2015. szeptember 4., péntek

# barátság # bombasiker

Wendy Wax: Bombasiker

Limonádé... Az az igazán könnyed nyári olvasmány, amit imádnak a nők. A Bombasiker nem más, mint egy nyitott ajtó a könyvkiadói világra, amin keresztül megismerhetjük négy nő barátságát, és sorsát.
A könyv ráébreszt minket, hogy mindannyian titkolunk valamit és valamennyiünknek meg van a saját maga baja és problémája. 
Wendy Wax egy középkorú nő, írásában érződött, hogy reálisan lát rá az írói világra. Aki ismer, tudja, hogy mennyire imádom a könyveket, ez azonban mégis lassabban ment, mint az átlag. Lehet ezt arra is fogni, hogy most kezdtem új munkát, így csak a buszon és a vonaton volt időm lapozgatni, de talán a közepét túlságosan untam. 
Túl sok volt az önsajnálat, és kevés az ,,akció". Ezt hiányoltam belőle, de mindenért kárpótolt a kötet utolsó néhány fejezete, amiben pillanatról pillanatra találkoztam meglepetéssel. Ezeket a részeket már faltam is, nem csak olvasgattam. És örülök neki, hogy megvettem, mert sokszor ilyen könyv kell ahhoz, hogy egy-egy fárasztó nap előtt/után ki tudjunk kapcsolni.
A borító is nekünk, nőknek szól a színeivel, és a négy, mozaikszerűen összeillesztett női arcrészletekkel.

Íme a fülszöveg: 

Mi nagyobb tragédia egy nő életében: ha egy fiatalabbért elhagyja a férje, vagy ha lejtőre kerül az ígéretesen indult írói karrierje?
Kendal Aims hirtelen maga sem tudja eldönteni, olyan váratlanul érte mindkettő. És ha még nem volna elég a csalfa férj, az eladási számai esése, az undok új szerkesztő és a kilátásba helyezett szerződésbontás, rátör az írói válság is. Pedig szorítja a határidő, hogy leadja a búcsúkönyvet a kiadójának. Ám hiába húzódik vissza hegyi házikója magányába, csak az üres lappal és a még üresebb jövőjével néz farkasszemet.
Ám azért vannak a barátnők, hogy a bajban segítsenek. És ők négyen mindig számíthatnak egymásra, amióta tíz éve reménybeli szerzőként összebarátkoztak egy írókonferencián. Együtt írják meg a regényt, saját életüket használva alapanyagként, abban bízva, hogy senki sem ismer majd rá szavaik mögött a valóságra.

Mert mindannyian titkot őriznek. A munkamániás Mallory St. James a könyveiből finanszírozza fényűző életét. De vajon kicsoda ő valójában? Tanya Mason két munkahely, két gyerek és egy nehéz természetű anya között egyensúlyoz. De vajon miért nem hisz a szerelemben? Faye Truett egy híres televíziós lelkipásztor felesége és vallásos bestseller író. De vajon mit nem árul el még a családjának sem?
A barátnőket lepi meg a legjobban, amikor a könyv bombasiker lesz. És óriási botrány. Ráadásul rájönnek, hogy valójában milyen keveset is tudnak egymásról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates