2011. június 8., szerda

# egyéb-hírek-nyereményjátékok-pályázatok-játékok # hírek

Pécsi Országos Színházi Találkozó

Idén június 9. és 18. között rendezik meg a XI. Pécsi Országos Színházi Találkozót, ahol ismét számos nagyszerű darabot lehet majd megtekinteni. A Nemzeti Színház pl. három darabbal is képviselteti magát, ezek közül az egyik a Három nővér, amelyről korábban ITT írtam.
A versenydarabok mellett természetesen lesznek egyéb előadások is (ún. OFF-programok), lesznek szakmai beszélgetések, kiállítások, illetve, hogy könyves eseményt is említsünk, könyv- és régiségvásár is lesz az Ignotus Kulturális Iroda rendezésében.
Az eseményről, darabokról, jegyvásárlásról minden részlet megtalálható a POSZT hivatalos honlapján.

A Pécsi Országos Színházi Találkozót (közismert rövidített nevén: POSZT) a "Magyar Színházi Társaság" Pécs városában szervezi 2001 óta. Ezt megelőzően a  találkozó helyszínét folyamatosan váltogatták. Ez a magyar színházi szakma legfontosabb eseménye, amelyhez Pécs valódi fesztiváli hangulatot tud teremteni.
Három csoportba sorolják a programokat: versenyprogramok, off-programok és folyamatos rendezvények.
Külön díjat ad át a legjobb női és férfi alakításért a MASZK Országos Színészegyesület színészzsűri. Díjat ad át ezen kívül a közönségzsűri és a Baranya megyei önkormányzat is.
(Forrás: Wikipedia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates