2013. március 19., kedd

# szórakoztató irodalom

Maria Murnane - Papíron príma


23 könyvről kellene írnom, ez a 23 kötet itt tornyozódik az íróasztalomon, és így nem túl kényelmes az élet. Ezért is kezdek bele felszámolni a stócot, meg azért is, mert zavar, hogy ennyire keveset írok mostanában.
Azon gondolkodtam, hogy mennyire hálás téma, ha szinglikről írnak az írók. Szinglikről, akiknek a kalandjaik csupa-csupa móka és kacagás, és a végeredmény általában ugyanaz. Vége a szinglilétnek, megtalálják az igazit, és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Szóval általában ugyanaz a sztori mindig. Kicsit unalmas.
Most is egy ilyen "klisé" könyvről írok...és mégis azt kell mondanom, hogy a kötet több mint egyszerű romantikus "vígjáték". Inkább egy nagyon szórakoztató és jól megírt történet, melyet olvasva nagyon sokszor mosolyogtam, és néhány részt ki is írogattam magamnak belőle.


A Papíron príma c. kötet főhőse Waverly Bryson, aki sikeres a munkájában, s úgy egyáltalán az életében. Magyarán jó világa van. Van pasija is, ám hamar megérkezik a fekete leves, ugyanis a vőlegény elhagyja az oltárnál, de Waverly nagyon nehezen lesz túl ezen, így mindenkinek azt hazudja, hogy ő hagyta el a fickót. Szégyenli magát, és valószínűleg én is így érzeném magam hasonló helyzetben, holott egyáltalán nem a lány volt a hibás a srác döntése miatt. Inkább azt mondanám, hogy átgondolatlan volt ez az egész "házasodjunk össze" sztori. Mindenesetre megtörtént az, ami minden lány rémálma, és ezek után Wave nem igazán tudja, hogy fogja összekapaprni magát élete romjai alól.

Andie és McKenna, a két hűséges barátnő mellette áll, és próbálják támogatni, ám ez mindig nem sikerülhet.
Főhősünknek egyébként a munkájában is helyt kellene állnia, hiszen sport PR-os, így mindig pörgősnek, napra- és tettre késznek kellene lennie. Ez sem sikerül neki mindig.

Nem hiába az alcíme a kötetnek az alábbi: Waverly Bryson (félre)sikerült kalandjai. :-) Ezekből a félresikerült randikból például van egy rakásnyi. Megannyi szórakoztató és vicces kis sztori, amelyből akár mi is magunkra ismerhetünk. Már ha vagyunk legalább 25 évesek, és a hátunk mögött van néhány elkeserítő randevú.

Wave-nek egyébként van egy apró kis szokása is. Pici, rövid de humoros megjegyzéseket, ún. "édesem - üzeneteket" írogat nap mint nap.


Na ezek az üzik voltak a kedvenceim a könyvben, ezekből jegyzeteltem ki magamnak néhányat.
Pl.:


"Igaz, hogy minden tapasztalatból tanul az ember valami "értékeset"?
Édesem, ezt csak azok mondják, akik még nem próbálták ki a brazil bikinigyantázást - meg akik még soha nem ruccantak ki egy hétvégén az IKEÁ-ba"
vagy...
"A nagy távolság árt a kapcsolatoknak?
Édesem, az biztos, hogy az önmegtartóztatás mindenképp."
vagy esetleg...
"Szeretnél kibújni egy vakrandi alól?
Édesem, nem akarlak megbántani, de valószínű, hogy a másik fél is ezt szeretné."


Ilyen, és ehhez hasonló számtalan "édesem-üzi" valóban feldobja az ember napját! :-) Waverly pedig nem is sejti még akkor, mikor elkezdi őket írogatni, hogy egyszer csak kihúzza őt "édesem" az átlagos életből.
Közben persze nem csak egy béna randit mesél el a szerző, hanem számtalant, beavat bennünket Wave PR-os mindennapjaiba, és persze azt is megtudjuk, hogy mihez kezdett az ex...a volt vőlegény.
Mindezt tetőzve pedig kiderül az is, hogy a mi édes Waverly-nk hogyan talál társa, ha ugyan ez történik vele...

Szerintem mindenkinek nagyszerű szórakozást nyújthat ez a könyv, persze itt elsősorban a lányokra, nőkre, asszonyokra gondolok. Szakítás után a legjobb barátnőnek például top-ajándék lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates