnixnél a munkáját. Mivel már olvastam tőle, így fogkozottan várom már, hogy olvashassam új kötetét és találkozhassak is vele. 


Veres Attila az Agave kiadónál képviseli a horror vonalat. Mindenkit megtöbbentett az odakint sötétebb című kötettel, most pedig az új novelláskötetével is láthatjuk majd. Nagyon várom már, egyik legjobban érdekelt dedikálás. 


Ez egy egész napra elosztott dedikálás, ahol az új könyv szerzői kerülnek előtérbe. Meg kell mondjam, vannak új nevek, melyektől egy picit félek, de bízom benne, hogy azzal, hogy a fantasy vonal a mostani kötetből kimarad még lehet nagyon minőségi könyv is. 


18.00 A 2050 antológia szerzői dedikálnak. Az antológia a jövőt próbálja megjósolni különféle témák szerint, melynek főszereplői a tinédzserek maradnak. Olyan híres szerzői is helyet kapott, mint Brandon Hackett, Lackfi János, Moskát Anita és még sokan mások, így biztosak lehetünk a sikerben. 



Június 10 (vasárnap) 


11.00 , majd 15.00 Böszörményi Gyula dedikál 
Böszörményi nagyon sokfélét alkot, és nagyon sok jó könyv került ki a kezei közül. A Könyvfesztivál óta pedig megszaporodtak a dedikáltatni való könyveim, így természetesen nekem is ott kell lenni. 


13.00 Csukás István dedikál 
Csukás István előadásánál is megírtam, mennyire fontos személy a magyarok életében. Remélem nem lesz egyedül, és mindenki megosztja vele a nagy élményeit. 


Remek élmény lesz a Könyvhét, akkor is, ha nem lesz folyton program, ami érdekelne, például engem. Amikor nincs, van időnk nézelődni, sőt, mivel itt a nyár, lehetőség adott egy jó kis nyári sétára a belvárosban egy fagyival és egy ismerőssel. Azt hiszem, én ezt fogom csinálni. Remélem ti is, és azt is, hogy élvezni fogjátok a könyves forgatagot annyira, amennyire én.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates