2011. március 23., szerda

# adaptáció # filmek

A kártyavár összedől - filmbemutató

Március 24-én kezdik el játszani a hazai mozik a Millenium trilógia harmadik, befejező részét, amely a Kártyavár összedől címet viseli. Stieg Larsson svéd író nagy sikert ért el Magyarországon is három kötetes krimijével (A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik, ill. A kártyavár összedől), így várható volt, hogy mindhárom rész megfilmesítésre kerül majd.
A könyvekről, ill az első rész megfilmesítéséről már korábban írtam ebben a blogban (fent a címekre kattintva elolvashatjátok őket).
Az új film részleteit pedig lent olvashatjátok.
(Forrás: port.hu, ahol az előzetest és a fotógalériát is meg tudjátok tekinteni.)

A javíthatatlanul öntörvényű Lisbeth Salander életveszélyes sérülésekkel kerül a kórházba, ám a hajtóvadászat, amit ellene indítottak, még nem ért véget. Egy svéd titkosszolgálati kör befolyásos emberei vadásznak rá, akik tisztában vannak vele, hogy a lány bizonyítékokkal rendelkezik egy múltban elkövetett súlyos tettükről, ami ha napvilágot lát, az az egész politikai életre kihatással lehet. Rendőrök, titkos ügynökök, újságírók, közhivatalnokok válnak szövetségessé vagy halálos ellenséggé a küzdelemben, ahol könnyen elmosódhat a határ a igazság és a hazugság között.

színes, feliratos, svéd-dán-német thriller, 147 perc, 2009

rendező: Daniel Alfredson
forgatókönyvíró: Jonas Frykbergm Ulf Ryberg
zeneszerző: Jacob Groth
operatőr: Peter Mokrosinski


szereplők: 
Mikael Nyquist (Mikael Blomkvist)
Noomi Rapace (Lisbeth Salander)
Lena Endre (Erika Berger)
Annika Hallin (Annika Gianniti)
Jacob Ericksson (Christer Malm)
Sofia Ledarp (Malin Eriksson)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Follow Us @soratemplates