2016. július 31., vasárnap

# krimi

Rita Falk: Télikrumpligombóc

A Télikrumpligombóc egy tipikusan német, humoros, jópofa karaktereket felvonultató, könnyed kis krimi. Bár az igazat megvallva, annyira mégsem nevezném könnyednek, ugyanis a különös halálesetek száma egyre csak szaporodik a kis faluban.

A könyv főszereplője Franz Eberhofer bajor rendőr, aki szülőfalujába visszatérve a Nagyival és a Papával él egy fedél alatt. Nem mindig egyszerű velük, Nagyi spórol és mindig akciós vásárlókörutakra kell vinni (ezeken jót derültem), a Papa pedig állandóan Beatlest hallgat. Franz pedig éli az unalmas hétköznapokat és nagyokat sétál kutyájával.

Aztán egyszer csak a Neuhofer család háza körül elszaporodnak a véletlen halálesetek, amelyek egytől egyig balesetnek tűnnek. Franz rögtön kézbe veszi az ügyet, ugyanis meg van győződve róla, hogy minden esetben előre eltervelt gyilkosság történt. 
Feltűnik a színen egy szőke bombázó is, Mercédesz (vagy Ferrari), egy kimondhatatlan nevű vízvezeték-szerelő (Flötzinger), és még sokan mások, akik mind apróbb szerepet kapnak a műben. Van egy-két jó fordulat a történetben, ugyanis természetesen nem mindenki az, akinek mutatja magát. Franz még Mallorcára is képes elutazni a nyomozás érdekében. Amely - és gondolom nem árulok el titkot - végül sikerrel zárul.

Nagyon tetszett a könyv, egyrészt valóban pörgős, gyorsan olvasható, humoros és fondorlatos. Nagyi receptjeit is megismerhetjük belőle, és megtudhatjuk, miben más a nyári- és a téli krumpligombóc.

A Télikrumpligombóc Rita Falk német írónő első műve (2010), amely magyarul is megjelent.
A sorozat következő kötete: Gőzgombóc blues. Franz nyomozós kalandjai tehát folytatódnak!

Köszönjük a könyvet a Művelt Nép Kiadónak! A Kiadó oldala: http://muveltnep.hu/

NYEREMÉNYJÁTÉK! A regényt most Ti is megnyerhetitek, klikk ide:
http://konyvfalok.blogspot.hu/2016/07/telikrumpligomboc-nyeremenyjatek.html


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates