2013. január 8., kedd

# havi összefoglalók

Decemberi Könyvfalók

A december is nagyon termékeny hónap volt a Könyvfalók életében. 22 poszt született, ami az ünnepeket figyelembe véve nem kevés.
Szuper ajánlókat olvashattunk a szerkesztőktől és a rendszeres rovatok is érdekesebbnél érdekesebbre sikerültek.

Judy ajánlott egy könyvet, mely neki az első sci-fi olvasmányai között szerepelt, bár inkább pasisnak tartja (Ready Player One). Koalány egy igazi karácsonyi mesét mutatott be nekünk: a Diótörőt, mely ekkoriban került ismét színpadra a Magyar Állami Balett előadásában.
A legnagyobb olvasottságú poszt a hónapban kétség kívül A sötét ötven árnyalatáról szólt, ami nagyon megosztja az olvasóközönséget, Niki is talált benne jó néhány zavaró momentumot, ám összességében nagy tetszett neki a trilógia második kötete. Ezután egy ifjúsági regényt ajánlottam Nektek, ami felnőtt fejjel sem volt rossz, tiniknek pedig szinte kötelező, ez pedig a Fehér, mint a tej, piros, mint a vér.
SzaMárti ajánlott egy Dumas-regényt, A jávai orvost, amit - annak ellenére, hogy nem egy nagy Dumas-rajongó - egy egzotikus környezetben játszódó, könnyed romantikus történetnek talált. Judy is egy lazább, romantikus könyvet ajánlott, a Lányok a kastélyból azonban kortárs magyar szerző műve. 
Steven Saylor egy új, ókori keretek közé telepített krimivel örvendeztette meg a rajongóit, melyről Judy írt nekünk ajánlót (A hét csoda). 
A két ünnep közé került egy komolyabb könyv posztja, az Emberszagé, mely egy második világháborús időszakban játszódó, holokauszt-témájú könyv.
Niki ajánlott egy kihagyhatatlan könyvet, egy igazi újdonságot, a Kört. Ez sem egy könnyű olvasmány, az öngyilkosság kérdése kerül elő benne. Niki a legnagyobb erősségének a kitűnő lélekábrázolást találta. A rajongók örülhetnek, hiszen ez egy trilógia első kötete.


SzaMárti megörvendeztetett bennünket a nagy sikerű Padláson jártam-sorozat újabb posztjával, ezúttal a Donald kacsa képregény-gyűjteményét mutatja be. Azt hiszem, elég sokan nosztalgiáztunk vele együtt :)


A Gyereksarok rovatunkban leporoltuk a Coffi, Pocak és Paprikát, A sün, akit meg lehetett simogatni című könyvet és az Öreg Néne Őzikéjét is. Niki írt egy gyermekjáték-gyűjteményről, az Ekete Peketéről és a Laci és az oroszlánról  című mesekönyvről is. Ha a gyerekünknek a közlekedési eszközöket akarjuk bemutatni játékosan, akkor jó választás Játsszunk utazást! című kötet. Szeretnél Boribonos könyvet választani a gyerkőcnek? Akkor ajánljuk a Boribon focizik és a Jó éjszakát, Annipanni című könyveket!


A Kíváncsi Szerda rovatunk is beindult, a szerkesztők érdekes témákat vetnek fel. Emma az első olvasmányokról érdeklődött, majd ezzel összefüggésben én voltam arra kíváncsi, hogy kit mi inspirált a könyvek szeretére. SzaMárti a gyűjtögetési szokásokról kérdezett, ami könyvmolyok között nem is olyan ritka jelenség... Az ünnepeket elmúltával Félcsi posztjának kapcsán kibeszéltük a karácsonyi ajándékokat is.


A boltok polcaira kerülő vadiúj könyvekről is olvashattunk híreket, csorgathattuk a nyálunkat és válogathattunk ajándékkönyveket is az ünnepekre: Niki még december elején gyűjtött nekünk egy csokorra valót.

A karácsonyt idén rendhagyó módon közös ajándékozással ünnepeltük, ami azt hiszem, közelebb hozta egymáshoz a Könyvfalókat.   


Volt itt minden, remek olvasmányok és ajánlók, néhány személyes szösszenet a szerkesztőktől, közös ünneplés... Igazi kis közösséggé kezd kovácsolódni a banda. Így zártuk 2012-t és reméljük, velünk tartotok 2013-ban is!


1 megjegyzés:

  1. Szüksége van egy hitel Vagyunk Jogos és garantálják hitel hitelező. Mi a cég pénzügyi támogatást. Mi kölcsönalapok ki rászoruló személyek pénzügyi támogatás, hogy van egy rossz hitel, vagy szükségük van a pénz a számlák befizetése, befektetni a vállalkozásokat. Szeretném használni ezt a médiumot tájékoztatni arról, hogy mi teszi megbízható kedvezményezett segítséget fogunk örülni, hogy Önnek egy kölcsön a kapcsolatot velünk e-mail: oliverblockloanfirm@gmail.com

    Nyújtott szolgáltatások közé tartoznak

    * Adósság konszolidáció
    * Business Hitelek
    * Személyi kölcsönök.
    * Autó hitelek
    * Kiadó és lakáscélú hitelei

    Írja le, ha érdekli a kamat 3% -os éves. Lépjen kapcsolatba velünk e-mailben: oliverblockloanfirm@gmail.com

    Megjegyzés: Az érdekelt személy köteles üzenetet akar küldeni az e-mail sürgős választ és részletek hitelhez.

    Üdvözlettel.

    VálaszTörlés

Follow Us @soratemplates